IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Discussió:Here Be Dragons

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Inici

 • Hauríem de escriure un poc més a la conclusió, jo acab d'afegir quatre coses miraules i si no us agrada intentau canviar-ho. --Mfernandez 14:07, 12 oct 2010 (UTC)
 • He deixat l'enllaç que en va deixar en Pau sobre com identificar les pseudociències amb les "red herrings".
 • He organitzat un poc ses coses que hi havia a n'aquest punt d'inici, es 7 que queden nose a quina categoria posar-los , volia posar-ne una de nova pero nose. PER FAVOR ARA QUE HI HA ELS PUNTS DE PROPOSTES PREGUNTES... FEIS-LOS SERVIR QUE SINO ES UN CAOS.--Joantuduri 19:20, 11 oct 2010 (UTC)

i me surt amb un [2] (colocat devall de tots els nostres noms). --Gserr 18:55, 10 oct 2010 (UTC)

 • He afegit sa plantilla que en Pau deia que posesim per a indicar les parts del vídeo.

14:07, 10 oct 2010 (UTC)

 • He començat a posar referàncies a sa pàgina, si no sabeu com es fan mireu a "edita" i agafeu l'exemple per posar d'altres. --Mfernandez 20:04, 8 oct 2010 (UTC)
 • posare alguns exeples si algu no li agrada els pot llevar --Lferrer 18:52, 30 set 2010 (UTC)
que ha de anar abans enllaços o conclusio ho trobau que enllaços no es necesari--Lferrer 19:17, 30 set 2010 (UTC)
 • He posat sa fitxa que demana en Pau que posem, però tinc dos problemes: 1 la imatge ho he provat de totes ses maneres i no se posa, després, es títol principal tampoc se posa. --Mfernandez 20:40, 3 oct 2010 (UTC)
 • Ja he arreglat lo d'abans.--Mfernandez 20:59, 3 oct 2010 (UTC)
 • Hola! He intentat corregir algunes faltes d'ortografia, i he posat aquella plantilla d'electromagnetisme o no sé què...

Podríeu posar tots els vostres noms? (si editau la part d'enllaços, ho podreu fer). --Hdodd 14:52, 4 oct 2010 (UTC)

Primeres indicacions

 • Ja que feis un resum del vídeo estaria bé fer-ne una fitxa del documental com a The Right Stuff. Si.png Fet!
 • Estaria bé fer una llista de les pseudociències que cita, cadascuna amb el seu corresponent enllaç a la Viquipèdia en català. Si el terme no hi és en català, podeu enllaçar a la Wikipedia anglesa. Si.png Fet!
 • Falta que consensueu l'estructura del resum. Quins apartats ha de tenir? Si.png Fet!
 • Usau els asteriscs (i no guions) per numerar les llistes. Si.png Fet!
 • Podeu usar palntilles de navegació per a posar informacions addicionals a d'altres pàgines: fonts d'informació, autors, la llista de les pseudociències ... Podeu veure com queda això a Electromagnetisme. La plantilla és a Plantilla:Electromagnetisme. Si.png Fet!
 • Mirau de posar-hi més imatges. Les imatges que poseu han de tenir un peu de foto ben explicatiu i heu de posar l'origen de la foto (posar l'he trobada a Google Images no val). Jo us recoman que useu fotos de http://commons.wikimedia.org, que són lliures de drets d'autor. Si.png Fet!
 • Revisau l'ortografia. Si.png Fet!
 • No deixeu la feina pel darrer dia. Com abans la faceu, més us podré ajudar jo amb els meus comentaris i millor quedarà el treball
 • Usau la plantilla {{Fet}} per indicar les demandes que us he fet que ja estan resoltes (vegeu Discussió:Sunshine#Propostes del professor) Pau · Discussió 09:55, 2 oct 2010 (UTC)si, ses imatges se poden fer més petites, però si se fan mes petittes de lo que estan ja no se veuen molt be. He intentat posar ses fotos devora lo que explquen, pero no va be --Gsunyer 17:52, 4 oct 2010 (UTC)

Ja he possat es nom de'n Jordi a sa taula --Mfernandez 18:10, 4 oct 2010 (UTC)

Una pregunta, indicació de pseudocècies i pistes falses no és el mateix?--Nmesquida 13:42, 5 oct 2010 (UTC)

Més

Crec que estam en el bon camí.

 • Heu posat la plantilla {{fet}} allà on us demanava que consensuàssiu els apartats que havia de tenir el resum, però no he vist en aquesta discussió cap consens sobre aquest tema. A hores d'ara, és una mica caòtic. Necessita una estructura coherent.
 • Per diferenciar els temes de debat aquí a la discussió, usau la pestanya + que trobareu a dalt de tot. Així es creen seccions que es poden editar per separat i els temes a debatre tenen un títol.Si.png Fet!
 • Heu de fer el resum del vídeo el millor que pogueu però no heu de fer un treball sobre que és una pseudociència. Dit d'una altra manera, no useu textos, imatges o exemples que no surtin al vídeo. Si el vídeo xerra de "Telequinèsia", xerrau d'aquesta pseudociència i no de les bolles de rentadora.Si.png Fet!
 • Recordau de posar mitjançant referències d'on heu tret la informació.
 • La primera imatge que heu posat em sembla molt interessant, però s'hauria de traduir al català. No em sembla molt difícil ...Si.png Fet!
 • Crec que posaria la fitxa del documental al principi. Si.png Fet!
 • La redacció dels textos necessita millorar.Si.png Fet!
 • Us he tret la llista d'autors a {{Autors Here Be Dragons}}. Editau-la allà deçà.
 • Reanomenau la pàgina a Here Be Dragons, millor en majúscules.Si.png Fet!
 • Recordau que heu de posar l'origen de les imatges al peu de foto. Pau · Discussió 18:20, 4 oct 2010 (UTC) Si.png Fet!

Organitzacio de s'espai

en pau a dit que organitzem un poc aixo, sa fitxa la posem per es principi...--Joantuduri 21:46, 4 oct 2010 (UTC)

Ordre de la pàgina: Crec que en el tema de l'ordre hariuem de : 1-Moure l'apartat de Here Be Dragons al principi junt amb la fitxa de la pel·licula ja que hem de xerrar de sa pel·licula. 2-L'apartat Pistes Falses juntar-la amb l'identificació de pseudociències.--Mfernandez 12:09, 5 oct 2010 (UTC)

Jo crec que podríem moure el paragraf de l'homeopatia ja que crec que abans d'explicar una pseudociencia en concret hauriem d'explicar més generalment que és una pseudociencia. --Arodriguez 14:13, 5 oct 2010 (UTC)

Estic d'acord amn n'Alex, estau tots d'acord amb que ho canviem?--Nmesquida 09:43, 9 oct 2010 (UTC)

A mi me pareix bé --Mcampins 17:10, 11 oct 2010 (UTC)

Referències

Algu ho sap fer lo de posar ses referencies? ho he intentat però no me surt--Joantuduri 15:08, 5 oct 2010 (UTC)

Jo ho vaig provar l'altre dia i me va sortir però quan li vaig donar a guardar es veia lo que havia escrit però lo altre havia desaperegut. Anava a edita i hi era tot aixi que ho vaig borrar. Hauriem de mirar d'altres temes escrits.--Mfernandez 19:54, 5 oct 2010 (UTC)

pau una pregunta: si ja hi ha un enllaç extern tambe em de posar una referencia? --Lferrer 19:56, 5 oct 2010 (UTC)

Un parell de recomanacions més

 • M'ha agradat la idea d'enllaçar parts del vídeo. Si hi ha seccions del vídeo ja retallades que es poden consultar directament, és una bona idea posar-hi un enllaç. Si el fragment que us interessa no està disponible, podeu posar l'enllaç a un lloc concret del vídeo tal com indica aquí. Us he fet una plantilla que us pot ajudar.Si.png Fet!
 • Potser una de les maneres més senzilles de resumir el contingut del documental seria fer-ho per estricte ordre cronològic. Això té l'avantatge de que l'estructura del resum i del documental és la mateixa i us estalvia la feina de pensar l'estructura ja que el guionista ja l'ha pensada per vosaltres. També té l'avantatge que, podeu anar mirant el vídeo i anar afegint les coses que us heu deixat.
 • El primer subtítol és redundant amb el títol. Si.png Fet!
 • Encara queden llistes amb guions. Si.png Fet!
 • Abans d'esborrar imatges o textos (com comentava n'Antònia), discutiu-ho. Si no ho discutiu aquí, no arribareu a un consens i el treball no quedarà millor, quedarà tal com l'hagi deixat el darrer que hi ha passat. Us torn a recordar que això és una feina en grup i que valoraré molt positivament l'esforç per redactar el document i consensuar punts de vista.
 • Ja que els enllaços els posam directes, podeu fer servir les referències per si heu de posar notes a peu de pàgina: Ajuda:Referències.
 • Anau fent les millores que us dic, discutiu-les i en estar d'acord que una cosa ja està feta, usau la plantilla {{fet}}. Pau · Discussió 14:56, 6 oct 2010 (UTC)

Imatges

Hi han imatges, com la de 100% natural, que s'estan descolocant d'on hauria d'estar. Hauríem de mirar de moure molt les imatges. --Mfernandez 20:37, 12 oct 2010 (UTC)

En Pau va dir que seria millor que traduíssim sa primera imatge (des mètode científic). Bé, jo ho he fet, però no me'n record de com pujar imatges...

Has de guardar sa imatge a nes teu escriptori, per exemple, i quan edites clicar a nes boto d'imatges de sa barra d'eines. Quan desis te quedara s'enllaç amb vermell. Cliques damunt i te dura a una altre pàgina. Vés a carregar imatge i posa navega i selecciona sa teva. --Mcampins 16:31, 6 oct 2010 (UTC)

D'acord! Gràcies!!


Com me puc posar a alumnes?sk no tenc ni idea.--77.211.200.208 16:48, 6 oct 2010 (UTC)

Ves a aquí http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/Plantilla:Autors_Here_Be_Dragons, edita i posa es teu nom com es altres.

Anàlisi de la pel·lícula

Hauriem de posar més aspectes de la pel·lícula ja que l'apartat de "Aspectes negatius i positius" només té 4 aspectes--Mfernandez 11:31, 7 oct 2010 (UTC)

Organitzacio del treball

A mi m'agrada. Intentam fer que el resum coincideixi amb el video?--Agarcia 08:52, 12 oct 2010 (UTC)

jo trob que lo de els aspectes positius i negatius del video hauria de anar el segon ja que el tema es here be dragons i no una pseudociencia--Lferrer 21:16, 8 oct 2010 (UTC)

tambe trob que les pistes falses podria anar dins indentificacio de pseudociencies--Lferrer 21:22, 8 oct 2010 (UTC)

ordre cronologic: (si algu no ho enten o no hii esta decord que ho digui)--Lferrer 22:18, 8 oct 2010 (UTC)

1-primer de tot posa un exemple de que la gent li es mes fàcil creure amb una pseudociència

2-desprès posa exemples de pseudociències que ell anomena nous dragons

3-mes tard exemples de persones que hi creuen

4- es presenta i explica perquè ha fet aquest documental

5-troba que cada vegada es veuen mes pseudociències per les comunicacions (tv, internet..)


5-explica que es una pseudociencia i que passa quan hi creus.

6-com identificar una pseudociencia ( banderes vermelles)


6.1-tot el que va passar durant molts anys ( lo de cremar bruixes danses de pluja

6.2-explica que esta basat amb sabiduria xina

6.3-explica posant exemples lo de ses coincidències com per exemple lo de sa lluna plena va mes gent a nes hospitals…

6.4-desprès que la gent sa inventa pistes falses


6.5-explica que la gent dona molta informació errònia i com que ni ha tanta la gent so creu mes

6.6-lo de 100% natural…


6.7-te diu que aquestes banderes vermelles es troben per tot

7-diu que quan es creu en pseudociencies s’atura el progrés científic


8-un altre exemple de casualitat

6.8-explica que diuen lo de que hi ha estudis però no quins --Arodriguez 15:05, 10 oct 2010 (UTC) 9-t’explica sa tècnica des doble ceg

10-explica perquè sa gent hi creu

11- ven es seu llibre

M'agrada aquest ordre --Mcampins 17:12, 11 oct 2010 (UTC)


Ara jo començaré a repassar ses faltes d'ortografia des treball--Asolomando 13:29, 12 oct 2010 (UTC)

Més coses

 • Per a fer llistes amb asteriscs no fa falta deixar espais entre línia i línia. Si.png Fet!
 • No fa falta posar "introducció al tema". Si està al principi, ja es veu que serà una introducció, no? Si.png Fet!
 • Jo faria una secció per explicar la metàfora del títol dels dragons i les pseudociències. Si.png Fet!
 • L'estructura encara necessita millorar molt. Encara sembla un conjunt de trossos aferrats per diverses persones sense gaire coherència. Hi heu de fer molta feina encara. No s'hi veu cap fil conductor. Per exemple: què fan dues seccions diferents xerrant del mateix (les red herrings)? Si.png Fet!
 • Torn a repetir que és un resum de la pel·lícula, no un treball sobre el que és la pseudociència. Surten al vídeo les vitaljoyas, el sungazing o el negacionisme de l'holocaust? A mi em sembla que no ...
 • Estaria molt bé que il·lustràssiu el resum amb parts del vídeo, usant la plantilla que us vaig fer a tal efecte. Si no la sabeu manejar, demanau!Si.png Fet!
 • La llista d'autors no és completa (i la podríeu ordenar alfabèticament, no?) Pau · Discussió 11:12, 10 oct 2010 (UTC) Si.png Fet!

Com es fa per afegir autors a la llista d'autors??--Arodriguez 15:05, 10 oct 2010 (UTC)

Has d'anar aquí: http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/Plantilla:Autors_Here_Be_Dragons i editar i posar es teu nom --Mcampins 17:14, 11 oct 2010 (UTC)

Més recomanacions

Crec que es va acumulant la feina, però és que la data d'entrega ja és just aquí. Més coses:

 • Posau les imatges al principi del paràgraf i amb el paràmetre "thumb". Així, quedaran millor. Posau-li sempre un peu amb l'origen de la imatge. Els enllaços als vídeos, també millor posar-los abans del text al qual fan referència (veureu que queden al costat del paràgraf).Si.png Fet!
 • Els punts volats han de ser · i no •Si.png Fet!
 • Pels títols, millor que useu dos iguals i no només un. Si voleu fer subtítols, cosa que potser seria interessant, posau tres iguals.Si.png Fet!
 • No podem dir: "No ens hem de creure les pseudociències." Com sabem si és una pseudociència? I si qualque cosa ens pensam que és una pseudociència i és ciència? Crec que el que ens diu l'autor del vídeo és que hem de ser molt escèptics davant de tot (i davant de temes científics, també).Si.png Fet!
 • La imatge de l'experiment de doble cec és inútil. No s'entén res. Perquè no posau un enllaç al vídeo? Si.png Fet!
 • Unificau l'ús de negretes. Si les emprau per als títols, per als títols. Si les emprau per remarcar coses, per remarcar coses. Però feis-ho tot igual.Si.png Fet!
 • Heu de ser valents. Ja sé que fa "cosa" esborrar la feina d'un company, però els nazis (i d'altres coses) no surten al vídeo i s'han d'esborrar.Si.png Fet!
 • Segueix fent falta donar-li una bona estructura. Pau · Discussió 16:11, 10 oct 2010 (UTC)

Preguntes i dubtes

 • Jo trob que es punt està bé el que passa que ho hauriem d'intentar posar-ho més clar perque es vera que no s'esnten molt. --Gserra 17:24, 12 oct 2010 (UTC)
 • Trobau que es segon paràgraf des punt de perque here be dragons? se pot borrar, ho dic perque le llegit un parell de vegades per amem que deia, le intentat resumir un poc perque s'entengues, pero es que es problema, es que des des principi no l'entenc, per tant, el puc esborrrar--Asolomando 15:34, 11 oct 2010 (UTC)

RESPOSTA: en pau va dir que posesim akell punt

 • Puc borrar la majoria de exemples?--Lferrer 14:00, 11 oct 2010 (UTC)

Resposta:Es que no surtin a nes video si , endavant --Joantuduri 14:03, 11 oct 2010 (UTC)

 • Veig que en Lluís ha borrat un parell d'exemples, però trob que no suficients, perque encara n'hi ha massa, en borraré un parell més que no surten a nes video. si algu hi està encontra, que ho digui. --Asolomando 14:55, 11 oct 2010 (UTC)

Resposta Me pareix bé!--Joantuduri 15:05, 11 oct 2010 (UTC)

 • un dubte , He creat el titol de perque es diu here be dragons, pero no se exactament on posar-lo--Joantuduri 18:40, 10 oct 2010 (UTC)
 • estic d'acord amb en marc--Lferrer 11:00, 15 oct 2010 (UTC)
 • Algú me pot ensenyar a posar taules? gràcies,--Jthomas 15:13, 4 oct 2010 (UTC)
 • Una cosa, he vist sa pagina i tal, però a baix de tot, on diu margalida serra, joan miquel ... com puc posar jo antònia solomando?

gràcis!

 • Algu sap com fer imatges més petites? I també s'han de colocar bé, just devora es text on fassin referència, que sino no s'enten. Si algu ho sap fer que ho fagi, o que expliqui com se fa i jo ho fare. Gràcis! (antònia Solomando)
 • se que ja està fet pero com es fa per fer la fitxa? , perque ho he estat cercant i no ho trob. no surt a l'historial?--Joantuduri 17:42, 4 oct 2010 (UTC).
 • Joan Miquel, com puc fer per editar la taula que has fet? Hi vull afegir un parell de coses i cambiar la duració del video, que en realitat es de 41 min. Gracis.--Agarcia 10:01, 9 oct 2010 (UTC)
 • Jo també la volia editar i nose com se fa...--Joantuduri 10:19, 9 oct 2010 (UTC)

Resposta:Heu d'anar a editar i després anar a baix de tot i veureu que hi ha un enllaç on diu plantilla de la pel·lícula i després editar-la. --Mfernandez 11:28, 9 oct 2010 (UTC)

 • Pau Cabot, com sa fa lo de sa plantilla des vídeo?? --Mcampins 15:57, 8 oct 2010 (UTC)
 • Lo de posar origen de sa foto que hem de posar ? si es de google imatges--Joantuduri 21:29, 5 oct 2010 (UTC)
 • Algu entén que vol dir aquest punt?

Els seus procediments i receptes són ineficaços per no fundar-se sobre coneixements autèntics. Té aspiracions tècniques infundades. Ho dic perque si ningú ho entem, ho podriem llevar, perque tampoc es plan de posar coses que ni noltros entenem. I veig que hi ha moltes frases que ni noltros entenem, per tant jo les llevaria. Digau-me que opinau. Per ara jo en llevaré algunes que no s'entenen, o les canviaré per fer que s'entenguin, que també es una bona solució. --Asolomando 16:56, 5 oct 2010 (UTC)

Per jo aquesta la pots llevar i ses que no entens si no es de pots resumir també es de podem borrar. --Mcampins 17:19, 11 oct 2010 (UTC)

que significat: No tenc gaire clar que el resum expliqui coses només del vídeo. Crec que com que hi vàreu afegir coses de "collita pròpia", ara li fa falta una esporgada (es una cosa que em de solucionar pero no la acab de entendre--Lferrer 10:59, 15 oct 2010 (UTC)

Propostes

 • he cambiat es text de s'apartat de perque el nom de here be dragons, amem si ara està més clar, aqui teniu es text que hi havia antes

En temps antics, a les regions inexplorades dels mapes freqüentment se'ls etiquetaven inscripcions temibles com "Aquí hi ha dracs" (here be dragons), i solien ser representades amb el dibuix de un drac o una serp marina gegant. El desconegut causava temor, i feia una mica d'alleujament poder, almenys, etiquetar el desconegut. Així amb el concepte de que hi havia dracs, el desconegut tenia forma, encara que una forma errònea.

La pràctica comú entre la gent, encara és posar etiquetes que satisfacin per quantificar i empaquetar convenientment el desconegut. Quan encaram un fenòmen per al qual un no coneix personalment una explicació racional a aquest, intentam trobar la més fàcil i ràpida solució. Les pseudociències són els here be dragons actuals. Gserra 20:20, 12 oct 2010 (UTC)

 • Me pareix bé, crec que no n'hi ha cap Gserra 20:16, 12 oct 2010 (UTC)
 • Hem posat un enllaç directe a nes vídeo a qualque part? Perquè sino el podriem posar sa primera vegada que surt Here be Dragons --*M'agradaria canviar la taula al menys el color, vos pareix bé? i pens igual que n'Aina,hauriem de dir-ho una vegada i que quedes clar, però on la voleu deixar?--Gserra 17:24, 12 oct 2010 (UTC)
 • M'he fixat que repetim els mateixos conceptes moltes vegadesl. Per exemple, la definició de pseudociència surt unes 5 o 5 vegades. Podríem mirar on ha de ser la definició definitiva.--Agarcia 09:35, 12 oct 2010 (UTC)
 • si no vos sembla malament, esborraré les imatges de ecoboles i altres que no tenen re a veure amb el documental.--Arodriguez 16:45, 11 oct 2010 (UTC)

Endevant--Lferrer 18:01, 11 oct 2010 (UTC)

 • Me pareix que l'apartat de els exemples de les pseudociencies esta bé però despres ja va concretant massa. me sembla que en podríem esborrar alguns--Arodriguez 17:10, 11 oct 2010 (UTC).

Endevant--Lferrer 18:01, 11 oct 2010 (UTC)

 • He vist que la taula d'autors no esta ordenada alfabèticament així que l'ordenaré en odre eafabetic tenguent el compte el nom no el llinatje. --Arodriguez 16:45, 11 oct 2010 (UTC)

Endevant, trobo que es millor com tu dius--Lferrer 18:01, 11 oct 2010 (UTC)

 • EI EN PAU DIU QUE LO DE SA VITAL JOYA I POWER BALANCE... SOBRA HO HAURIEM DE LLEVAR. HO FAIG? --Joantuduri 18:32, 10 oct 2010 (UTC)
 • Jo trob que lo des nazis es podria llevar perque no hi fa res respecta al video. --Mfernandez 14:15, 10 oct 2010 (UTC)
 • Una cosa, això de pseudociència nazi, o algo així, què és? ho dic perque això se suposa que ha d'anar principalment des video de here be dragons, i en cap moment a nes video t'hi xerra ni res, no trobau que ho podriem eliminar?--Asolomando
 • No entenc que vol dir amb aquesta frase:

El concepte homeopàtic del mal difereix del de la medicina convencional... (tercera línea)

Trob que està bastant bé tot si ho llegiu però hi ha algunes coses que tal vegada podriem "currarmoso" més, està clar que currarmoso, ens ho hem de currar tot molt més però per exemple es pirimer paràgraf no el tocaria, m'agrada com està escrit si algú té una idea millor o que es pugui entendre millor...

 • els enllaços trob que els podem deixar, i d'exemples crec que n'hauriem de posar un bon grapat, i que tots vagin acompanyats de una bona explicacio --Gsunyer 15:19, 1 oct 2010 (UTC)
 • entre tots també hauriem de corregir les faltes d'ortografia --Gsunyer 15:21, 1 oct 2010 (UTC)
 • He corregit faltes d'ortografia--Joantuduri 15:56, 5 oct 2010 (UTC)
 • Ara esta mes o menys estructurat, podeu afegir punts o llevar-ne --Gsunyer 11:17, 2 oct 2010 (UTC)
 • A sa discussió s'haurien de posar més coses, que cadascú hi aporti un poc sa seva opinió de lo que li ha parescut es video.

Qui es que borra imatges?? ho dic perque jo vaig posar una foto de sa powerbalance i avui ja no hi es!--Asolomando 17:08, 5 oct 2010 (UTC) NO ho se pero supos que la borrada perque no tenia res a veure amb el video--Lferrer 18:05, 11 oct 2010 (UTC)

vos pareix bé que revisi els punts que hi ha al principi del treball? ho dic perque n'hi ha que no s'entenen o no tenen garire importància.--Asolomando 15:16, 11 oct 2010 (UTC)

si --Joantuduri 15:17, 11 oct 2010 (UTC)

si --Mcampins 17:20, 11 oct 2010 (UTC)

A s'introducció s'homeopatia no hi pinta res, ho puc llevar?? --Mcampins 17:29, 11 oct 2010 (UTC) Endevant--Lferrer 18:10, 11 oct 2010 (UTC) He llevat un grapat de exemples jo en llevaria mes pero tampoc vui buidar-ho tot si algu no esta d'acord que ho digui.--Lferrer 18:04, 11 oct 2010 (UTC) Que us sembla en ves de vegeu aquest fragment podeu veure aquest fragment si algu no hi esta decord que digui la seva--Lferrer 18:08, 11 oct 2010 (UTC)

Us sembla bé que al punt d'exemples de psedudociències canvi alguns exemples que no surten al video per altres que hi surten? Com per exemple els complements vitamínics?--Nmesquida 09:02, 12 oct 2010 (UTC) Etic totalment d'acord--Lferrer 09:15, 13 oct 2010 (UTC)

Que us sembla afegir el subtitol Que passa quan creus amb una pseudociencia? qui hi estigui d'acord ho pot afegir ell mateix (trob que hauria de anar seguidamen de Que es una pseudociencia?

He canviat alguns exemples de pseudociències per altres que surten al vídeo. Algu podrà posar enllaços que no ho se fer.--Nmesquida 15:37, 13 oct 2010 (UTC)

Sí, és clar, però on les has posades? I una cosa... no trobau què, al punt de "què és una pseudociència", seria més lògic col.locar el punt dels experiments de doble cec al final? I algú més troba que el punt dels red herrings és molt llarg? (sobretot a l'hora d'editar). No podríem posar sub-punts, o alguna cosa? --Hdodd 15:58, 13 oct 2010 (UTC)

He modificat un poc la plantilla de la fitxa de la pel·licula: he posat les paraules de l'esquerre en negreta i el títol en vermell. vos sembla bé?--Arodriguez 17:07, 13 oct 2010 (UTC)

Si Alex, me sembla bé ! --Asolomando 19:40, 13 oct 2010 (UTC)

si vos pareix be a lo q ha dit en pau de lo de "Unificau l'ús de negretes. Si les emprau per als títols, per als títols. Si les emprau per remarcar coses, per remarcar coses. Però feis-ho tot igual." posare totes ses negretes q no siguin titols com a cursiva --pau 17:10, 13 oct 2010 (UTC)


no entenc per que voleu llevar sa homeopatia, quant surt a res vídeo.--Rmendoza 11:12, 15 oct 2010 (UTC)

en llorenç ha començat lo de ses pseudociencies als mitjans de comunicacio, ho deixam fer aixi i ho continuam o ho llevam? trob que ho hauriem de deixar, ja uqe crec que al video en diu algo, pero no estic segur --Gsunyer 14:39, 15 oct 2010 (UTC)

fare una darrera revisada de ortografia


jo trop que o podriem deixar, pero s'auria de millorar no?--Rmendoza 18:55, 15 oct 2010 (UTC)

Recomanacions de l'11 d'octubre

 • Frase no gaire afortunada: La pseudociència no està demostrada científicament, i són les persones que ho promouen les quals ho han de seguir. Si.png Fet!

Per favor, llegiu-vos el text dues o tres vegades cada un i si trobau qualque frase errònia o que no s'entengui, millorau-la.

 • Ara la mètafora dels dracs l'explicau al principi i la tornau a explicar a una secció. No fa falta repetir-ho. Per cert, que la secció de la metàfora basta que sigui molt més breu, però ha d'estar molt millor explicada. Una captura del vídeo (o millor, l'enllaç al fragment) hi quedaria molt bé. Si.png Fet!
 • No entenc què hi fa l'homeopatia a la introducció. En realitat, tota la introducció necessita millorar bastant.
 • Podríeu posar més enllaços al vídeo amb la plantilla {{Vídeo}}. Almenys que n'hi hagi un per secció. Si.png Fet!
 • No tenc gaire clar que el resum expliqui coses només del vídeo. Crec que com que hi vàreu afegir coses de "collita pròpia", ara li fa falta una esporgada.
 • Per posar la URL de la imatge podeu fer-ho així ( [http://www.genciencia.com/no-te-lo-creas/la-nina-que-desmonto-la-pseudociencia-del-toque-terapeutico-i així] ). Està bé posar l'origen però no fa falta fer exhibicionisme ... Si.png Fet!
 • Aquests enllaços que posen "Vegeu" no m'acaben de convèncer.
 • Si posau la plantilla del vídeo just abans del text, us quedarà devora i no desplaçada molt més avall com està ara. Ah, i no fa falta dir si està al minut 22 o 34.Si.png Fet!
 • Encara veig les ecoboles, el sungazing i les power balance. Com havíem quedat? Si.png Fet!
 • A partir de l'ordre cronològic que va fer en Lluís, podeu pensar una bona estructura del treball-resum. Pau · Discussió 15:56, 11 oct 2010 (UTC)

FORUM GENERAL AULA D'INFORMÀTICA

 • eooooooooo, que esta fent aspectes negatius i positius?--Agarcia 11:06, 15 oct 2010 (UTC)

N'Helena i jo feim lo de red herrings.--Nmesquida 11:07, 15 oct 2010 (UTC)

marc, quan acabis d'editar sa conclusió avisem i jo la revisaré--Asolomando 11:12, 15 oct 2010 (UTC)

He acabat antònia --Mcampins 11:12, 15 oct 2010 (UTC)

Gràcis per sa teva atenció. ara ho faig.--Asolomando 11:13, 15 oct 2010 (UTC)

De res antònia es un plaer ajudar-te --Mcampins 11:14, 15 oct 2010 (UTC)

jo faig experiments de doble cec --Pau Solé 11:14, 15 oct 2010 (UTC)

Estic fent una edicio a s'apartat de experiments de doble cec --Gserra 11:15, 15 oct 2010 (UTC)

Estructur un poc la presentació general de tota la pàgina --Joantuduri 11:17, 15 oct 2010 (UTC)

Joan me pareix una bona iniciativa, puc col·laborar amb tu? --Mcampins 11:18, 15 oct 2010 (UTC)

per suposat que si! me seria de gran ajuda.--Joantuduri 11:19, 15 oct 2010 (UTC)

Gracis, estic molt content de poder treballar conjuntament amb tu. --Mcampins 11:19, 15 oct 2010 (UTC)

El pròxim pic m'hagues fet més ganes que haguessiu posat a n'aquest FORUM el que pensaveu fer, no el que estau fent --Jthomas 11:21, 15 oct 2010 (UTC)

Darrera avaluació (sobre la campana)

 • He vist que heu fet un apartat sobre els mitjans de comunicació. Això surt al vídeo? fa l'ullet Pau · Discussió 17:16, 15 oct 2010 (UTC)

si que surt hi ha un moment que explica que si mos hi fitsam amb els que ens envolta en veurem bastantes de pseudociencies pero amb és sentit que esta reflexat no--Lferrer 19:46, 15 oct 2010 (UTC)

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines