IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Usuari:Gserra

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Margalida Serra Mir
Aina.jpg
Data de naixement 12 de Juny del 1995
Lloc de naixement cateva
GUSTOS
Un llibre Marina
Un joc cap...
Una pel·li Un paseo por recordar
Una sèrie Dos hombres y medio
Un esport ballet i volei
Un ídol es meu germa Gabriel...
Un plat macarrons!
Música {{{Música}}}

Be6qMifiq2A.jpg
RECORDS D'ESTIU 2009:

Ja que hem pasat l'estiu i no tenim res milor que fer que anar a classe posaré algunes fotos dels millors dies d'estiu.

Kk.jpg Nutella.jpg Nabil.jpg Kevin.jpg Dubois.jpg


PREGUNTES PROGRAMARI LLIURE

a) Quina diferència hi ha entre copyleft i copyright?

El copyright són els drets d'autor i el copyleft

b) Què és el programari lliure? posa un exemple.

és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets. Exemple: L'aplicació ofimàtica OpenOffice.org

c) Quina diferència hi ha entre programari lliure i programari privatiu?

Al programari lliure el pots usar i modificar en canvi el programari privatiu només el pors usar.

d) Quina diferència hi ha entre codi obert i codi font obert?

ninguna són exactament el mateix però amb un altre nom

e) Que entens per programari de propietat?

El programari de propietat és qualsevol programari amb restriccions en l'ús o modificació privada, o amb restriccions en la còpia i publicació de versions modificades o no modificades.

f) Explica en que consisteix el dia de la llibertat del programari.

El dia de la llibertat del programari és una iniciativa mundial de caràcter anual per a celebrar les virtuts del programari lliure i promocionar-ne el seu ús.


OpenOffice

Openoffice writer

L'OpenOffice.org Writer és un processador de textos que forma part del conjunt d'aplicacions lliures d'oficina OpenOffice.org i es pot descarregar lliurement des d'Internet. És totalment modificable i ens permet canviar qualsevol configuració; ja sigui de la barra d'eines (afegir i suprimir botons), dels menús, del programa en general, etc. A més pot protegir documents amb contrasenya, desar versions del mateix document, inserir imatges, objectes OLE, firmes digitals, símbols, fòrmules, taules de càlcul, gràfics, enllaços, marcadors, formularis, etc. Hi ha diferents versions, la nova versió 2.0.s

FUNCIONALITATS

Pot llegir i escriure directament els fitxers creats amb els programes de Microsoft Office Word, Excel i Power Point, i a més, i a diferència d'aquest, permet fer servir els formats ODF, que són estàndard ISO, IEC i OASIS.

La mida dels fitxers desats en els formats ODF és força menor a la mida dels fitxers equivalents desats amb els formats de Microsoft Office.

Existeixen versions d'OpenOffice.org per a Microsoft Windows, GNU/Linux, Solaris i MacOS.

Les versions més recents d'StarOffice estan basades en el codi base de l'OpenOffice.org (de forma similar a la relació existent entre Netscape Navigator i Mozilla).


L'OpenOffice Writer permet treballar en 16 formats de fitxers de text:

 1. Text en format OpenDocument - Per defecte (.odt)
 2. Plantilla de text en format OpenDocument (.ott)
 3. Document d'OpenOffice.org 1.0 - Per defecte en versions anteriors a la 2.0 (.sxw)
 4. Plantilla de document d'OpenOffice.org 1.0 (.stw)
 5. Microsoft Word 97/2000/XP (.doc)
 6. Microsoft Word 95 (.doc)
 7. Microsoft Word 6.0 (.doc)
 8. Rich Text Format (.rtf)
 9. Text simple (.txt)
 10. Text codificat (.txt)
 11. Document d'HTML (OpenOffice.org Writer) (.html)
 12. AportisDoc (Palm) (.pdb)
 13. DocBook (.xml)
 14. Microsoft Word 2003 XML (.xml)
 15. Pocket Word (.psw)
 16. Unified Office Format text (.uot)

Quatre tipus de documents mestres:

 1. Document mestre en format OpenDocument (.odm)
 2. Document mestre d'OpenOffice.org 1.0 (.sxg)
 3. Document mestre de StarWriter 4.0 (.sgl)
 4. Document mestre de StarWriter 3.0 (.sgl)
 5. Text codificat (Document d'OpenOffice.org) (.txt)

A més ens permet exportar a:

 1. Format pdf desde les versions 2.x també exporta els enllaços i els marcadors
 2. Format XHTML
 3. Format BibTex
 4. Format LaTex 2e
 5. Format MediaWiki

OpenOffice calc

L'OpenOffice.org Calc és un gestor de fulls de càlcul lliure que forma part del paquet ofimàtic OpenOffice.org, disponible sota la llicència LGPL.

El Calc és similar al Microsoft Excel i inclou unes característiques similars a aquest, a més d'algunes de noves, entre les quals destaquen un sistema automàtic per definir sèries per a gràfics basades en la disposició de les dades de l'usuari, la capacitat d'exportar fulls de càlcul directament al format PDF...

El Calc pot treballar amb un màxim de 65.536 files i 1012 columnes a cada full, amb un màxim de 256 fulls. S'està treballant per augmentar aquests límits, però només és adequat per a formats ODF o basats en text, ja que hi ha el risc de corrupció de dades en formats binaris com el format natiu de l'Excel. Tot i que en la versió 2.0 el màxim eren 32.000 files i 256 columnes, la versió 3.0 va portar un augment d'aquests límits fins a 65.536 files i 1012 columnes.

OpenOffice Draw

L'OpenOffice.org Draw és un editor de gràfics vectorials similar al CorelDRAW que forma part de la suite ofimàtica OpenOffice.org. Ofereix com a característica uns "connectors" versàtils entre figures, que estan disponibles amb una àmplia varietat d'estils de línia i faciliten fer dibuixos com a organigrames.

Els usuaris de l'OpenOffice.org també poden instal·lar la Open Clip Art Library (Biblioteca Oberta de Clip Art), que afegeix una enorme galeria de banderes, logotips, icones i pancartes per a presentacions generals i projectes de dibuix. Algunes distribucions de GNU/Linux com Debian i Ubuntu han proporcionat un paquet d'openclipart fàcil de descarregar i instal·lar en el seu sistema operatiu.


OpenOffice impress

L'OpenOffice.org Impress és un programa de presentacions similar al Microsoft PowerPoint. Pot exportar presentacions com a fitxers SWF de Macromedia Flash permetent que siguin executats en qualsevol ordinador que tingui instal·lat el Macromedia Flash Player.

OpenOffice Math

L'OpenOffice.org Math és una eina que permet crear i editar fórmules matemàtiques de forma similar al Microsoft Equation Editor (Editor d'Equacions de Microsoft). Forma part del paquet ofimàtic OpenOffice.org. Les fórmules creades es poden expertar a altres documents d'OpenOffice.org, com per exemple els creats amb el Writer. El Math suporta múltiples fonts i, a més, permet exportar les fórmules en PDF.

OpenOffice Base

És una aplicació que forma part de la suite d'ofimàtica OpenOffice.org. La principal diferència és que Base és programari lliure i es pot descarregar des d'Internet de manera totalment gratuïta. L'OppenOffice, presente diferents programes amb els quals es possible crear i modificar taules, formularis, consultes, textos, diagrames, fulls de calcul, etc.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines