IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Usuari Discussió:Joantuduri

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Mira sa plantilla final des autors. Home made baby! --Mcampins 15:50, 28 març 2011 (UTC)


jan_to_pley_69@ounacartera.com

Feina

Ja teniu les primeres indicacions per tal de millorar l'article del wiki. No us adormiu, encara falta molta feina. Hauria d'estar a l'altura de Sunshine, com a mínim. Pau · Discussió 09:59, 2 oct 2010 (UTC)


La terra vista des de la Lluna , Propulsió del Discovery 1 , Gravació d'una escena de "footing" dins la nau , Propulsió de les càpsules , Falta de satèl·lits

Eliminacións

El sol i les ombres
Al principi de la pel·lícula, quan els homínids troben el monòlit, el Sol apareix al fons. Si el Sol es troba al fons, les ombres haurien d'enfocar-se cap al costat al que es dirigeixen els raigs de llum solar, però a la pel·lícula l'ombra s'enfoca cap als raigs del Sol. Aquesta errada s'ha comès perquè:
o a) aquesta escena es va gravar amb uns focus situats darrere la càmera, i es va afegir un "Sol" digital més tard
o b) és tracta d'una imatge de fons que s'utilitzava durant el rodatge.
Ombres2.png
Sol1.jpg
Play.png 09:00
No.png

Proves

P = 210kg x 9.81m/s2 = 2060.1N No s'ha pogut entendre (error desconegut): P = 210kg \times \9.81m/s^2


No s'ha pogut entendre (error desconegut): {bfff}= e \times \{ghj}{{{títol}}}
[[Imatge:|200px]] Descripció
Part {{{part}}}
Fragment Play.png {{{moment}}}
Correcte? {{{{{correcte}}}}}


joan esteim editant a l'hora que estàs fent tu? crec que si esta passssant algo raro xdMata.png
2001: Odisea de l'espai:

Alumnes: Aina Garcia - Alexandre Rodríguez - Antònia Solomando - Guillem Suñer - Helena Dodd - Joan Miquel Fernàndez - Joan Tudurí - Jordi Thomàs - LluísFerrer - Marc Campins - Margalida Serra - Neus Mesquida - Pau Solé - Ramon Mendoza


Grip Shoes
Gripp.jpg
Part TMA-1
Descripció A la primera escena de la segona part apareix una hostessa que entra per la porta principal d'una sala. En aquella habitació no hi ha gravetat per la qual cosa, l'astronauta Floyd, dorm fermat. L'hostessa camina i vesteix d'una forma peculiar: sabates de velcro (Grip Shoes), un vestit espacial i un capell amb forma d'oval.

L'explicació de com camina és perquè duu aquestes sabates amb sola de velcro que li permeten caminar per un terra on es pot aferrar i mantenint l'equilibri en ambients d' ingravidesa en tot moment. A més, el capell blanc amb forma d'oval serveix per a que els seus cabells no estiguin surant.

Fragment Play.png a la nau espacial
Correcte? Si.png


La gravetat
2001 space station.jpg
Part TMA-1
Descripció Després de l'escena anterior, la nau entra dins l'estació espacial giratòria amb forma de dos cercles units per diversos connectors (ponts).

Una diferència que es troba respecte a la nau anterior és la presència de la gravetat. Aquesta gravetat es present perquè apareix la intervenció de la Força Centrípeta. Tal com diu el principi d'acció i reaccció si sobre un cos i actua una força, aquest cos exerceix una força igual però en sentit contrari, és per aquest motiu que la força centrípeta farà força cap endins i en crearà una altra anomenada força centrífuga, que farà força cap a fora, amb la combinació d'aquestes forces les persones es sentiràn espitjades cap als costats de la nau, donant així una sensació de gravetat. La gravetat de la base és similar a la terrestre (9.81 m/s2) ja que els tripulants i passatgers no troben dificultat a l'hora de caminar. Per aconseguir una gravetat similar a la terrestre, s'ha d'aplicar una força adecuada, això s'aconsegueix donant una velocitat prèvia a l'estació espacial i després amb inèrcia seguirà en moviment circular uniforme. Es diu força centrípeta a la força (o component de la força) dirigida cap al centre de curvatura de la trajectòria, que actua sobre un objecte en moviment sobre una trajectòria curvilínia.[1].

Tot i que estigui ben pensat no és del tot cert ja que la nau hauria de ser molt més grossa per simular la gravetat de la Terra, 9.81 m/s2

Fragment Play.png [GVMPlIQAz5E=08m33s Crear gravetat]
Correcte? Si.png

Error de citació: Hi ha etiquetes <ref> però no cap etiqueta <references/>
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines