IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Memòria Colonya

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Infocoop.jpg

Contingut

Qui som

MembresInfocoop.jpg

Història

Stallman.png

Som un grup de professors de les cooperatives d'ensenyament de les Illes Balears que ens reunirem per primera vegada l'abril del 2006 per tal de posar en comú la nostra tasca en la coordinació informàtica dels nostres centres.

Els nostres centres són cooperatives d'ensenyament associades a l'UCTAIB i fou a través d'aquesta associació que ens posàrem en contacte.

De bon principi, ja s'establiren uns mecanismes de coordinació i comunicació aprofitant les TIC: Una llista de correu i un wiki. Dos programes lliures (Mailman i Mediawiki, respectivament) han estat des del principi les eines principals del nostre grup.

El setembre de 2006 començàrem a organitzar activitats: un seminari-curs de formació de 12 h on intercanviàrem experiències i la redacció del Manifest Infocoop, on exposàvem les línies bàsiques del nostre projecte, basat en la promoció de les TIC a les escoles en general i del programari lliure en particular i exhortàvem a les nostres escoles a treballar en aquesta línia.

D'ençà, ens hem dedicat a col·laborar mútuament per tal d'aprofitar el coneixements dels altres i a implementar solucions d'altres centres. Així mateix, també hem anat organitzant una sèrie de xerrades per sensibilitzar la comunitat educativa envers la cultura lliure i el programari lliure.


Activitats extraordinàries realitzades el 2007

Xerrades

  • 17 i 18 d'abril: Linuxshow, de Xavi de Blas, una obra de teatre lúdica per sensibilitzar els nostres alumnes en el programari lliure. El dia abans, es féu un passi per a la gent de Felanitx.
  • 14 de maig: Xerrada de Richard Stallman, el pare del Programari Lliure, ens visità al Club Diario de Mallorca i omplí l'aforament. Podeu veure un recull de premsa a Recull de Premsa Stallman.
  • 29 d'octubre: Xerrada de Vicent Partal, el director de Vilaweb.

Altres activitats

  • 10 de juliol: Festa d'instal·lació a Sant Felip Neri, on vàrem fer una instal·lació de sistemes operatius GNU/Linux per tal de reciclar ordinadors obsolets (vegeu LTSP).
  • També es varen muntar aules tipus LTSP a Aula Balear i al CIDE.


Material gràfic

Per a il·lustrar aquest resum, vegeu Material Gràfic Infocoop

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines