IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Usuari:Mcampins

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Hola sóc en Marc Campins i aquest curs faig tercer d'ESO.

Ja sabia que era la wiki perquè vam fer una activitat amb els alumnes de quart d'ESO de fa dos anys. Però ha estat aquest segon trimestre que l'he fet servir i explorar per mitjà del nostre professor de matemàtiques, en Pau Cabot. Hem anat a la wiki perquè havíem de fer un treball sobre les antigues unitats de mesura mallorquines com a deures. Llavors ens va dir que les dades que havíem tret les passesim a la wiki. I ara ja tenc usuari i pàgina personal. A primer d'ESO vam fer el projecte AcirfA amb uns alumnes de quart.

Bé, ara me descriure una mica: no era molt alt fins desde 6è de primària que mesurava 145cm vaig créixer 1cm per mes i ara mesur uns 18O cm aproximadament. Tenc els cabells castanys i els ulls també. Pes uns 65 kg. Com ja he dit vaig a tercer d'ESO... Bé, la veritat és que no hi ha moltes coses més. Jo penso que sóc simpàtic i juganer. També procur ajudar als altres quan ho necessiten.

Dels dies 2 a 8 de gener faig anar a jugar un campionat d'Espanya infantil de handbol a Vigo. I vam anar sis persones de mata de jonc, entre segon i primer d'ESO. Hi havia: -De primer: en Borja Elías, en Jordi Thomàs, en Joan Tuduri, en Guillem Suñer i jo. -I de segon hi havia en Toni Company.

Aquí vós pos una foto:

Campionatdespanya.jpg

El 2008 vaig participar al campionat d'Espanya Infantil i vam quedar 13 de 19 només perdent 1 partit. Vaig tenir una mitjana de 6 gols per partit. Però l'entrenador era un gordo que no feia jugar als de Mallorca i sí als d'Eivissa encara que eren moooooooooolt més dolents que noltros.


Programari Lliure

El programari lliure és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.

El programari lliure permet:
Axò és el logo de GNU
 • La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit
 • La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a

les necessitats pròpies. L'accés al codi font és un requisit.

 • La llibertat de redistribuir còpies
 • La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de

nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se'n pugui beneficiar.

L'accés al codi font és un requisit.

No s'ha de confondre amb el programari gratuït. ( en anglès programari lliure: free software, programari gratuït: freeware )

Qüestions

 • De que viuen els que creen el programari lliure?
 • Quins beneficis obtenen els qui comercialitzen amb el programari lliure si es pot obtenir gratuïtament des de Internet?
 • Què és l'Unix?
 • Algú revisa el que tu pots haver posat a partir d'un programa lliure?
 • Algú pot vendre posteriorment el que ha creat a partir d'un programa?
 • Quina diferència hi ha entre el programari lliure i el programari gratuït?

Respostes

 • De les feines que els ofereixen posteriorment les empreses informàtiques que en veure si està ben fet el seu programa els contracten perquè treballin per ells. Un clar exemple és el cuiner Arguiñaño que dóna les seves receptes als teleespectadors però a canvi ell guanya una fortuna sortint a la tele.
 • Doncs del sou que els hi paguen les empreses en que treballen.
 • L'Unix és un sistema operatiu creat el 1969 a l'empresa AT&T BellUnix. Es va desenvolupar com a successor del sistema Multics.
 • No, encara que quan tu modifiques el programa i el pengen a Internet el codi font segueix lliure i qualsevol persona pot copiar el codi font i veure el que tu has posat.
 • Si, però la gent no el compra perquè al principi no funciona massa bé i per millorar-lo t'has de descarregar actualitzacions constantment.
 • En el programari lliure el codi font és un requisit, si el codi font no està disponible ja no és un programari lliure. El programari gratuït, encara que a vegades inclou el codi font, no ens assegura els drets a la modificació i redistribució del programa.
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines