IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Usuari:Lferrer

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Lluís Miquel Ferrer Frau
Iniesta.JPG
Data de naixement 6 de gener del1995
Lloc de naixement Palma de Mallorca
GUSTOS
Un llibre El diario secreto de Adrian Mole
Un joc call of duty 6
Una pel·li ninguna
Una sèrie La familia MATA
Un esport Vela
Un ídol Iniesta i Pep Guardiola
Un plat paella
Música {{{Música}}}


Hola soc en Lluís Miquel Ferrer Frau i vaig a tercer d'eso i tenc 15 anys, vaig néixer al 1995 al 6 de gener a palma. Vaig cooperar per primer cop en aquesta pagina a cinque de primaria amb el projecta AcirfA. Més tard, a primer d'ESO, vaig contribuir amb el projecta de Unitats tradicionals mallorquines exactament amb el Volum. A tercer d'ESO estic fent feina amb Matricules fàcils 3 que és un problema de matematiques on en Pau Cabot vol sebrer quina probabilitat hi ha en que et toqui una matricula fàcil de recordar. També estic trebellant amb Activitats amb els fillols exactament Sortida autobús i amb sobrassada.

Pes 47 quilos i medesc 1'67

Els esports que m'agraden més són: la vela, el handball, el futbol i el basquet.

Els grups de música que m'agraden més són: lax'n'busto, robbien williams, els pets i extremoduro. Equips que m'agraden més de futbol: barça, Mallorca, Liverpool, Bilbao i sporting de Gijon. D'he handball: porland i barça.

Els meus jugadors preferits són: Iniesta, Pique, Xavi, Henry, Larsson.

Larsson celebrant un gol dels molts que ha fet.

Video en que Pep Guardiola em que va motivar els seus Jugadors (impresionant)

under-construction.gif

Contingut

PROGRAMARI LLIURE

El codi font és un requisit.
firefox menjant-se explorer

Es necesiten unes series de llicencies, tot el conjunt de llicencies s'anomena: copyleft.

les quatre llibertats són:

  • Llibertat 0: llibertat per executar el programa amb qualsevol finalitat.
  • Llibertat 1: llibertat per estudiar el funcionament del programa i adaptar-lo segons les pròpies necessitats. (L'accés al codi font n'és una condició indispensable.)
  • Llibertat 2: llibertat per redistribuir còpies per tal d'ajudar el teu semblant.
  • Llibertat 3: llibertat per millorar el programa i després posar-lo a disposició pública per al bé de tota la comunitat. (L'accés al codi font n'és una condició indispensable.)
Logo GNU

Red Hat és famós a tot el món pels seus esforços destinats a promoure el programari lliure. No només treballen en el desenvolupament de les distribucions més populars de GNU/Linux, sino també en la comercialització de diferents productes i serveis basats en programari lliure.

PREGUNTES

1-Algú revisa el que tu pots haver posat?

2-Diferencia entre copyleft i copyright.

3-Quina diferència hi ha entre programari lliure i programari gratuït (en anglès freeware)?

4-Qui és Richard Stallman?

5- Què és l'Unix?

RESPOSTES

1-No, encara que quan tu modifiques el programa i el pengen a Internet el codi font segueix lliure i qualsevol persona pot copiar el codi font i veure el que tu has posat i llevar-ho o seguir modificant-lo apartir del que tu has fet.

2-
Logo copyleft.

Tot el conjunt de llicències s'anomena copyleft. Els defensors del copyleft consideren les lleis de drets d'autor (copyright) com una forma de restringir el dret de fer i redistribuir còpies d'un treball.

3-
Richard Stallman, pare i principal defensor del programari lliure.

No s'ha de confondre amb el programari gratuït (en anglès freeware), que inclou en algunes ocasions el seu codi font, encara que no sigui lliure, a diferència del programari lliure, ja que no t'asseguren que tinguis els drets a la modificació i redistribució del programa.


4-

Richard Matthew Stallman (nascut el 16 de març de 1953 a Manhattan, Nova York) és programador, hàcker i defensor de la causa del programari lliure. L'any 1983 va anunciar un sistema operatiu de codi font lliure; Stallman va declerar les seves intencions i motivacions per crear una alternativa lliure compatible amb UNIX, un poc diferent, anomenat GNU. Tambe va crear el copyleft (per jo el copyleft és la pesa més important del programari lliure ja que cada persona que rep una còpia o obra derivada pot fer servir, modificar, i redistribuir tant el treball com les seves versions derivades). L'Emacs (processador de textos) tambe ha estat un projecta important.


5-
Mascota de linux

UNIX és un sistema operatiu privat creat el 1969. Aquest sistema operatiu ha estat molt important a la historia de la informàtica, ja que molts de projectes es van basar amb la base d'aquest sistema operatiu. Com per exemple l'any 1983, Richard Stallman va anunciar el projecte GNU, un ambiciós esforç per crear un sistema similar a Unix, que pogués ser distribuit lliurement i el projecte Linux. Aquest projecta ha estat tant important, utilitzat i eficaç perque te una base molt sòlida (no com la del Windows) i és molt més fàcil de menajar. Actualment els sistemes operetius mes coneguts per jo que utilizen aquesta base són: MAC i GNU Linux.

CONCLUSIONS

Trob que aquest "treball" que em fet del PROGRAMARI LLIURE ha estat molt interesant ja que he après coses noves com: la diferencia entre Windows i els sistemes operatius creats a partir de la base de l'UNIX. Tambe he conegut molts de programes del programari lliure (abans només coneixia el Moxilla, Linux i OpenOffice). Que és el copyleft. La diferencia entre programari lliure i programari gratuït. Que significa el codi font és un requisit. La quantitat i impresionats coses que ha fet Richard Matthew Stallman.

ENLLAÇOS

Viquipedia del programari lliure

pàgina web de red hat

Canço del programari lliure

Pgina personal de Richard Stallman (anglès)

Definició de programari lliure segons Richard Stallman

Presentació Stallman

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines