IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Història d'Internet

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Anys 50

1957: La Unió Soviètica es va situar al capdavant de la cursa de tecnologia militar. Aquest fet va inspirar la creació d'ARPA (Advanced Projects Agency) per part del ministeri de defensa americà. Aquest organisme cercava noves tecnologies per la defensa personal.

primera xarxa militar d'Arpanet

Anys 60

1967: La recerca en tecnologia de telecomunicacions havia avançat suficientment com perquè el nou cap de recerca en informàtica d’ARPA, Leonard Roberts, presentés un projecte per construir una xarxa d’ordinadors anomenada Arpanet.

1969: Arpanet estava formada per quatre grans ordinadors. A partir d’aquesta data es va seguir treballant en el perfecionament del programari que permetia l’intercanvi d’informació entre els diferents nodes de la xarxa.

Anys 70

1972: En aquest moment ja hi havia 40 nodes connectats a la xarxa. Es descobreix que la major part del tràfic de la xarxa està format per notícies i missatges personals. Es comencen a desenvolupar els mailing-lists per a poder distribuir missatges automàticament a un gran nombre de persones.

1974: En Robert Kahn i Victon G. Cerf dissenyen el TCP/IP per permetre que si un ordinador cau de la xarxa la informació pot trobar el seu destí per altres llocs de la xarxa.

Anys 80

1980: En aquesta data existeixen uns 200 nodes, incloent-hi la primera connexió internacional.

1983: ARPANET separa la seva part militar que passarà a nomenar-se MILNET. Durant els anys següents s'organitzen unes altres grans xarxes com BITNET, CSNET, NSFNET així com altres organitzacions governamentals (NASA, The NAtional Institute of Health,...).

La xarxa milnet

1989: Es resol el problema de la complicació i com trobar informació al quan Tim Berners-Lee va proposar un llenguatge per l'hipertext (HTML) i un protocol per transmetre l'hipertext per Internet (HTTP).

Anys 90

1990: Desapareix ARPANET. Apareix Archie, el primer motor de cerca per localitzar i importar fitxers a través de la xarxa

1991: Neix la World Wide Web (WWW), la "gran teranyina d’abast mundial", que suposarà la major revolució tecnològica des dels inicis de la comunicació entre ordinadors.

1994: S'eliminen les restriccions comercials existents fins aleshores. També augmenta la velocitat a uns 218kbits/s

1996: Es posa en marxa el projecte Internet2, aquesta nova xarxa serà de 100 a 1000 vegades més ràpida que Internet i tindrà d'un conjunt d'eines noves. Es tracta d'una xarxa entre diferents universitat dels Estats Units.

ENLLAÇOS

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines