IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Usuari:Joantuduri

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

hola soc en joan Tudurí, i tenc 14 anys( del 1995), mes conegut com a tudu.

Contingut

Informació personal

Joan Tudurí
Jo.jpg
Data de naixement 15 d'abril del 1995
Lloc de naixement Palma de Mallorca
GUSTOS
Un llibre memòries d'idhun
Un joc fifa 10
Una pel·li harry potter xd
Una sèrie Aqui no hay quien viva
Un esport Handball
Un ídol Emma Charlote Duerre Watsson.
Un plat ous estrellats
Música {{{Música}}}


jugo a handbol, amb el mata de jonc.Granota.jpg

i clarament del mallorca Mallorca.jpg

m'agraden molt els esports sobretot el futbol i l'handball.

F.C.Barcelona

soc del barça Barça.jpg

-aquest any 2008/09 el barça ha aconseguit el triplet, copa lliga i champions , és l'únic equip espanyol que ho ha aconseguit, aquest any 2009/10 ho tornarà a aconseguir. Barça2.jpg Massi.jpg

Handball

Aquest any amb el mata de jonc vam guanyar el campionat de Malloca i també el de Balears amb el i com a conseqüència d'això vam anar al campionat d'espanya amb el cual entre tants jugarem contra el barça i... GUANYAREM!!! Era broma hehe

MDJ.JPG

             Imatge del partit entre el MDJ i el FCB.

Open Office.org

Pròpiament denominat OpenOffice.org (no OpenOffice, a causa d'una disputa de marques), és un projecte comunitari per crear una paquet ofimàtic basada en codi obert, procedent d'una versió antiga de StarOffice de Sun Microsystems.

Està dissenyat per a competir amb el que fins ara és el número 1 del mercat, Microsoft Office.

Pot llegir i escriure directament els fitxers creats amb els programes de Microsoft Office Word, Excel i Power Point, i a més, i a diferència d'aquest, permet fer servir els formats ODF, que són estàndard ISO, IEC i OASIS.

La mida dels fitxers desats en els formats ODF és força menor a la mida dels fitxers equivalents desats amb els formats de Microsoft Office.


Eines incloses:

 • writer, processador de textos.
 • calc, fulls de càlculs. El Calc és similar al Microsoft Excel i inclou unes característiques similars a aquest, a més d'algunes de noves, entre les quals destaquen un sistema automàtic per definir sèries per a gràfics basades en la disposició de les dades de l'usuari, la capacitat d'exportar fulls de càlcul directament al format PDF...

El Calc pot treballar amb un màxim de 65.536 files i 1012 columnes a cada full, amb un màxim de 256 fulls.

 • draw, per dibuixos. L'OpenOffice.org Draw és un editor de gràfics vectorials. Ofereix com a característica uns "connectors" versàtils entre figures, que estan disponibles amb una àmplia varietat d'estils de línia i faciliten fer dibuixos com a organigrames.
 • impress, per fer presentacions visuals, similar al Microsoft PowerPoint.
 • math, editor de fórmules matemàtiques. El Math suporta múltiples fonts i, a més, permet exportar les fórmules en PDF.
 • base, un programa de bases de dades.

PROGRAMARI LLIURE

El programari lliure (en anglès free software) és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.


Quines avantatges i quins inconvenients té el programari lliure?

Avantatges del programari lliure

• El programari sol ser gratuït.

• El programari lliure és modular: es pot modificar i adaptar a les necessitats de l’usuari.

• Acostuma a existir una comunitat d’usuaris al darrere d’un programa lliure que participa i coopera en el desenvolupament, l’evolució i el suport del programa.

• En poder modificar el programa, cada comunitat ha traduït la interfície del programari a la seva llengua (la comunitat catalanoparlant és molt activa www.softcatala.cat).

• Redueix la pirateria.

Inconvenients del programari lliure

• Es pot donar el cas que cert maquinari no disposi dels programes de control (controladors, divers) compatibles amb certs sistemes operatius lliures.

• La comunitat d’usuaris que hi ha al darrere d’un programa lliure pot deixar de cooperar i participar en el desenvolupament o l’evolució del programari i, així, provocar la mort del programa.

• Encara que sigui de molt bona qualitat, és un programari que en ser gratuït provoca desconfiança entre els usuaris.

• Hi ha molts mites i llegendes sobre el programari lliure.

Quins són els programes més destacats del programari lliure?

 • El projecte GNU.
 • Els sistemes operatius basats en GNU/Linux, BSD i OpenSolaris.
 • Els entorns gràfics KDE i Gnome
 • El projecte Mozilla, que inclou el navegador Mozilla Firefox i el client de correu Mozilla Thunderbird.
 • L'aplicació ofimàtica OpenOffice.org.
 • El programa de tractament de gràfics GIMP.

Què es el codi obert?

El Codi obert, de vegades referit com a "codi font obert" és un enfocament per al disseny, el desenvolupament i la distribució que ofereix un accés pràctic al codi font del producte (béns i coneixements). Alguns consideren el codi obert com un dels diversos enfocaments possibles per al disseny, mentre que altres el consideren un element estratègic de les seves operacions. Abans que el terme codi obert fos àmpliament adoptat, els desenvolupadors i els productors utilitzaren diferents frases per a descriure el concepte fins que el terme codi obert guanyà popularitat amb el creixement d'Internet, proporcionant accés a diversos models de producció, canals de comunicació, i comunitats virtuals.

Què és el copyleft?

Com a copyleft es coneix a tot un conjunt de llicències que poden aplicar-se a creacions informàtiques, artístiques, etc. Els defensors del copyleft consideren les lleis de drets d'autor (copyright) com una forma de restringir el dret de fer i redistribuir còpies d'un treball. Una llicència copyleft, de fet, utilitza la legislació pròpia dels drets d'autor per a assegurar que cada persona que rep una còpia o obra derivada pugui fer servir, modificar, i també redistribuir tant el treball com les seves versions derivades. Així doncs, en un sentit estrictament no legal, el copyleft és el contrari que el copyright.

Què és la cultura lliure?

Com a Cultura lliure podria englobar-se tota aquella creació, i el moviment que la promou, que advoca per l'elaboració i difusió de cultura d'acord amb uns principis de llibertat equiparables als del programari lliure. Són habituals les reflexions al voltant de la propietat intel·lectual, els drets d'autor, el copyleft o el paper de les xarxes P2P.

Un exemple de cultura lliure és la mateixa Viquipèdia.

El llibre de l'advocat americà Lawrence Lessig, Cultura lliure. De com els grans mitjans de comunicació utilitzen la tecnologia i les lleis per enclaustrar la cultura i controlar la creativitat, traduït al català pel DURSI i sota llicència Creative Commons, és segurament l'obra cabdal d'aquest corrent de pensament.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines