IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Usuari:Gsunyer

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Hola, som en Guillem Suñer de 3r d'ESO!

Bé, aquest és el meu tercer curs a ESO i de moment tot va bé. El nostre tutor és en Pau Cabot, alies "Pau_K" i a mi personalment m'agrada molt com a tutor (no malpenseu...). Les assignatures que m'agraden més són matemàtiques, informàtica i plàstica, i les que m'agraden menys són castellà i música teòrica. A les que m'agraden també posaria educació física, però la teoria no és lo meu.


Tenc 14 anys, el meu aniversari és el 22 de juliol. Tenc els ulls marró fosc i els cabells obscurs. Faig 167 cm (sí, ja sé que som un poc baixet) i pes 58 kg. En teoria he de dur ulleres, però casi que hi vaig millor sense ulleres que amb elles. Som un al·lot molt xafarder, alegre i vergonyós segons per quines coses. M'agrada llegir, escoltar música, anar al cinema, jugar a la Play...

Tenc una germana petita de 9 anys, na Neus, i va a quart de primària. El que m'agrada en especial són els esports: handbol, futbol, bàsquet... Però en especial l'handbol, ja que fa 8 anys que faig handbol amb uns altres amics de la meva classe i nins d'altres escoles i instituts. Darrerament també m'he aficionat a l'skimboard, gràcies al meu millor amic, en Ramon. L'skim és un esport aquàtic que es fa amb una taula de fusta i es fa surf per la vorera de la mar. Aquí en teniu una imatge perquè tingueu una idea del que és:

200xp

Per cert, soc del Mallorca. Els jugador que més m'agraden del Mallorca són en Borja Valero i n'Aduriz. També m'agrada molt el Barça (ja que les meves cosines, que també ho són, em van fer aprendre tot l'himne del barça, i me'l sabia!). Per tot això i com vos podeu imaginar, soc antimadridista.

Una de les coses que m'agraden més són els animals, en especial els cans i els moixos, però des de que vaig saber que els tenia al·lèrgia ara em fan molta ràbia. A casa no en podem tenir cap d'aquest tipus d'animal, ja que la meva germana i jo en som al·lèrgics a la caspa d'aquests animals; per això només tenim tres peixos: na Llimona (de la meva germana), en Po-Potter (meu) i l'altre que no sé com es diu, i que en teoria és de la meva tia. (Na Llimona i en Po-Potter s'han mort). =( Les raçes de cans que m'agraden més son els dobermann i els golden retriever.


També m'agraden bastant les pel·lícules de tot tipus, menys musicals i romàntiques, però de tot tipus. En especial les d'acció i les comedies, com les de Missió impossible, Soy leyenda, les de American pie o El sopar del idiotes. Darrerament m'estic aficionant a les pel·lícules de terror, com les de Rec o El orfanato

Bé, ara jo no se res més que posar, així que per avui ho deixaré. Quan tengui algo més que posar ja ho posaré!

Adeuuu!!! ^_^ =D

PD: Els colors dels paràgrafs són els del mallorca!! =D

Barça!!


200xp


Guillem Suñer Vidal
Matadejonc.jpg
Data de naixement 22 de juliol del 1995
Lloc de naixement Policlínica Miramar
GUSTOS
Un llibre Hackers
Un joc Call of duty 6
Una pel·li Soy leyenda
Una sèrie House, Padre de família...
Un esport Handbol
Un ídol David Barrufet, Andrés Montes (D.E.P.)
Un plat Rissotto
Música {{{Música}}}under-construction.gif

Dudu Aouate
Aritz Aduriz


Seleccio321.jpg


Contingut

Preguntes i respostes sobre el programari lliure

Aquí teniu algunes preguntes que m'han sorgit a mi el temps d'informàtica a l'hora de llegir i entendre (lo darrer crec que no ho he fet) TOTA la informació sobre programari lliure i relacionats, tots acompanyats de les seves pertinents respostes:

Preguntes

1. Per què es va començar a utilitzar els sistemes operatius privatius?

2. Quina diferència hi ha entre programari lliure i programari gratuït?

3. Quina diferència hi ha entre copyright i copyleft?

4. De que viuen els informàtics que van crear el programari lliure?

5.quina diferència hi ha entre codi obert i codi font?

Respostes

1. Per així poder treure'n benefici, ja que, a diferència de els programaris lliures aquest l'has de comprar.

2. En un programari lliure tu pots fer el que vulguis amb ell, el pots obrir i mirar el que hi ha a dins. En el programari gratuït tu el pots utilitzar tot el que vulguis, però no el pots modificar no obri...

3. El Copyright és una forma de protecció per als autors de qualsevol tipus d'obra, però que sigui la original. En canvi, el Copyleft permet que totes les persones puguin redistribuir i tenir una còpia de qualsevol trball sotmès a copyleft.

4. Aquests informàtics ho van crear pel seu propi compte, només amb el fi de que tu en puguis gaudir. aquests informàtics tenen la seva feina, normalment de tècnics informàtics dins empreses de manteniment, comptabilitat, etc.

5. Tenen molta relació, ja que el codi obert (a vegades referit coma "codi font obert") és un enfocament per al disseny, el desenvolupament i la distribució que ofereix un accés pràctic al codi font d'un producte.

Imatges

Logo Copyleft
Logo Copyrigt
Richard Stallman
Parodiastallman.jpg

Linux.jpg


OpenOffice.org

És un projecte comunitari per crear una paquet ofimàtic basat en codi obert.

La mida dels fitxers desats en els formats ODF és força menor a la mida dels fitxers equivalents desats amb els formats de Microsoft Office.

Writer

L'OpenOffice.org Writer és un processador de textos. Pot exportar directament documents a fitxers PDF sense utilitzar programes intermedis. És totalment modificable i ens permet canviar qualsevol configuració.

En la seva nova versió 2.0 el Writer presenta millores com la incorporació del nou format ODT per defecte i una gran varietat de noves opcions i característiques, tant visuals com tècniques.

Calc

L'OpenOffice.org Calc és un gestor de fulls de càlcul lliure. Algunes característiques só que incorpora un sistema automàtic per definir sèries per a gràfics basades en la disposició de les dades de l'usuari, la capacitat d'exportar fulls de càlcul directament al format PDF...

El Calc té problemes en treballar amb fulls de càlcul molt grans (20.000 files amb 100 columnes) i pot arribar a ser 100 vegades més lent comparat amb l'Excel. Pot treballar amb un màxim de 65.536 files i 1012 columnes a cada full, amb un màxim de 256 fulls.

Draw

L'OpenOffice.org Draw és un editor de gràfics vectorials, que de una manera més simple vol dir que pots fer dibuixos. Ofereix com a característica uns "connectors" versàtils entre figures, que estan disponibles amb una àmplia varietat d'estils de línia i faciliten fer dibuixos com a organigrames.

Impress

L'Impress és un programa de presentació de diapositives. També inclou la capacitat de crear fitxers en format PDF.

Math

El Math et permet crear i editar fórmules matemàtiques

Base

És una aplicació per ordinador de l'OpenOffice, a partir de la versió 2, que serveix coma gestió de base de dades. Es pot descarregar de manera gratuïta des de Internet. Pot funcionar amb diferents sistemes operatius. Forma part del programari lliure.

==Preguntes i respostes==

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines