IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Microsoft Paint

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Microsoft Paint
Logo MS Paint
Autor: {{{autor}}}
Desenvolupador: {{{desenvolupador}}}
Última versió: 6.1
Data última versió: {{{data_última_versió}}}
Sistemes operatius: Microsoft Windows
Idiomes: 35 idiomes
Tipus: Programari d'edició d'imatges
i visualitzador d'imatges
Llicència: Copyright 2007 Microsoft Corporation.
Web: http://windows.microsoft.com/es-ES/windows7/search?q=paint


Paint (originalment Paintbrush) és un programa senzill de dibuix gràfic desenvolupat per Microsoft l'any 1982. Es refereix sovint com a MS Paint o Microsoft Paint. Aquest programa s'inclou a totes les versions d'aquest sistema ja que permet a l'usuari fer dibuixos fàcilment. Amb el MS Paint també es poden visualitzar i/o editar fotografies digitalitzades. Ràpidament es va convertir en una de les aplicacions més usades de les primeres versions de Windows ja que permetia dibuixar amb l'ordinador per primera vegada.


Contingut

Característiques

A les versions recents, l'usuari pot triar fins a tres colors al mateix temps: el color primari (clic amb el botó esquerre del ratolí), el color secundari (clic amb el botó dret del ratolí), i el color terciari ( tecla de control + qualsevol clic del ratolí).

Hi ha 28 pous de color en l'espai de treball (a diferència de Windows Vista). Els colors per defecte en la caixa de color són els següents: negre, blanc, gris, plata, marró, vermell, oliva, groc, verd fosc, verd, blau, cian, blau marí, blau, morat, magenta, or vell, groc llimona , de color gris pissarra, verd kelly, Carolina fosca blau, aiguamarina, blau mitjanit, vinca, blau violeta, coral, marró i taronja carbassa. Una paleta de colors també està disponible.

Barra d'eines i paper

El programa ve amb les següents opcions en la Caixa d'Eines (d'esquerra a dreta en la imatge):

 • Selecció lliure
 • Seleccionar
 • Borrar Color
 • Farcit amb color
 • Selecciona color
 • Lupa
 • Llapis
 • Raspalli
 • Aerògraf
 • Text
 • Línia
 • Corba
 • Rectangle
 • Polígon
 • El · lipse
 • Rectangle arrodonit

El menú Imatge ofereix les següents opcions: Espill / rotar, Ampliar / Contraure, invertir colors, atributs d'imatge, imatge clara, i dibuixar figures opaques. El menú "Colors" permet a l'usuari editar colors (única opció de menú en colors). El quadre de diàleg Edita colors mostra el selector de colors de Windows estàndard que inclou una paleta de 48 colors i 12 posicions de colors personalitzats que es poden editar. En fer clic a "Definir colors personalitzats" es mostra una versió quadrada de la roda de color que podeu seleccionar un color personalitzat, ja sigui amb un punter de precisió (com un signe "+"), per To / Saturació / Lluminositat, o pels valors Vermell / Verd / Blau.

Es poden dibuixar línies rectes horitzontals, verticals, o diagonals amb l'eina llapis, sense necessitat d'usar la funció de línia recta, mantenint premut Shift o Majúscules i arrossegant el llapis. A més, es pot fer més gruixuda (Ctrl + +) o prima (Ctrl + -) mentre es traça.

MS Paint té també unes quantes funcions secretes no esmentades en el fitxer d'ajuda: manera segell, mode arrossegar i zoom 10x. Per utilitzar el mode segell, l'usuari selecciona part de la imatge, manté premut Ctrl i la mou a una altra part del llenç. Això, en lloc de tallar la selecció, crea una còpia d'aquesta. El procés pot repetir tantes vegades es vulgui. La manera arrossegar funciona igual, però amb la tecla Majúscules o Shift.

Història

Versions Inicials

EL microsoft paint es va crear l'any 1982 a càrrec de Bill Gates i el seu nom original es paintbrush.

La primera versió del Paint es va introduir en la primera versió de Windows, Windows 1.0. Més tard va ser introduït a Paintbrush a Windows 3.0, però van canviar el nom a Paint en el Windows 95. Aquesta versió només admet els formats de fitxer MSP i BMP. El primer ja no és compatible amb les versions de Paint. Les versions anteriors no poden obrir o editar arxius .PNG i només pot obrir imatges en format .GIF, .JPEG i .TIFF amb un filtre de gràfics per uns tipus d'arxius específics. Sent així és uns dels programes més utilitzats de Windows tenint un gran èxit en la tecnologia.

Windows 95

Windows 95 a windows XP

A Windows 95, es va introduir una nova versió del Paint. La versió del Paint inclosa en Windows 95 i Windows NT 4.0 permet guardar i obrir un conjunt personalitzat de grups de colors coneguts com paletes de colors, aquesta funcionalitat s'executava correctament només si la profunditat de color d'imatges era de 16-bits per píxel (bpp) o superior. En les versions del Paint per a Windows 98, Windows 2000 i Windows Millennium Edition, les imatges podien guardar en formats JPEG i GIF, si eren necessaris filtres gràfics, aquests s'instal·laven automàticament per una altra aplicació de Microsoft, com Microsoft Office o PhotoDraw de Microsoft.

Windows Vista

Al Windows Vista, es van canviar les icones de barra d'eines i els colors de la paleta de colors. Així mateix, es va afegir un major nombre de nivells de desfer, passant a ser 10 vegades un control lliscant de zoom. Aquesta versió guarda els arxius en format. Jpg per defecte que pot afectar a la qualitat general d'una imatge, especialment després de múltiples guardats de l'arxiu a causa del seu mètode de compressió.

Windows 7

Windows 7

A Windows 7 la versió del Paint fa ús de la interfície Ribbon.2. A més, compta amb pinzells "artístics" compostos per diferents tons de gris i transparències per donar un resultat més realista. Per afegir més realisme, els pinzells d'oli i aquarel · la poden pintar només una petita distància abans que l'usuari hagi de tornar a fer clic. Això dóna la il · lusió que el pinzell s'ha descarregat de pintura. També s'ha afegit anti-aliasing a les formes, que poden canviar de mida lliurement fins que es rastericen quan es selecciona una altra eina. Aquesta versió utilitza el format de fitxer PNG per defecte per guardar imatges, el que garanteix màxima qualitat, màxima compatibilitat, i transparències.

Crítica

El Paint té mala premsa perquè és la preferida pels nens i és sovint la raó per al treball descuidat, però no obstant això, en les mans adequades, està molt bé per la línia de tall simple i manipulació d'imatge, compta amb una interfície molt intuïtiva i simple. Es recomana Microsoft Paint per al treball més simple de manipulació d'imatges, així com la construcció de simples diagrames geomètrics i ajudes visuals.


Crítica en anglès del MS Paint

Vegeu també

Referències

«MS Paint», 10 de març de 2012 (en castellà). Wikipedia. [Consulta: 06 de març de 2012].

«MS Paint», 10 de març de 2012 (en castellà). Ecured. [Consulta: 08 de març de 2012].

«MS Paint», 10 de març de 2012 (en anglès). Microsoft. [Consulta: 09 de març de 2012].

«MS Paint», 10 de març de 2012 (en anglès). Wikipedia. [Consulta: 06 de març de 2012].

«MS Paint», 10 de març de 2012 (en castellà). Microsoft. [Consulta: 06 de març de 2012].

«MS Paint», 10 de març de 2012 (en anglès). Albino black sheep. [Consulta: 08 de març de 2012].

«MS Paint», 10 de març de 2012 (en anglès). Kolour Paint. [Consulta: 10 de març de 2012].

Enllaços externs

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines