IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Propostes

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
INTRODUCCIÓ A LINUX
Sessions

1. KDE (Pràctiques)
2. Linux (Pràctiques)
3. Konqueror (Pràctiques)
4. Firefox (Pràctiques)
5. OpenOffice.org (Pràctiques)
6. Multimèdia (Pràctiques)
7. Altres aplicacions (Pràctiques)

Més ...

Ajuda del Wiki

Alumnes

Participació


Contingut

Administració de linux

El col·legi de Madre Alberta necessita que els seus representats arriben a conèixer les tasques per administrar una xarxa Linux. El servidor de Madre Alberta ja funciona amb Linux. Els ordinadors conectats a aquest servidor tenen la capacitat de funcionar com a terminals. Però de vegades el servidor, sense saber per què, el servidor deixa de reconèixer a certes terminals.

Aquest és un curs d'introducció a Linux. Això que m'estau demanant és d'un nivell bastant més avançat. A poc a poc i bona lletra ... --Pau 08:53 14 mar, 2006 (CET)

Instal·lació de linux

Personalment, m'agradaria veure una instal·lació de Linux de zero, amb totes les passes que poden sorgir. Si pogués ser, de la distribució Suse, que tenc entés que està molt bé. --Jo 18:29 13 mar, 2006 (CET)

A mi també m'agradaria veure una instal·lació de linux. Josep

Mirarem de fer-ho. Perquè us aneu documentant, teniu aquesta recepta i aquesta altra. --Pau 08:49 14 mar, 2006 (CET)

Drivers i linux

¿Cómo se instalan componentes cuando el disco que los acompaña no tiene controladores de Linux?

No és immediat.Te recoman llegir això. --Pau 08:49 14 mar, 2006 (CET)

¿Pueden coexistir dos o más versiones de Linux en el mismo ordenador? ¿Cómo?. Rafael

Sí, i més, però tampoc és immediat. Més informació:

--Pau 08:49 14 mar, 2006 (CET)

Edició web

Hola, a mi m'agradaria saber si existeix algun programa d'edició web tipus Macromedia Dreamweaver, i algun programa per edició de flash. Supòs que un dels majors inconvenients per mudar-se a linux és el costum dels usuaris als programes i no al propi sistema operatiu. --Josep 17:19 14 mar, 2006 (CET)

En quant a alternatives a Dreamweaver, recoman NVU. Funciona amb Windows, Linux i Mac OS X. Per crear flash, jo conec aquests programes, encara que potser estan una mica verds i només funcionen amb Linux:
Ja sabeu que podeu trobar alternatives als principals programes privatius a http://alts.homelinux.net. I si no us agraden les alternatives, sempre podeu mirar d'emular el vostre programa preferit de Windows mitjançant Wine. --Pau 22:21 14 mar, 2006 (CET)

Enhorabona

El curs m'està semblant molt interessant, molt ben preparat i el que és més difícil d'aconseguir: entretingut. A part d'això, m'agradaria que es fés un segon curs per millorar els coneixements. --Vicenç 20:10 14 mar, 2006 (CET)

Gràcies. Això del segon curs, s'haurà de xerrar amb na Carme, que és qui comanda ... ;) --Pau 22:23 14 mar, 2006 (CET)

A mí también me está gustando mucho el curso, ¿Carmen no tiene usuario para mandarle la propuesta de una segunda parte del cursillo? Un saludo: --Mamen 19:43 15 mar, 2006 (CET)

Provant la Mandriva

Bé, jo ja estic ben liat amb això de linux. He formatejat les particions que tenia de windows i tan sols he deixat el sistema operatiu amb quatre programets per si un moment donat hi he de tornar. Així doncs, he instal·lat la mandriva 2006 ja que amb el suse tenia problemes amb el monitor. Amb la mandriva tan sols em deixa posar la resolució a 800x600. Començ a veure clar que és hora de canviar d'ordinador. A part d'això el que voldria saber és que volen dir als foros quan parlen de "compilar" un tar.gz,... Saber si es pot instal·lar un d'aquests arxius tar.gz a la mandriva i quina és per tu la millor versió de l'amule. Jo he instal·lat la 2.0.3 i la veritat és que no va d'allò millor (tan sols una mitja de 30kb/s quan amb la de windows arribava a mitges de 120-130 i picos de 200). Bé, estic bombardejant a preguntes, no sé si aquest és el lloc per demanar tot això, però com veus, almanco el curs serveix per inquietar a la gent al respecte. Au, salut!--Vicenç 20:20 16 mar, 2006 (CET)

Respecte als tar.gz, jo te recomanaria que els oblidassis i mirassis de trobar el programa en rpm. Ja has mirat a http://rpm.pbone.net? Si de totes maneres, vols veure respostes a la teva pregunta, mira aquí. --Pau 20:31 16 mar, 2006 (CET)
Respecte a l'amule i la seva velocitat... No sé a què pot esser degut. Potser cosa de servidors (tens el mateix server.met que a Windows?) o bé cosa de ports. No ho sé ... --Pau 20:31 16 mar, 2006 (CET)

Passar a DVD

Hola!Jo no sabia molt bé que posar com aportació o participació, però ara que intentava gravar un DVD, m'he trobat amb un dubte, i es: Saps algún programa que passi les pel·lícules davallades amb l'emule o un altre programa a DVD, i que sigui compatible amb Windows? No se si és una pregunta molt relacionada amb el curs, però si pots contestar-me-la millor. Gracies.--Cata. 21:38 16 mar, 2006 (CET)

He mirat si hi havia cap programa lliure per a Windows que fes això. No n'he vist cap. N'he trobat un de gratuït, però, que te pot servir: Avi2Dvd. --Pau 21:49 16 mar, 2006 (CET)
Moltes gracies, el provare i te dire com m'ha anat. Fins dilluns, adeu.

Fonts o repositoris suse

Això és una adreça on podem trobar informació de com configurar les fonts en suse. http://wunslov.blogspot.com/2005/12/suse-repositorios-para-yast-ii.html

Josep


Mediawiki

Me gustaría hacer una mediawiki donde los alumnos se puedan registrar y añadir opiniones y artículos... parecida a ésta. ¿Por dónde empiezo?--Mamen 23:00 21 mar, 2006 (CET)

Jo començaria per aquí. Si tens més dubtes, demana. --Pau 09:12 22 mar, 2006 (CET)
Gracias, es justo lo que quería. Y has sido muy rápido.--Mamen 19:25 22 mar, 2006 (CET)
Ya tengo la carpeta wikipedia en el servidor apache y la base de datos creada. Ya no sé seguir. Supongo que he de rellenar el index.php de la carpeta wikipedia para darme de alta. Pero mi inglés es muy cutre y además no entiendo para que son la mitad de las cosas que me pide. SOS SOS SOS. --Mamen 16:26 23 mar, 2006 (CET)
Potser ara ja necessites el manual de l'administrador Mediawiki. --Pau 22:29 23 mar, 2006 (CET)

En el manual sigo hasta el punto 2, el 3 ya no, el 4 y 5 sí, con mi inglés fantástico. Y el 6 no sé dónde he de moverlo.

Abans de tot, hem de tenir Apache, Php i MySQL funcionant.

1. Descarregar el tar.gz de http://www.mediawiki.org/wiki/Download . 2. Descomprimir-lo dins el directori arrel de l'Apache. 3. Canviar una petita cosa dels permisos de la carpeta config: chmod o+w config (si no ho feim, el pas 4 ens ho diu). 4. Obrir un navegador a l'adreça http://servidor/directori, on "servidor" és el nom del nostre servidor i "directori" és el nom de la carpeta allà on guardam el MediaWiki. 5. Seguir les instruccions de la web i omplir el formulari per configurar el MediaWiki. Veritablement, una gran eina! 6. Moure l'arxiu LocalSettings.php del directori Config al directori arrel (si no ho feim, ens dóna un missatge que ens ho indica).

Gracias. --Mamen 23:26 23 mar, 2006 (CET)

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines