IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Virgil I. Grissom

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

The Right Stuff - Biografies
Ernst Mach · Laika · Ham el ximpanzé · Iuri Gagarin · Chuck Yeager · John Glenn
Gordon Cooper· Gus Grissom · Alan Shepard · Walter Schirra · Donald Slayton · Scott Carpenter

Virgil Ivan "Gus" Grissom (Mitchell, Indiana, 3 d'abril de 1926 - 27 de gener de 1967) va ser un pilot i astronauta nord-americà. "Gus" Grissom va ser el segon astronauta nord-americà enviat a l’espai durant els vols del Projecte Mercury, i una de les tres primeres víctimes de la carrera espacial nord-americana, al costat d'Edward White i Roger Chaffee en l'incendi de l'Apollo 1. Entre les coses més importants que va fer es troba ser el primer home que va volar dues vegades més enllà del límit acceptat de l'espai en una càpsula espacial.

Virgil l. Grissom

Les tragèdies de Grissom

Un vol suborbital el 21 de juliol de 1961, realitzat per l'astronauta Virgil I. Grissom, gairebé acaba en tragèdia. La portella lateral de la càpsula Mercuri es va obrir massa aviat després de l'aterratge a l'Oceà Atlàntic, i la nau ràpidament es va omplir d'aigua. Grissom va poder escapar nedant. 1967. Primer accident mortal de la carrera espacial. El 27 de gener, els nord-americans Virgil Grissom, Edward White i Roger Chaffee van morir en un simulacre de llançament de l'Apollo I, els astronautes van ser carbonitzats en 16 segons. Les versions de l'Apollo qual van ser millorades fins a aterrar a la Lluna el 1969.

Carrera militar

Grissom va assolir dins les forces aèries nord-americanes (USAF) el grau de tinent coronel. Des de l'inici de la seva carrera com a pilot va volar a 100 missions de combat a Corea a bord de les caceres F-86 del 334 esquadró de caceres interceptores. Després de tornar de Corea va passar a treballar com a instructor de vol a Bryan, Texas. L'agost de 1955, Grissom va entrar en l'Institut de Tecnologia de les Forces Aèries, a la base de Wright-Patterson, Ohio, on va estudiar enginyeria aeronàutica. L'octubre de 1956 va passar a treballar com a pilot de proves a la base de les Forces Aèries d'Edwards a Califòrnia, i va tornar Wright-Patterson com a pilot de proves assignat a la secció de caceres.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines