IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Tira, tira

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Hola! Nosaltres som uns quants alumnes de 2n ESO. Estam aquí per fer un treball de tecnologia. Abans de tot, primer m'hos presentarem!

Aquesta imatge mostra a tots els components del grup que esteim devora el nostre projecte.

GruppC.jpg CasagrupC.jpg·Neus Vidal - Supervisora

·Pau Colom - Encarregat de material

·Lluís Verdú - Encarregat d'eines

·Mercedes Garau - Encarregada de documentació

·Francesc Rullan - Encarregat de natetja

·Aida Morey - Coordinadora


És el primer any que tenim tecnologia, entre el segon i el tercer trimestre, hem fet l'estructura d'una casa i el mobiliari. Per poder fer aquest projecte hem seguit unes pautes. Primer de tot el que hem de saber és el material que varem utilitzar i les eines.


Eines:

-Arquet de marqueteria

-Serra

-Tisores

-Pistola de cola

-Caragol de banc

-Barrina

-Pinzells

-Llima

-Estisores

-Martell


Materials:

-Fusta

-Porexpan

-Suro

-Pintura

-Plàstic

-Plastilina

-Cinta aïllant

-Fil ferro

-Tela

-Grava

-GramponsProcediment

Al segon trimestre, ens vam dedicar exclusivament a fer l'estructura de la casa. El primer que vam fer va ser decidir com havia de ser l'estructura de la casa. La nostra casa constaría de: -Una habitació, un bany, unoariema cuina, una terrassa, un estenador (a la taulada) i un jardí.

Després de decidir les habitacions vam començar a prendre mesures i reduir el material. Quan ja teniem les mesures preses, vam serrar les fustes i les vam anar aferrant una per una. Ens va costar uan mica serrar-les perquè vam tenir certs problemes de mesures, però al final ho vam arreglar.

Quan vam tenir totes les parets col·locades,vam posar la taulada, feta d'un material especial que ens va donar n'Antònia, després vam fer una barana per a la terrassa, feta de fusta, i unes escales per pujar a l'estenador fetes de fusta.

Quan vam acabar tota l'estructura, vam posar arena per tota la part exterior de la casa i després ja vam començar a fer el jardí. Al jardí hi vam fer 2 arbres amb fil ferro, cinta aïllant i paper de diari. Quan vam acabar els arbres vam començar a fer un caminet que anava desde la part del davant de la casa fins al derrera, fet de grava i un material que ens va donar n'Antònia. També, per devora el caminet hi vam posar unes plantes de plàstic perquè semblés més real.

Aquesta va ser en general la feina que vam fer durant el segon trimestre.Al tercer trimestre vam fer el mobiliari. Molts grups, abans de començar a fer feina, van canviar els càrrecs, però nosaltres em seguit amb els mateixos.

Tot just començar aquest trimestre, vam pensar quins mobles hi hauria a cada habitació i com els fariem. Per començar, ens vam centrar en el dormitori. Un dels primers dies vam fer el llit amb porexpan i el vam forrar amb una tela peluda de color beige. També vam fer l'armari de porexpan i pintat d'un color verdós, la tauleta de nit, feta de fusta i pintada de color marró on hi varem posar uns llibres. Al dormitori també hi hem posat un quadre, fet per nosaltres.

Mobles dormitori:oariem

-Llit

-Tauleta de nit

-Armari

-Quadre


Quan vam acabar amb el dormitori, vam començar a pensar idees per a la cuina. Després d'una pluja d'idees, decidirem exactament quins mobles posariem i on els posariem. Ens vam repartir les tasques, uns començarem fent la gelera, feta de porexpan amb el pany representat amb una grapa i petits trossets de paper que simbolitzaven notes i els altres feren una taula de fusta forrada amb una tela de colors.- Quan vam acabar els primers mobles de la cuina, vam seguir amb les cadires i l'encimera. Les cadires estàven fetes de fusta amb la base forrada de tela i l'encimera la vam fer mitja de fusta i mitja de porexpan. La part feta de fusta representaba laforma oariemi el porexpan els petits detalls i per acabar l'encimera vam posar-hi un microones fet de porexpan. Finalment, vam fer els detalls de la cuina, com ara, el rellotge fet de fusta i pintat d'un color lila, una estanteria feta de fusta, pintada de blanc i amb potets fets de plastilina que simbolitzaven pots d'espècies, també vam fer una fruitera per posar damunt la taula de la cuina feta de porexpan i amb fruites de plastilina a dins i, una vegada fet tot això, vam posar unes cortines blanques a les tres finestres.

Mobles de la cuina:

-Encimera

-Gelera

-Taula

-Cadires

-Rellotge

-Estanteries

-Quadre


Una vegada vam tenir fet el dormitori i la cuina, començarem a pensar com fariem el mobiliari del bany. Després de pensar que fariem, vam començar a constrtuir el vàter, del qual n'estem molt orgullosos perque és un dels mobles de la casa que ens va quedar millor, està fet de porexpan i té dues parts, la base, que esta feta tota de porexpan i la part de la cadena que se separa de l'altre part amb un tub de plèstic on per dins hi ha un fil ferro. Després vam construir la banyera , feta de porexpan pintat de blau amb la seva respectiva cortina, feta de tela de color blanc enganxada amb fil ferro. Una vegada fets els mobles més importants, coomençarem a fer els detals, com ara, el "cobo de la roba bruta" fet de porexpan amb la tapa enganxada amb un grampó, on a dins vam posar teles que representaven roba bruta, també varem fer un mirall, fet de fusta on hi varem enganxar paper d'alumini perque semblés vidre i per acabar vam posar una tovallola al davant de la banyera.

Mobles del bany:

-Vàter

-Banyera

-Cobo

-Mirall


Per afavorir més la terrassa, vam posar una taula pintada de lila amb un "jerro" amb una planta.
Ara si que ja teniem tota la casa construïda i moblada, ara només ens quedava fer el circuit elèctric. Per fer el circuït necessitavem:

-1 Bombeta

-Fil elèctric

-Pila de petaca

-Clip

-Xinxeta


Vam decidir que posariem el llum a l'habitació. Vam conectar la bombeta amb el fil elèctric i la pila de petaca, després vam posar un interruptor fet de un clip i una xinxeta devora el llit.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines