IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Usuari:Mfernandez

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Informació personal

Joan Miquel Fernández Vidal

3eso.JPG
Data de naixement

22 de gener del 1995

Lloc de naixement

Palma(Mallorca)

GUSTOS
Un llibre

La sombra del viento

Un joc

Fifa 10

Una pel·li

4 Bodas i 1 funeral

Una sèrie

Doctor Mateo

Un esport

Natació

Un ídol

Ningú

Un plat

Macarrons

Música {{{Música}}}

Hola som en Joan Miquel Fernandez i vaig a tercer d'E.S.O. El nostre tutor és en Pau Cabot. Aquest es el tercer any que el nostre curs fa servir el matawiki, a sisè de primària varem fer el projecta d'Acirfa, a primer d'E.S.O les mesures mallorquines i aquest any feim el programari lliure.


Programari Lliure

Firefox s'ha convertit en un dels millors programaris lliures

El programari es defineix com aquells programes que es poden usar, modificar, copiar, enviar i altres amb total llibertat, es a dir, sense restriccions.


La competència dels programes
Tipus de programes Programari lliure Icona Progamari de pagament Icona
Sistema Operatiu

Linux

Tux1.png

Windows, Mac OS

Windows.gifMac.jpg

Processador de texts i altres

OpenOffice

Open file.png

Microsoft office

Ofice.png

Programa de tractament de gràfics

Gimp

Gimp.png

Photoshop

Photoo.gif

Navegador

Firefox

Firefox.png

Internet Explore

Explore.png

A diferencia dels programes de pagament, el programari lliure té la llicència del copyleft. El copyleft és un conjunt de llicències que s'apliquen als programes per que les persones que el tenguin puguin modificar-lo, distribuir-lo, utilitzar-lo i altres amb total llibertat. Tots els programaris lliures tenen la llicència del copyleft. El copyleft és el contrari del copyright.

Símbol del copyleft
Preguntes

Quins van ser els orígens del Mozilla Firefox?

El Mozilla Firefox inicialment era el nom que feia servir el Netscape per referir-se al seu navegador. El març de 1998 Netscape tenia com a projecte la intenció de desenvolupar la següent versió del navegador i convertir-lo en programari lliure. El projecte per desenvolupar el programari lliure de Mozilla Firefox inicialment es va crear amb l'Organització Mozilla per coordinar el projecte. El 15 de juliol de 2003 l'Organització va fundar la Fundació Mozilla, Actualment els projectes de l'Organització Mozilla són el navegador web Mozilla Firefox i el client de correu Mozilla Thunderbird.

Qui i quan es va començar a utilitzar el programari lliure?

Richard Stallman, el 1984, va començar a treballar en el projecte GNU, i un any més tard, Stallman, va crear la "Free Software Foundation" una fundació pel programari lliure per donar suport logístic, legal i econòmic al projecte GNU i anys més tard aquest projecte va començar a fer programaris lliures i a rebre un lloc important al món de la informàtica.

Quin va ser el primer programari lliure?

El primer programari lliure va ser C*Base als anys 80 i va canviar la seva llicència per poder modificar-lo i altres l'any 2003, la seva llicència era GPL.

Què és la GPL?

GPL en català significa Llicència Pública General. GPL és un tipus de llicència per al programari que permet la còpia, distribució i modificació del codi. La llicència GPL no permet la distribució de programes executables sense el codi font corresponent. Aquesta llicència va ser dissenyada per Richard Stallman i el grup GNU l'utilitzaven com a alternativa al model de programari propietari predominant.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines