IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

René Descartes

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

BIOGRAFIA

René Descartes (Renatus Cartesius en llatí) va ser un important filòsof racionalista francès del segle XVII, també conegut per les seves obres de matemàtiques i de diferents branques de la ciència. És considerat el pare de la filosofia moderna, en ser el primer en proposar el problema de la validesa del coneixement com a primera qüestió filosòfica, i una de les figures clau de la revolució científica. És responsable, entre d'altres coses, de la geometria analítica, de la generalització de l'ús del mot idea amb el significat de "contingut de la ment humana", la invenció de les coordenades cartesianes o de la sentència cogito ergo sum (penso, aleshores existeixo), a partir de la qual construeix el seu pensament filosòfic.

TREBALL CIENTÍFIC

René Descartes (Renatus Cartesius en llatí) va ser una de les figures clau de la revolució científica. És responsable, entre d'altres coses, de la geometria analítica, de la generalització de l'ús del mot idea amb el significat de "contingut de la ment humana", la invenció de les coordenades cartesianes o de la sentència cogito ergo sum (penso, aleshores existeixo), a partir de la qual construeix el seu pensament filosòfic.

PER QUÈ ÉS MÉS CONEGUT?

És molt apreciable el seu treball de sistematització i regulació dels mètodes i sistemes que s’utilitzaven en el seu temps. A ell devem per exemple el fet d’anomenar amb lletres de l’inici de l’alfabet (a,b,c...) les quantitats conegudes i amb lletres del final (x,y,z..) les incògnites. També fou un dels primers a percebre la importància d’aïllar els termes d’una equació i inventà una norma coneguda com a regla dels signes de Descartes que permet establir el nombre de solucions positives i negatives d’una equació.

LLISTA DE WEBS EN CATALÀ QUE XERRIN SOBRE AQUEST PERSONATGE

-Viquipedia

OPINIÓ PERSONAL

Bàsicament, no me interesa per res. No li he vist es sentit. I només he fet aquest treball per que no tenguis que corregir tamt.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines