IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Propostes de Millora

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Actualitat

El fet és que m'agradaria que es fes una secció amb aquest no per a que cadascú que tingués pensades millores per al Wiki poder anunciar-les i que els Administradors o un Grup d'Alumnes jurat l'aprovés o el descartés. És per fer el Wiki més atractiu per nosaltres.

F.Rul·lan

Què tal aquesta pàgina d'actualitat? --Pau 23:13 5 mar, 2006 (CET)
Si aqui hi podem posar les millores, go. --Frullan 23:34 5 mar, 2006 (CET)

Unificar formats

Segons el meu criteri totes les Secions de Infantil, Secundària, etc, no són més que un vòmit infumable d'informació acumulada i editada al gust de cadascú, sense seguir cap tipus d'estàndart. El que m'agradaria, ja que trob que és de més bona lectura es que es seguís un model d'estrucutura de les Seccions. Jo proposo aquest, no és gaire complicat.

F.Rul·lan

I què te sembla aquesta plantilla? --Pau 23:13 5 mar, 2006 (CET)
Ah, la taula m'agrada però el text en sí deixa que desitjar...--Frullan 23:34 5 mar, 2006 (CET)
Estic d'acord amb tots dos, però cap dels dos sistemes ens permet realment contar una anècdota determinada. El que vull dir, és que, ja m'agradaria veure un vòmit d'anècdotes per cert, primer necessitam material, i després podrem triar el qeu ens agradi més. Ara, fins demà de fet, estam vomitant esper, i demà triam una o dues bones anècdotes, i la resta la convertim amb la informació habitual. Jo crec que haurem de fer alguna cosa en les línies de la taula per a informació general, i alguna altra cosa, qeu encara no sé que és, per a la informació més personal...--Llorenç 11:53 6 mar, 2006 (CET)
La plantilla és modificable, clar ... però només serveix per resumir les dades principals. L'article ha de tenir la seva pròpia estructura independent de la plantilla. Això si que pot ser feina teva ... --Pau 15:05 6 mar, 2006 (CET)
Doncs ja l'he aplicat a unes quantes pàgines, demà més, això duu temps, jeje.--Frullan 20:37 6 mar, 2006 (CET)
Mal aplicada la plantilla. Més informació aquí. --Pau 07:13 7 mar, 2006 (CET)

Pàgines lúdiques

Crear un apartat, potser quan tot lo demés estigui una mica més ple, de Música. Alguna cosa com: L'Apartat del Melòman. Un altre: Videojocs o Ludopatia. I per acabar, Links a altres Pàgines o Wikis. On ho separariem per apartats i s'hi anirien afegint links de qualsevol tema.

F.Rul·lan

Me sembla una bona idea. --Pau 23:13 5 mar, 2006 (CET)
Només falta crear-ho, tu o jo?--Frullan 23:34 5 mar, 2006 (CET)
Jo tenc molta feina. Això és cosa vostra ... --Pau 15:05 6 mar, 2006 (CET)
Evidentment, això ho has de crear tu avui mateix a ser possible!--Llorenç 15:25 6 mar, 2006 (CET)
Doncs ara la començaré, de moment com que el que millor em embla és posar-ho on he proposat més avall seguiré el meu model, si de cas ja ho moveu segons us agradi més. --Frullan 18:44 6 mar, 2006 (CET)

Vídeos

Una pregunta... una d'aquestes pàgines ludiques pot ser de videos? Ho deman bàsicament perquè si no es poden penjar videos és una tonteria, si es pot fer avisau-me que el crearé. Seria un apartat on la gent pogués penjar videos dels temes que l'interessin...

Andreu Ferrer

Que jo sàpiga els videos es pengen a internet, igual que ho fas amb les imatges (com a l'imageshack), el que vull dir és que crec que no es poden penjar vídeos aquí, en tot cas hauria de ser l'article de que va el vídeo explicat aquí i un link allà on el tens penjat. Crec que és així.--Frullan 20:56 7 mar, 2006 (CET)
A veure, tècnicament en Pau haurà de dir si és factible penjar arxius de sò i de vídeo, peruqè és el que ha instal·lat el mediawiki, però no sé, com a que m'agrada el suggeriment d'en francesc, sobre un enllaç. Però bé, esperem la resposta tècnica realment informada d'en Pau--Llorenç 21:02 7 mar, 2006 (CET)
Decord, com que de una manera o una altre els vuidios es podran veure, faré l'apartat aquest.--Aferrer
Els vídeos, jo els pujaria al YouTube i després posaria l'enllaç. --Pau 22:15 7 mar, 2006 (CET)
Doncs no estaria malament que penjassiu un tutorial que expliques com fer-ho --Aferrer
El què? pujar vídeos al YouTube o posar un enllaç? Si és un enllaç, aquí mateix en tens un exemple amb el que acaba de fer en Pau o jo pel Youtube, només que tu l'hauries de fer arribar al teu vídeo exactament, i respecte a pujar allà els vídeos, només cal seguir les instruccions pel que acab de veure!--Llorenç 22:33 7 mar, 2006 (CET)
Aquí tens el tutorial que demanaves. --Pau 22:43 7 mar, 2006 (CET)
Efectivament, pareix bastant immediat...--Llorenç 22:45 7 mar, 2006 (CET)

Reestructuració

Ja que el projecte és de 4t d'ESO i que a més a més trobo que si li donam importpancia a Infantil, Primària i Secundària podriem canviatr una mica l'estructuració de la Portada i les categories que hi surten. Intentaré explicar-me per no crear confusions, proposo:

  • Posar l'apartat Projecte, a la Portada. Allà on hi haurà Projecte posar tres apartats: - Col·lectiu, - Individual i - 4t d'ESO. Cadascún linkejat al seu apartat corresponent. Al col·lectiu hi posariem els projectes comuns i el calendari i a l'individual els projectes personals.
  • Que la Categoria 4t d'ESO servís de contingut de:

- Deures

- Novetats

- Propostes

- Criteris d'avaluació

  • Que els nous apartats es classifiquuin sota un mateix títol també a la portada:

- Títol: Altres

- Contingut: L'Apartat del Melòman, Videojocs, Links. Cadascún linkejat allà on correspon.

  • Els demés apartats no se m'ocorr com classificar-los, el que faria seria canviar el títol per General.

Crec que això és tot, esper que s'entengui. Gràcies.

F.Rul·lan

interessant, deixam-ho pensar i consultar amb en Pau. Però estic amb tu en que possiblement necessitem reestructurar això. Imagin que és normal, ja que així com entra el material, es fa més convenient d'aquesta manera o d'una altra. Per cert, Francesc, enhorabona per la feina que estàs fent, a tots nivells.--Llorenç 19:23 6 mar, 2006 (CET)
Jo renovaria la pàgina principal del projecte. En realitat, no té perquè ser la mateixa que la de la categoria. Feis una pàgina nova que es digui "Projecte wiki de 4t" o això i organitzau la informació com volgueu. Quan vos agradi, canviau l'enllaç de la portada perquè apunti cap a aquesta pàgina. --Pau 07:11 7 mar, 2006 (CET)
Ehm...no t'he entès del tot; proposes que cambiem tota la Portada o simplement 4t d'eso informàtica?--Frullan 20:56 7 mar, 2006 (CET)
Dissenya una pàgina nova on pots estructurar el projecte amb el títol suggerit abans d'en Pau per exemple, i hi poses tot el que és el projecte en sí, les tres etapes, etc, com t'agradi més a tu o a vosaltres, i després quan hi hagui una mica de consens, només és canviar l'enllaç cap a la teva pàgina nova--Llorenç 21:06 7 mar, 2006 (CET)
Ja l'he feta: 4teso i l'hi he posat l'enllaç a la portada. Per favor, estructurau-la una mica ... --Pau 21:11 7 mar, 2006 (CET)

Per altra banda, apart d'això de'n Francesc, trobo que podríem seguir un model específic per Infantil, Primària i Secundària tal i com n'hem parlat uns quants. Més que res, perquè quedi més bé a la vista i no tan embullat. Gràcies! Rosa Ferrer

Ah, jo proposava seguir el mateix model a totes les pàgines, de fet, a Cinc anys, 4t d'ESO, i algun més que no recordo ja està fet. No és el que dèiem? --Frullan 22:53 6 mar, 2006 (CET)
Exactament Mr Rul·lan...--Llorenç 21:11 7 mar, 2006 (CET)Podriem estructuraro tot ja perque com diu na Rosa esta una mica embullat. Jo pens que hauriem d'esstructurar tot com 5 anys per exemle( es un dels q en rulan idu q podriem seguri com a model) de manera que tenguuessim per una banda en les zones generals anegdotes (tant personals com anegdotes generals) i per l'altre els personals de cada un que fos meés un presentació de cada un: com ets, que t'agrada... Dic aixó perque molts espais personals estan plens de anegdotes que estaria bé ficar a les zones generals ( crec que na Maria Munar ja ho té fet com dic que podriem fer). Per cert jo em referia a organització, el que fa disseny pens que ja ens hi fixrem quan estigui més complet i tenguem les idees mes clares.

Damià

Com a cinc anys és el que s'està fent i m'agrada aquesta línia per ara...--Llorenç 21:11 7 mar, 2006 (CET)

Jo mateix! e estat organitzant una mica els cursos i posant una mica el que falta i aixó ( esq m'aborria) i bé m'he trobat en que a 5é de primaria hi ha un problema GROS! sa gent que ha escrit, ho ha fet de manera "biblica" tota sa tracalada d'informació. Si pots Lloranç divendres a classe digues que canviin aix´p, que o separin més segons siguin anecdotes personals, anecdotes generals o en el cas que sigui alguna cosa sobre el campamentque ho escriguin a la secció del campamenta orient q per algo esta. A sisé de primaria la gent va amollant tot lo de el viatge a menresa crec que estaria bé fer una secció que fos viatge a menresa així com hi ha activitats estraescolars i campament a orient !

No esperis a que ho digui jo, ho pots fer directament, i els mostres aqui tengui preguntes aquesta mateix apàgina on estam parlant ara de tots aquests temes. Sou lliures d'estructurar i millorar el projecte com més trobeu convenient, sempre que ho faceu amb CRITERI!--Llorenç 21:11 7 mar, 2006 (CET)
OK pero sq a mi no m'agrada dir-ho, pq qeda raro qe jo digui com s'ha d fer o no, a més sa idea creq q es dn rulan d estructurar-ho aixi.
  • Referent a la secció de viatge a menresa e intantat fer-ho però no n'he sebut =S.
  • al final e retocat gran part dels apartatts per que ja quedi estructurat apartir d'avui mateix, si tens l'oportunitat mira ( no se on o mires) la feina q e fet i voras una mica que e seguit la forma d'organitzar d'en francesc rulan, només que ho he posat a tots els cursos que faltava^^

Damià RA

Proposta

Crec que també estaria bé, que a les pàgines personals, en comptes de que s'hi accedis clicant sobre el nom de la persona, fos clicant sobre una imatge cada alumne hagués posat (foto carnet per exemple). Com per exemple tenim fet a Infantil, per accedir a 3, 4 i 5 anys. Per tal que fos més clar es podria posar el nom davall la fotografia. Crec que si totes les fotografies es posen d'un tamany igual i reduit, podria quedar força bé. Digueu-me que i pensau. Gràcies Abauza 23:15 9 mar, 2006 (CET)

Ok, m'agrada molt la idea. Però crec que m'agradaroa més sense noms, només fotos de carnet o diguem cares, com quan hem parlat a classe. Igual podrieu posar-vos d'acord en posar tots fotos de quan ereu petits i no actuals. Tothom el mateix tamany, i no tendreu cap problema. N'hi ha prou amb agafar el cap d'alguna foto existent que tengueu per ca vostra i vos agradi. M'agraden totes les idees que fan el wiki més gràfic, i les portades en especial, ho necessiten.--Llorenç 15:59 10 mar, 2006 (CET)

Un apartat nou

  • Podriem posar un punt de deures, exàmens, treballs i excursions. O NO? -- Joan Dídac

Activitats Extraescolars

no se si és el lloc més indicat per demanar-ho, però m'agradaria saber perque a l'apartat d'activitats extraescolars no hi ha l'hanbol ja que molta gent d'aquesta classe hi hem jugat i seria una gran font de anègdotes

ANDREU FERRER

No és [Activitats Extraescolars|aquesta pàgina?]] --Pau 19:57 16 mar, 2006 (CET)

Enllaços

Ja que posam els enllaços a cada curs d'infantil, primària i ESO, trob que estaria bé que en entrar dins Infantil (per exemple) i veure-hi els tres cursos, pugis anar directament a veure tots els cursos de primària o ESO per no tornar a la categoria de 4t d'ESO. Per això, amb tots els cursos junts d'infantil, podríem posar enllaços a primària i a ESO; amb els cursos de primària, dos enllaços: un a infantil i l'altre a ESO; i finalment, amb els quatre cursos d'ESO, un a intantil i l'altre a primària. Que en trobau? Rosa Ferrer

Jo de tu ho faria, i esperaria a veure les reaccions de la gent, però cara a la navegació, hauríem de pensar amb un sistema atractiu, en la línia que està utilitzant en Pau al curs CEP que surt a la portada, per exemple a la sessió 2a. És una plantilla, i dóna un resultat molt interessant. Amb això no vull dir que la copiem tal com està. Hi podríem introduir un tipus d'imatge i estètica que fos més en la línia del vostre projecte. Es poden convertir imatges vostres en mini icones i utilitzar-les per a aquesta navegació. Aquesta és la possibilitat que més m'agrada. De fet, en un futur molt immediat, passarem a dissenyar les portades i això és una part important. El wiki ha d'entrar pels ulls.--Llorenç 15:26 16 mar, 2006 (CET)
He fet un índex en dues versions: la versió lateral té el problema que allà on va, ja hi va la fitxa de cada classe. La versió centrada m'ha quedat una mica lletja, però potser seria la solució. A veure qui pot modificar alguna de les dues versions de manera que pegui amb les pàgines ja existents (ja teniu bona part de la feina feta ...). --Pau 15:53 16 mar, 2006 (CET)


Dubte

Respecte a la proposta de posar imatges als enllaços de les pàgines personals, es que nosé com posar la meva imatge (foto carnet), ja que quan poso editar, hem diu "Aquesta etiqueta va per tots els articles personals d'aquesta pàgina!!!". Abauza 17:49 16 mar, 2006 (CET)


!!!!!

som dijous 23, apunt d'acabar el wiki ja, i per divendres no hi ha els deures que vas dir que poseries. Sempre hi ah feina per fer en el wiki, però estaia bé que actualitzessis els deures i poguessim fer coses de més`profit. Dramos 12:11 mar, 2006 (CET)

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines