IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Discussió:2010: The Year We Make Contact

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Format

Un aspecte de format que podriem aplicar és afegir un tick o una aspa a cada apartat, depenent de si és una exactitud o una inexactitud. Ara ho afagiré als punts que estiguin fets i després comentau si ho deixarieu ho si ho voleu llevar.--Mcapo 18:12, 26 març 2012 (CEST)

Crec que falten imatges. Si cada persona afageix una foto als punts que ha assignat n'Aïda, encara que hagi participat en altres punts, estaria prou bé.--Mcapo 18:27, 26 març 2012 (CEST)

A mi lo de s'aspa m'agrada, però s'hauria d'explicar a la pàgina. --Pfornos 19:42, 26 març 2012 (CEST)

Marc em pareix una idea fantàstica, seguiràs fent-ho tu? Referent a les fotografies estic totalment d'acord amb tu, totthom n'hauria de posar almenys una a l'apartat en el que ell és l'encarregat. Volia dir-te a més a més que passis el teu treball pel correu que t'he enviat al gmail, i gual que tu Pau, sou dels pocs que falten per enviar-ho.--Alacomba 19:58, 26 març 2012 (CEST)

Jo també hi estic d'acord però crec que encara ho podriem fer més complet, és a dir, explicar que és i en que consisteix el punt per treballar i a continuació fer un subpunt on expliqui si dins la pel·lícula més concretament és una inexectitud o no. --Avalens 21:01, 26 març 2012 (CEST)

Al final de cada apartat podem posar un paràgraf on s'especifiqui si és o no una exactitud, en lloc de crear un subpunt.--Mcapo 17:27, 27 març 2012 (CEST)

Sí, l'estètica de cada punt és:

-explicació científica (recerca) -relació en la pel·lícula -exactitud/inexactitud --Alacomba 21:15, 27 març 2012 (CEST)

Repartiment

Bones, durant aquest dies començarem a fer l'edició d'aquest anàlisi de la pel·lícula: 2010: The Year We Made Contact. Per aquesta discussió serà per on ens comunicarem i on discutirem el contingut, la forma i l'estètica dels nostres texts. Per començar d'algun lloc proposo fer aquests temes (dieu-ne la vostra opinió i afegiu-ne o llevau-ne, així com trobem, sempre justificant-ho):

 • Fitxa de la Pel·lícula: Fritz Pere Nobbe
 • Argument: Aina Valens
 • Punt de Lagrange: Jaume Amengual
 • Radiotelescopis: Víctor Martín
 • Guerra Freda: Maria Quetglas
 • SAL-9000 i HAL-9000: Maria Quetglas
 • Comunicació a l'espai (distància entre Júpiter i la Terra): Aina Valens
 • Telemesura: Aïda Lacomba
 • Concentració Electrostàtica: Jaume Amengual
 • Nau Lenov i Nau Discovery i les seves respectives gravetats: Fritz Pere Nobbe
 • Vestit Espacial: Marc Fuster
 • Acció Reacció: Pau Fornós
 • Acceleració i velocitats al Buit: Víctor Martín
 • Renou al Buit: Aïda Lacomba
 • Creació d'Estrelles: Arnau Bibiloni
 • Menjar a l'espai: Pau Fornós
 • Cinta de Moebius: Marc Fuster
 • Hibernació humana (crionització): Jaume Cladera
 • Vida a Europa (clorofil·la = vida?): Arnau Bibiloni
 • Aerobraking/Aerofrenada: Marc Capó
 • Sofre a la nau Discovery: Marc Capó
 • Dimensions 1:4:9, Monòlits: Jaume Cladera

En qüestió de format jo prefereixo un estil bàsic i clàssic, amb encapçalaments i textos... a més a més, si voleu que es pareixi al de l'any passat podem afegir un enllaç a cada encapçalament de cada apartat, una escena de la pel·lícula que expliqui el text exposat.--Alacomba 18:39, 22 març 2012 (CET)

Bones, jo particularment he estat cercant més punts per poder posar i no n'he trobat més, a mi hem pareixen bé tots el que hi ha. He pensat que ens podriem repartir entre tots cada apartat i després els col·loquem al matawiki o feim directament a la matawiki, com volgueu, per jo millor directament a la matawiki. He contat 24 apartats i com que som 11 podriem, fer dos apartats cada un i com que en sobren, també podriem reartir-los equitativament: per exemple que una persona tingui més punts i es dediqui només a n'això mentre que un altre tingui un punt no molt feixuc per que s'ocupi més de l'estètica o de posar els enllaços de vídeo com ha dit n'Aïda, jo crec que tambe a qui li toqués l'argument s'hauria només de dedicar a n'aquest apartat ja que el trobo un poc feixuc, mentre que en HAL i la SAL els podria fer la mateixa persona. En quant al format que ha dit n'Aïda a mi hem pereix perfecte, tot i que preferiria alguna cos nova que no s'hagués fet abans que ara no se que podria ser, però ho podem pensar. ArnauBibiloni 21 març 2012 (CET)

Pensau a signar les vostres intervencions. Pau · Discussió 18:03, 22 març 2012 (CET)

Jo, personalment fusionaria un parell de punts com per exemple: crec que dins la fitxa de la pel·lícula també s'hi podria trobar inclòs l'argument i crec que també es podria juntar en HAL i na SAL ja que son respectivament germans i podrimen anomenar aquest punt com als germans HAL i SAL que segons la meva opinió li dóna un toc més original (però be això ja són gustos). Per altra banda dins el punt de comunicació a l'espai el juntaria amb les distàncies entre Júpiter i la Terra perquè crec que per saber els temps que tarden les ones de radio en arribar a la Terra influeixen les distàncies respectives. Però be en general tot em pareix be, però m'agradaria afegir que ja que és tracta d'un treball on hem de posar en comú tots els nostres treballs la persona encarregada de fer cada punt s'hauria de preucupar d'aconseguir les altres informacions amb la finalitat de redectar un text millor. --Avalens 18:26, 22 març 2012 (CET)

D'aquí a una hora, posaré la repartició dels temes, ja la tenc feta, se pot reclamar i evidentment si no n'estau gens d'acord qualsevol crítica o sugerencia serà ben rebuda. Si teniu preferencies de temes comunicau-ho per aquí i vorem que en podem fer. Primer de tot dic que ho he fet jo perquè sinó ningú ho haguès fet, no? bé, teniu un marge per dir les vostres preferències i perquè es que encar no hagueu comentat ho faceu. 22 punts--11persones.

Aina ja ho he arreglat! El del HAL i SAL, ja estava pensat per la repartició!--Alacomba 18:57, 22 març 2012 (CET)

A mi hem pareix bé el que ha dit n'Aina, en el que es refereix a que la persona que hagi de fer el punt que li pertoqui, s'hauria d'encarregar d'aconseguir tots els altres treballs de la classe per fer els punt molt millor, trobo que d'aquesta manera quedaria molt bé i es podria polir molt, però la meva pregunta es: També hauriem de cercar informació a internet o basta i sobra la dels treballs? Perquè jo trobo que en tota la informació que hi haurà de cada treball basta, però be, ja hem direu que trobeu. ArnauBibiloni 21:41, 22 març 2012 (CET)

Videos

Crec que per fer més visual cada punt utilitzaria la mateixa forma que la generació del 95 posar cada punt amb el tros de pel•lícula que podem baixar del Youtube. Jo em puc encarregar d’aquest tasca si voleu.Mfuster 20:47, 22 març 2012 (CET)

d'aquesta tasca te n'encarregaràs avui o demà... A més a més dels punts que tu te n'encarreges n'hi ha un que no n'està ni començat...--Alacomba 21:20, 27 març 2012 (CEST)

Repartiment 2

Bé com podreu observar ja estan tots els punts repartits. M'agradaria que no hi hagués queixes ja que deixa molt que desitjar que només de 11 persones que som a la classe tan sols 4 hagin entrat a la MataWiki... si ja comencem així... Referent al comentari den Marc, tan sols dir que sí, com bé ja havíem dit n'Arnau i jo (la pròxima llegeix els anteriors comentaris) era una proposta plantejada, ja que és una de els coses que trobàvem que es podia reciclar del treball de l'any passat. A més a més dir-te que ho podem fer entre tots o fins i tot cada un pel seu punt, ja que n'hi ha que pot ser no hi ha imatge de la pel·lícula, per exemple. Al comentari de n'Arnau de si basta la informació dels treballs, dir que jo crec que en principi sí, si hi ha unes fonts fiables, tot i que no estaria de més corroborar les informacions, contrastar-les i millorar-les. Només volia afegir que la feina hauria d'estar feta per dilluns a les 23:55 per poder enviar un correu a nen Pau el vespre per tal de que el vegi al matí, ens doni suggerències i millores, així tendrem 3 dies més per millorar. Crec que hi ha temps de sobre, a més a més, no crec que en Pau tardi molt en donar-mos els treballs corregits (divendres vespre o dissabte matí), tot i així podem anar fent feina pel nostre compte amb la informació que tenim. Esper que tothom complesqui amb el termini. No oblideu les referències i l'ortografia. --Alacomba 22:31, 22 març 2012 (CET)

Ja he corregit les vostres tasques individuals. No sé exactament què vol dir això de "repartir els temes". Si vol dir que cadascú posi el que té al seu treball, no m'acaba d'agradar. Si vol dir que cada persona coordina una secció i intenta trobar el millor d'aquesta secció en tots els treballs, m'agrada. Jo, tal com vaig dir, partiria de la base d'un treball i miraria de millorar-lo amb les informacions dels altres. Pau · Discussió 20:17, 23 març 2012 (CET)

Pues això és el que estem dient des de un principi Pau, que a partir de totes les informacions dels treballs del altres, anirem polint cada apartat amb les informacions de cada un. No que agafem tot l'apartat del que ha tret millor nota i aferrar-lo. ArnauBibiloni 16:37, 24 març 2012 (CET)

Si va bé he penjat el punt de l'aerofrenada cerc que es el meu millor :P, sino va bé el llevau!. També m'agraderia que afegir un punt sobre el perquè s'anomena la nau Leonov, ja que te un explicació, si us va bé. Mfuster 20:51, 24 març 2012 (CET)

Primer de tot m'agradaria comentar que si crec que està bé la idea de el mateix format que la passada generació però crec que podriem innovar un poc i en vers de fer exactament el mateix podriem explicar la teoria de cada punt i posteriorment posar un subpunt on posàs on es troba el punt treballat dins la pel·lícula i dir si dins la realitat és podria dur a terme i si es correcte o en cas contrari mencionar-ho i fer una explicació realista. D'aquesta manera aconseguiriem una estètica diferent amb la mateixa idea. Pel que fa al repartiment estic totalment d'acord el que passa que seguesc diguent que el responsable de cada punt s'hauria d'encarragar de veure altres treballs per comparar i fer un text millor així que seguiu el correu que ha enviat n'aïda perfavor. PS: Aïda perdona pel retard però moltes gràcies per fer el repartiment i escoltar les meves propostes! :) --Avalens 14:14, 25 març 2012 (CEST) Per cert les notes del treball individual ja estan posades!

Per favor podeu posar els vostres treballs en el correu de n'Aïda, que aquí casi ningú fa res, la gent que si que fa coses no pot estar esperant eternament a que envieu els vostres treballs! ArnauBibiloni 15:21, 25 març 2012 (CET)

Problemes que puguin sorgir

Hem podria ajudar algú, es que no hem deixa posar cap imatge i no se que és el que estic fent malament, les agafo de Wikimedia Commons però no s'hem posen, només es posa el que he escrit, sense la imatge :/ ArnauBibiloni 17:48, 25 març 2012 (CET)

Primeres coses

 • Referències:
  • emprau la plantilla {{Citar web}}
  • Unificau el lloc on posau la referència: per exemple, després del signe de puntuació (si n'hi ha) i tot seguit, sense espais.
 • Enllaços interns en vermell: millor no posar-ne. Alguns ja han posat l'enllaç extern a la Viquipèdia en català (vegeu la introducció).
 • L'apartat de la guerra freda no té molt a veure amb la física. L'integraria dins l'argument. Crec que el mateix passa amb l'apartat SAL-9000 i HAL-9000.
 • Les grip shoes són de l'altra pel·li, no? Crec que no surten en aquesta pel·lícula.
 • Molt bé això de normalitzar telemetria -> telemesura. Pau · Discussió 08:49, 26 març 2012 (CEST)

D'acord ido així seguirem els teus consells. Maria que com que jo soc l'encarregada de construir l'argument m'aniria molt be que intentessis integar els teus dos punts com si expliquessis on surten a dins la pel·lícula i així treballam amb comú que te pareix? --Avalens 16:15, 26 març 2012 (CEST)

Algú me podria dir com se fan ses fórmules perfavor? Gràcies! --Avalens 16:47, 26 març 2012 (CEST)

Aaina demana-li al Pau o mira els primers passos que hi ha a l'inici de la Matawiki. Pensau, na Maria i tu a unificar els punts i a posar 4 fotografies (1 d'argument, 1 de guerra freda i dues per les germanes). --Alacomba 20:04, 26 març 2012 (CEST)

Sí Aïda si t'hi fixes ja ho he juntat tot però no se quines fotos posar perque dins l'argument no veig necessaria una fotografia però bé. En tot cas en posare una o més. --Avalens 21:01, 26 març 2012 (CEST)

Títol

El títol d'aquesta pàgina és "2010: The Year We Made Contact", mirant als articles de la viquipèdia he vist que el títol posa "make" no "made". s'ha de canviar o hi ha alguna raó per tenir-ho aixi? --Pfornos 19:50, 26 març 2012 (CEST)

amb aquest tema hi ha un gran debat, les pàgines de Internet que he mirat es contradiuen entre elles, algunes made i altres make... li demanam al Pau i que ell decideixi.--Alacomba 19:59, 26 març 2012 (CEST)

Crec que és un tema sense importància com bés has dit aïda la pel·lícula té diferents títols així que ens podem centrar en altres coses. --Avalens 21:01, 26 març 2012 (CEST)

He reanomenat la pàgina, com heu vist. Crec que el passat era un error. Pau · Discussió 23:10, 27 març 2012 (CEST)

Referències i Imatges

A mem al·lots podeu fer es favor de posar referències cada vegada que posau text nou, si ho feis al moment després hi haurà una feina menys. A més a més una fotografia per tema, pfv. Les imatges les heu de descarregar del commons (perquè tenen llicència lliure) i després pujar-la a la Matawiki. --Alacomba 20:09, 26 març 2012 (CEST)

Aïda jo no se fer lo de les referències m'ho podries explicar perfavor. I pel que fa a les imatges intentaré posar-ne totes les possibles. --Avalens 21:01, 26 març 2012 (CEST)

Ajuda:Referències. Pau · Discussió 23:11, 27 març 2012 (CEST)

Grip shoes

Ho he mirat, però vull assegurar-me de que ningú fa un apartat apart per les grip shoes, per que si és així i n n'hi ha cap ficare un subapartat dintre del meu pun de la gravetat de les naus. --Fritz 22:06, 27 març 2012 (CEST)

Darreres indicacions

D'aquí a deu minuts entr en vaga i no us podré ajudar més. Coses que milloraria:

 • Segueixen faltant moltes referències. Molts apartats no posen d'on s'ha tret la informació.Si.png Fet!
 • També crec que falten imatges. Almanco en apartats en què hi hauria d'anar qualque esquema com Punt de Lagrange, acció i reacció, creació d'estrelles o cinta de Moebius.Si.png Fet!
 • L'apartat de la cinta de Moebius, no tenc clar si ha d'anar al treball o no. El veig com una curiositat, però potser no té res a veure amb la física. Potser a un altre lloc? El mateix opín de la secció del monòlit i de la secció Aleksei Leónov. Potser un apartat final de curiositats?Si.png Fet!
 • Se sap on són els radiotelescopis que surten a la pel·lícula?Si.png Fet!
 • Crec que una de les coses interessants a comentar i que no heu tocat és els problemes d'un passeig espacial en general, i més concretament, el problema amb els raigs còsmics.Si.png Fet!
 • Una altra de les coses que no heu comentat i que potser seria interessant és el tema de la gravetat interruptus a la Discovery: a segons quines zones n'hi ha i a segons quines altres, no.Si.png Fet!
 • Tampoc no he vist que xerràssiu de les diferents maneres de tornar a la terra i de allò que s'anomenen finestres. Crec que podria ser molt interessant explicar-ho tot ajudant-se de qualque imatge.Si.png Fet!
 • Nau Leonov i Nau Discovery i les seves respectives gravetats -> Gravetat a les naus. Més simple, no?Si.png Fet!
 • He sentit que ho comentàveu avui dematí. Hi ha apartats que no s'entén gaire què hi fan al treball com Concentració electrostàtica. La cosa no consisteix en copiar i enganxar conceptes d'altres webs sinó en elaborar una informació que ajudi a entendre la pel·lícula. Si alguna secció no xerra per res de la pel·lícula, tenim un problema.Si.png Fet!
 • Pegau una ullada als següents films dels fòrums de IMDB. Me diguéreu que no hi havia res interessant i no hi acab d'estar d'acord:
 • Crec que falten enllaços externs dins el text. A la introducció n'hi molts i després sembla que s'aturin de cop... Si.png Fet!
 • No veig gaire moviment a la discussió. Ja sabeu que és una de les coses que valor més ...
 • Encara falta fer algunes de les coses que us vaig recomanar a #Primeres coses.
 • Usau {{Fet}} per anar marcant les coses que ja heu completat d'aquesta llista. Pau · Discussió 23:41, 28 març 2012 (CEST)
Pau jo això de {{Citar web}} no ho entenc, no està bé així com ho estem fent?--Alacomba 13:14, 29 març 2012 (CEST)

Repartiment dels punts

Com ja podeu veure a dalt de tot surten les branques amb les quals es divideix el treball, s'hi haveu de fer retocs mirau de retocar els apartats directament d'allà. Els noms dels punts nosé si estan del tot bé, digeu coses. Víctor Martín

Hi ha punts que no se saben si són correctes o no, perquè principalment amollen una parrafada de informació però no expliquen la seva relació amb la pel·lícula, un clar exemple és Radiotelescopis. Víctor Martín

Víctor m'encata, és perfecte, t'estic ajudant a passar-ho tot al seu lloc, o sigui que ja sabeu nins, a fer feina des de el punts!--Alacomba 11:35, 29 març 2012 (CEST)
Respecte a Radiotelescopis ara en faré una relació amb la pel·lícula, tranquil :)--Alacomba 11:38, 29 març 2012 (CEST)

El punt de Vida a Europa no esta clar si esta bé o no, posam un intermig? --Víctorrrr

Sí, si vàrem quedar que en fariem un intermig i posa les dues imatges de correcte i incorrecte. --Alacomba 11:45, 29 març 2012 (CEST)
Monòlits l'elimin, perquè he posat un apartat de curiositats perquè ho ha dit en Pau, ok? --Alacomba 11:47, 29 març 2012 (CEST)
Com trobis, fet lo del punt intermig. -- Víctorrrr

Passem es teu correu i te pas es treballs!--Alacomba 11:52, 29 març 2012 (CEST)

Per on? He vist que falta un punt en aquest treball que podria ser interesant, el de si es veuen les estrelles en l'espai? Que tal pareix? -- Víctorrrr

Em pareix perfecte, fica'l, a quina categoria anirà?--Alacomba 11:57, 29 març 2012 (CEST)

Colocaria en el punt de l'espai no? -- Víctorrrr

Queda per col·locar els punts de: Aerofrenada, Acció i reacció, Hibernació i concentració electrostàtica, on els posam? Jo diria que aerofrenada, en el punt o de gravetat o de jupiter, Acció i reacció en el punt de l'espai, i els altres dos no ho sé. -- Víctorrrr

Sí, coloca'l al punt de l'espai. --Alacomba 12:04, 29 març 2012 (CEST)
 • Aerofrenada: Júpiter
 • Acció Reacció: espai
 • Crionització: espai
 • Concentració: Júpiter--Alacomba 12:04, 29 març 2012 (CEST)
Fet, ja he penjat el punt de les estrelles. -- Víctorrrr

No vull ser pesada, però pensa a posar referències de tot el que has escrit, i si trobes un punt sense i saps d'on ho ha tret afegeix-la.--Alacomba 12:22, 29 març 2012 (CEST)

Marc Fuster, posa referències al que hagis escrit, epr exemple raigs còsmics, per cert Víctor on ho posam?--Alacomba 12:22, 29 març 2012 (CEST)

Espai, no? Una altre cosa, el punt de concentració electrostàtica, esta bé o malament? Acceleració i velocitats al buit -- Víctorrrr

Els punts de Acció i reacció i Acceleració i velocitats al buit, els he juntat com 20 pics, segons el meu punt de vista crec que xerren del mateix, ja que tot dos es basen en el prinicipi de Acció i Reacció, l'unic que un explica un poc aquesta llei i l'atre utilitza aquesta llei per demostrar l'accelaració de la nau, no creis? -- Víctorrrr

Sí, espai. C.E., intermig, ara ho especificaré!--Alacomba 12:53, 29 març 2012 (CEST)

D'acord, ja estan units, tens raó!--Alacomba 12:53, 29 març 2012 (CEST)

Jo ara faré un petit punt sobre lo de les finestres com bé ha dit en Pau, el deixaré a sa pàgina d'inici per si qualque persona vol afegir informació, i crec que l'hauriem de possar a Jupiter, que creis? --Víctorrrr

Okay, quan el tenguis posa les referències i una imatge! Sí jo crec que ha d'anar a Júpiter. També ha dit no sé que d'afegir un punt de maneres d'entrar a la Terra, algú en té idea? --Alacomba 13:19, 29 març 2012 (CEST)

Una cosa més referent al de l'absència d'estrelles afegiré una subpunt d'absència de satèlits quan estan a Júpiter.--Alacomba 13:19, 29 març 2012 (CEST)

D'acord, he posat imatges i referencies a tot el que sabia d'on s'havia tret, crec que falten enllaços externs, referències i imatges, jo avui horabaixa seguiré. --Víctorrrr

Ultimatum

Segons la meva opinió tans sols queda, urgent, posar enllaços externs a l'apartat de Comunicació. I si algú té temps, que revisi el enllaços que en Pau ens ha deixat i afegeixi el que faci falta, recordau que si escriviu alguna cosa heu de posar referències.--Alacomba 20:18, 29 març 2012 (CEST)

A l'argument i a curiositats alguns enllaços externs també en falten.--Alacomba 20:24, 29 març 2012 (CEST)

Jo ara me'n encarrego de posar-los Aïda :) ArnauBibiloni 20:49, 29 març 2012 (CEST)


Darreres consells d'en Pau

Queda per:

 • Revisar Punt de Lagrange, Raigs Còsmics i fòrumbs IMDAb per Aerofrenada.
 • Algunes referències
 • Ortografia Si.png Fet!

--Alacomba 18:55, 17 abr 2012 (CEST)

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines