IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

La formiga Mica

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Víctor.jpg
Víctor i Toni Joan.jpg

Fa molt de temps a un país molt llunyà hi vivia una formiga que es deia Mica. El seu nom científic era formigatus paquineycus i tenia un amic que es deia Forta. Un dia, na Mica volia fer la volta al món, però tenia uns grans problemes. Aquests, eren que era diminuta i que li era difícil aconseguir menjar. Aquell any era 1901, al mes de març, el dia 30.

Va pensar una solució, havia de cercar 4 formigues fortes i se n’anirien aquell mateix dia. I així va ser, va agafar 5 barquetes i tira que tira van fer un bon tros, fins que varen trobar un enemic gegant. Els volia matar amb un líquid químic que era tòxic. Tots varen fugir de presa i només va quedar na Mica. Va decidir quedar-se un dia. En un moment exacte, va veure l’enemic que dormia i va aporfitar per fugir. En sortir va veure un enemic de la seva mida i el va atacar. Va tenir una idea genial, que consistia en agafar una agulla i un botó i utilitzar-les com a armes. L’enemic tirava fils i va agafar a na Mica, però ella va rompre els fils i li va clavar l’agulla, matant el seu oponent. Així mateix va tornar al seu poble i ja havia fet la volta al món. Però hi havia un problema, i era que tenia una cama enguixada, i un amic li havia contat que uns enemics volien invair el poble i la ciutat, també li va contar que vendrien amb una patrulla en son de guerra, armats i ben preparats. Però na Mica li va dir que ella havia derrotat a un d’aquests enemics, que no era tan difícil matar-los. Però tenia la cama enguixada i no podia fer res. Va dir que podia ser, que ho intentaria. Ja es veia l’exèrcit que venia, llavors es varen començar a disparar, i na Mica, sense fer ni mica de renou es va acostar al seu tresor, que era de l’antic capità del poble de les formigues. L’antic capità li va demanar que agafés les claus de la presó i que l’alliberés. Na Mica el va alliberar, i tots dos varen devallar al poble, colliren les armes i començaren a disparar als invasors. Al final els van aconseguir derrotar.

Els científics del poble, que eren en Rafel(científic-inventor) i en Víctor(científic-químic) varen descobrir la manera d’anar a la quarta dimensió. Això es podia aconseguir construïnt una màquina del temps i viatjant en aquest. Feren una reunió per veure què feien amb aquella màquina, i varen decidir que anirien enrere en el temps i així no tendria perill de res. Així va ser, de 4 en 4 anaren viatjant. En aquell moment, en Víctor va dir:.-com tornarem?-.

Així que varen fer una màquina amb un comandament per tornar al mateix lloc d’on havien sortit. Varen anar al temps de fa 65.001.901 anys a.C. Allà es sentien molt bé. Fins que un dia varen veure una altre formiga. La varen ajudar i varen anar al formiguer d’aquesta nova amiga. Allà els hi van contar que aquell món era molt perillós, perquè hi havia unes criatures anomenades dinosaures, que eren gegants. En van veure un que es deia Diplodocus. Aquest anava corrent molt ràpid, casi superava la velocitat del Velociraptor. El poble no sabia que fer i el científics deien que se n’avien d’anar, fins que en Víctor va dir:.- i si feim servir l’invent que van fer per si hi havia algún problema?-. Llavors van veure un super portal, com un impèri gegant. Varen decidir que aniriren tots cap allà. I aixií va ser, tots van tornar a la seva llar i van ser feliços per sempre més.

Na mica, desde casa seva va recordar que quan esteien en el pasat, va veure també un Velociraptor, que era un dinosaure.Era el dinosaure més ràpid del món, a més era carnívor, li agradava caçar i correr molt ràpid.

Autors: Víctor Vicente i Toni Joan

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines