IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Discussió:Web 2.0

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El terme web 2.0 és relativament nou i a més a més, aplicable a diferents aspectes de la tecnologia i de l'economia. La vostra feina és esbrinar el seu significat, i aplicar-lo a la vostra pròpia experiència.

 • Relacionau el que estau fent vosaltres en aquest curs, el vostre sistema de treball a l'escola, els procediments utilitizats, i després feis una definició pròpia.
 • Redactau un llistat d'aplicacions i activitats que cauen dins el concepte 2.0, veureu que és molt ample, i completau-lo amb captures de pantalla.
 • Un punt per a reflexionar: pensau, que quan treballam una eina de cooperació, com és el wiki, estam fomentant el debat i la creativitat.
 • Procurau que això quedi reflectit al vostre treball.
 • Editau sense contemplacions, però amb criteri, la feina dels altres.
 • Utilitzau la pàgina de pàgina de discussió, que per això està i té aquest nom. Discutiu les diferents possibilitats, i ordenau idees.
 • Aquí trobareu una definició més tècnica que filosòfica o d'ideologia.


No trobau que al principi estaria bé fer una introducció més extensa sobre la web 2.0. i ja, després, que aquesta anigués seguida de les idees de cada persona?--Rferrer 12:20 18 mai, 2006 (CEST)


A on podem trobar aquestes informacions, és una feina en grup no? Ja tenim idees un parell de la classe, però exactament no sabem de que es tracta dins aquesta pàgina.--Odepedro 12:21 18 mai, 2006 (CEST)


Els que encara no tengueu entrada amb el vostre nom feis-vos-la i a cada apartat posarem el que cada un entèn. Més tard ens posarem d'acord per unificar idees. --Cventayol 12:20 18 mai, 2006 (CEST)

Mmmm... jo, faré això d'escriure la meva idea sobre el 2.0 per seguir l'estructura de treball que ja heu començat, però crec 2 coses: 1- això que feim de que cada un ho fagi individual per despres juntaro és una mica doi si pensam que ja o podriem començar junts(només han fet feina 4 o 5). 2-Abans de començar he llegit les feines d'alguns de vosaltres i diuen el mateix amb altres paraules o expressen les mateixes idees amb altres mots, per tant jo o juntaria des de un principi.En definitiva jugau més al RagnaöK.--Dramos 16:01 18 mai, 2006 (CEST)

 • Nins i nines:
  • Per què signau les vostres aportacions? Jo veig un historial. Jo veig totes les vostres aportacions! No és necessari.
  • Vos heu de posar d'acord a l'hora d'escriure. Això vol dir que si jo vull dir una cosa, i algú ja ho ha posat amb les seves paraules, he de tenir el criteri suficient per a no posar el mateix, i si no tenc res per a afegir, ja està. I si he de puntualitzar, matiçar, redactar de forma diferent, etc, per al millor enteniment del text: endavant!
  • Tornau pensar amb l'objectiu del projecte. Com ha, i està, afectant el web 2.0, els wikis per exemple, la vostra vida? Com és la vostra vida escolar, acadèmica ara mateix? No trobau que hem canviat certes coses? no pensau que ara hem guanyat certs aspectes que fins ara no teníem? REFLEXIONAU SOBRE TOT AIXÒ.
  • Això del ragnarok, no és una analogia dolenta. Pensau com un equip, amb respecte per a tothom, i una bona dosi de humiltat també.
  • No demaneu si podeu fer o no fer, només és qüestió de fer-ho! Estructurau, organitzau, esborrau, EDITAU!--Llorenç 16:54 18 mai, 2006 (CEST)

laura: Jo crec que a classe tots junts podem unificaro tot i esborrar ses coses repetides i ses que no estan bé. Perque si ho fa un tot sòl sa pot equivocar esborrant coses que no toquen..., en canvi si ho feim entre un parell, serà menos feina per cada un i ens surtirà millor. Bé jo ho intentare fer demà.. --lgarau 19:02 18 mai, 2006


Jo esperava a que la gent hi participi una mica més i després unificar continguts. No crce que començar-ho desde 0 sigui productiu. És com fer una coca, primer els ingredients, després ja els courem.--Frullan 21:27 18 mai, 2006 (CEST)

Seguim amb analogies interessants: ragnarok i coca... De totes maneres, si algú té una visió clara del que ha de ser aquest projecte, que ja sé que és molt obert i aposta l'he triat així, no hi ha res de dolent en liderar el projecte, en apuntar en una direcció determinada i dur la iniciativa.--Llorenç 08:35 19 mai, 2006 (CEST)


Algú té res més a dir sobre la relació amb el nostre wiki? A mi ja no me surten més punts... O algú té res a dir sobre els punts que ja estan posats? Va, que es cosa de tots :-)--Rferrer 19:50 22 mai, 2006 (CEST)

Jo he posat més coses...--Frullan 08:40 23 mai, 2006 (CEST)

Fa falta explicar el que és cada exemple de sistemes que utilitzen web 2.0 Va, que es cosa de tots. yeah Abauza

Ep! Va, afegiu explicacions dels exemples, que és cosa de tots. Leet, rox, sux, bai. --Frullan 00:54 29 mai, 2006 (CEST)

A l'introducció diem exactament el mateix que en altres apartats. Podriem canviar l'introducció ja que no és ben bé una introducció, o bé eliminar-la.--Fbassa 08:46 23 mai, 2006 (CEST)

Jo trob que estaria bé posar sa diferència entre la web 2.0 i la 1.0 no? .--Lgarau

Contingut

DEURES

Haurieu d'ampliar aquestes definicions que feis de flicker, blog, etc. Podeu posar accessos directes als més populars, visitats, etc. Cal afegir: wiki, viquipèdia, wifi (investigar güifi.net, o altres iniciatives com la de bilbao), ajax, fon, amazon, firefox, php, meneame, p2p i molts més. Qualsevol cosa que vegeu important dins el món d'internet actualment.--Llorenç 15:59 29 mai, 2006 (CEST)

blocs interessants: bcnbits, escolar.net, las penas del agente smith, i mooolts més!

+ DEURES!

Relacionar dos moviments: cultura lliure i programari lliure. Raonau les vostres opinions, informau-vos primer, cal una mica de recerca, i també ho podem comentar a classe. Pensau si veis cap relació amb el fet de que afavorint el debat, i la cooperació, via eines informàtiques, ens convertim en essers més lliures. També pot ser que tot això ens aporta altres avantatges. Quines veis?--Llorenç 09:25 1 jun, 2006 (CEST)

Uns pensaments finals, en anglès

 • The reshaping of the human body by modern technology. Aquesta frase, no es refereix als ordinadors, però també li podem aplicar. La tecnologia ha d'estar al nostre servei, i ser-nos útil, clar, però amb ella, també venen altres inconvenients. En el món hi ha de tot.
 • What doesn't kill you makes you stronger fou una frase famosa, fins que l'adaptació cinematogràfica del llibre on pertany el pensament exposat a l'apartat anterior, la va canviar per what doesn't kill you makes you stranger... El raonament aquí, és amb la tecnologia, i té que veure amb la línia de pensament que predica que convertirà els humans en criatures solitàries, alienades del món, i amb una relació de dependència tecnològica insuperable. Encara no coneixien internet, es veu... Però tampoc els falta raó.--Llorenç 09:25 1 jun, 2006 (CEST)


Be, això ho hem de traduir?? jo no en se però aprofit pe fer un aclariment NO realcionat amb el wiki, Llorenç, per si ho llegeixes antes de divendres 2. Intentaré dur les fotos del treball de plàstica (de moment només en tenim unes 150 com et vaig dir) però per dir-nos que feim be i q no. No se si la podre dur ja que momare probablement no em deixi. PD: Que he de fer per enviar un missatge privat a una persona? --Dramos 17:51 1 jun, 2006 (CEST)

Resposta a la primera pregunta
 • sí, ho heu de traduir, però si no en sabeu prou, demà en podem parlar.
Segona pregunta
 • Idò tens raó, això no és el lloc per a xerrar de plàstica, però això vol dir que... en necessitam un! No passis pena... ja arriba. Mentre arriba, però, em pots escriure sempre al meu correu electrònic personal, que trobaràs a la pàgina del Usuari:Llorenç usuari, on pots dirigir-te clicant damunt la meva signtura al final d'aquest text. A part d'això, a la mateixa pàgina de discussió de cada usuari, és més privat que aquí si vols comentar alguna cosa, però clar, no és privat exactament, ja que ho pot veure tothom. Fins demà, i no passis pena si no pots dur les fotos, ja tenc idees de com fer-ho per a veurer-les. De totes maneres, l'objectiu final és no abandonar, i tirar endavant el projecte, sigui com sigui... heu de fer la pel·lícula!--Llorenç 21:05 1 jun, 2006 (CEST)

+Deures

 • Seguim amb problemes de navegació i enllaços que no hi són i hi haurien de ser. Si mirau la llista d'articles dins la categoria web2.0, veureu que n'hi ha més que a l'article en sí.
 • Unificau allà on pogueu. Feis enllaços d'un a l'altre on calgui (P2P i emules o bittorrents per exemple)
 • A l'apartat de google jo afegiria captures d'imatge del gchat i del gmail. També afegiria un enllaç intern a la paraula gugol, on explicaria que és i què significa, i allà algun altre enllaç extern apuntant cap alguna pàgina interessant sobre el tema.
 • Per cert, i això és més greu i afectarà la nota dels editors si no es canvia, alguns articles estan clarament copiats de la viquipèdia o altres llocs, fins i tot amb traduccions molt forçades.
 • El que ens interessa és que parleu de conceptes que enteneu, amb la vostra llengua. Aquest wiki el feis vosaltres, és vostre, no d'un altre. Ja tenc clar que cercau informació a altres bandes, això està molt bé, però el recurs de traduir directament, o copiar i enganxar, el trob terriblement infantil.--Llorenç 09:36 7 jun, 2006 (CEST)



No creis que podriem unificar a "Exemples de sistemes que utilitzen 2.0" o posar a tots definicions o a cap definició?Bvives


Aquí hi posarem les imatges que usam com a enllaç perquè no surtin a la llista d'imatges no usades.

Informatica.jpg


Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines