IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

La senyoreta negra

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Formigua1.jpg

Fa molt de temps, a la Serra de Tramuntana, hi havia un insecte, millor dit una formiga. Aquesta formiga es deia Senyoreta Negra, tenia aquest nom perquè era negra amb el cap vermell i tenia sis potes. Era una formiga molt treballadora ja que estava construint un formiguer perquè la seva família hi visqués.

Un dia, passejant per un prat, va trobar moltes miques de pa, les va agafar totes i amb la seva força les va portar al formiguer. Quan arribà al formiguer tenia molta gana, ja que havia fet un gran esforç per portar les miques de pa, i va començar a menjar-se-les. No podia aturar de menjar i al cap d'uns minuts ja no quedava ni una sola mica de pa. Havia menjat tant que al mirar-se al mirall va veure que havia engreixat, però no un poc, sinó que havia engreixat moltíssim! I a més a més començava a trobar-se malament de l'empatx que s'havia agafat. Va avisar a la seva família de que no es trobava gens be i els pares de seguida cridaren el metge de la colònia. El metge no trobava cap solució per que la Senyoreta Negra es trobes millor, va intentar-ho tot, però tots els remeis que li va donar varen ser un fracàs i la Senyoreta negra va mori. Pares i mares, cosins i cosines, germans i germanes i tota la colònia es varen posar molt però que molt tristos quant varen saber la mala notícia.

Al dia següent, quant estava previst fer el funeral de la formiga, el cos de Senyoreta Negra havia desaparegut i el pare es demanava, on devia ser la seva filla. I on era? Doncs estava a la cuina esmorzant com cada dematí unes torrades amb mer melada i un suc de taronja. Ai deu meu! quan el pare va veure la seva filla que estava allà tan tranquil·la prenent l'esmorzar va pegar un salt d'alegria i s'aferrà a ella. El pare li demanà: -com és que ets aquí? I ella li respongué: -pare estic esmorzant com cada dematí no ha passat res de nou. I es que tota aquesta historia havia estat un mal son per el pobre pare de la Senyoreta Negra.

Autors: Mar Cotaina i Paula Cabeza.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines