IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Viquibalear

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Objectius

  • Divulgar la Viquipèdia en català i els seus projectes germans com a eina educativa a les Illes.
  • Fomentar l'aportació de continguts a la Viquipèdia en català per part de la comunitat educativa balear.

A qui va dirigit?

El projecte està enfocat a professors i alumnes de 3r i 4t d'eso i 1r i 2n de batxillerat de les Illes Balears. Com a primer any, estarà limitat a 30 professors amb els seus respectius alumnes.

Inscripció

Podran participar en el Concurs aquells professors que s'inscriguin en el curs de formació a distància de 30 h "Aplicacions didàctiques de la Viquipèdia". Cada professor podrà inscriure un màxim de 30 alumnes al concurs.

La inscripció dels professors es farà a través de la inscripció al curs de formació i la dels alumnes es farà al wiki Viquibalear.cat.

La coordinació del projecte i la tutorització dels cursos anirà a càrrec d'Antoni Ignasi Alomar (IES Joan Alcover), Antoni Salvà (IES Felanitx) i Pau Cabot (Escola Mata de Jonc).

Desenvolupament de l'activitat

Vegeu http://www.viquibalear.cat/index.php?title=Viquibalear:Calendari

Funcionament

S'utilitzaria un wiki "de proves" per tal de "filtrar" una mica els continguts que s'aportin a la wiki i així alleugerir una mica la feina dels usuaris de la Viquipèdia. Un article només es podria traslladar a la Viquipèdia si té uns mínims de continguts i de format. L'avaluació d'aquests aniria a càrrec dels viquipedistes coordinadors del projecte.

Al wiki de proves, els professors s'haurien de presentar a la seva pàgina d'usuari i posar-hi la llista d'alumnes dels quals són responsables i els articles i/o categories en les que tenen pensat treballar. Els alumnes, també s'haurien de presentar i posar enllaços als articles que volen treballar.

El wiki de proves té un domini propi (Viquibalear.cat) i diversos serveis que també són a la Viquipèdia: una portada, una plaça (que farà funcions de fòrum), plantilles de manteniment, llista de participants, llistes d'articles, etc.

Premis

Hi haurà sis premis:

  • Viquipedista amb més articles creats.
  • Viquipedista amb més articles creats de temàtica balear.
  • Viquipedista amb més imatges lliures carregades al Commons.
  • Grup amb més articles publicats (ràtio articles/alumne)
  • Millor article nou
  • Millor ampliació d'article existent.

Jurat: Viquipedistes balears actius

Vegeu també

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines