IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Marató

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El marató és una prova d'atletisme, una de les més llargues de les competicions a l'aire lliure i de pista (42,195 km), i la que sempre clausura els Jocs Olímpics d'Estiu. És podria dir que és la prova principal de tots els jocs olímpics, ja que te molta història al darrere.

El marató de París

Un poc d'història

Segons l'historiador grec Heròdot, que va nèixer l'any que es va produir la batalla de marató, un soldat atenenc anomenat Fidípides va córrer d'Atenes a Esparta per demanar ajuda. Aquest event es va convertir més tard en la llegenda popular que en Fidípides va córrer de Marató a Atenes. El Comité Olímpic Internacional estima que la distància del camp de batalla a Marató fins Atenes és de 34,5 quilòmetres. La història es convertí en la base per la marató moderna. La cursa es corre sobre una distància de 42,195 quilòmetres.

El marató és una de les carreres més llargues (per no dir la que més) que normalment son populars. Entre els maratons més prestigiosos i més multitudinaries hi ha el martó de Londres, de Boston, de Chicago, de Nova York i París.

El marató de Nova York
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines