IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Softcatalà

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Què és?

Pàgina inicial de Softcatala

És una associació amb l'objectiu de fomentar l'ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies. És un punt de trobada per tots els usuaris que cerquen productes en català. Treballa per organitzar el desenvolupament, la traducció i la distribució del programari en català.

Softcatalà està format per estudiants, professionals i usuaris que abasten els camps propis d'una organització d'aquestes característiques: enginyers informàtics, filòlegs, dissenyadors i traductors que fan aquesta feina d'una manera desinteressada. *Softcatala


Àrees a on treballa Softcatalà:

Actualment, Softcatalà està treballant en les àrees següents:

  • Organitzar el desenvolupament, la traducció i la distribució de programari en català.
  • Crear les eines necessàries, tant informàtiques com lingüístiques (els documents tècnics, el Recull de termes, la Guia d'estil, la memòria de traducció, etc.), per tal que qualsevol usuari pugui fer traduccions al català i els desenvolupadors de programes puguin adaptar els seus programes al català.
  • Crear un punt de trobada per a tots els usuaris i usuàries que cerquen productes en català, necessiten ajuda tècnica, o, simplement, volen intercanviar experiències.
  • Donar a conèixer als usuaris de parla catalana les noves tecnologies en la seva llengua, com ara el GNU/Linux, el programari lliure, o altres iniciatives.


Premis

El jurat dels premis Nacionals de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions , en la reunió del passat 14 d'octubre del 2004, va decidir otorgà els premis Nacionals de l'informàtica, les noves tecnologies i internet a softcatalà.

Defensa

Softcatalà, col·lectiu que també defensa el seu software lliure, exposa dos elements bàsics de la vertebració del país: la defensa de la llengua i la seva normalització en el marc de la Societat de la informació.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines