IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Beatbox

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
El Beatbox
Beatbox.jpg
  • Definició:

Beatboxing, també conegut com percussió vocal, és anomenat a l'habilitat de crear ritmes usant la boca com instrument, imitant sons reals o creant nous. El terme percussió vocal s'associa generalment a grups de-capella, mentre que beatboxing o human beatbox (“caixa de ritmes humana”) són termes associats principalment a l'escena underground.

  • Orígens:

El “beatboxing” va sorgir en els vuitanta en les big cities dels States. Molts grups de hip-hop, al no tenir capital suficient per a comprar caixes de ritmes, samplers i instruments, van trobar la solució en el beatboxing. Almenys una persona en cada grup era l'encarregat de marcar els ritmes i així crear les bases sobre les quals els raperos cantaven. Actualment, es diu que és un art perdut: els ordinadors i sintetitzadors són qui s'encarreguen de crear aquests ritmes.

  • Qui?:

Dintre de l'aquest mundillo podem destacar noms a nivell internacional menjo Doug I. Fresh (considerat com el pare del beatboxing), Biz Markie, Rahzel, Kenny Muhammad, Killa Kela…

  • Sons:

En el beatbox és poden crear tot tipus de sons o imitar-los. Tambors, plats, caixes són molt frequents, ja que són els creadors dels ritmes. Una vegada que el beatboxer te el ritme que li agrada moltes vegades i canta a damunt ell, d'aquesta manera poden simular una cançó amb la veu i els seus instrument. Actualment se fan moltes mescles com podria ser un exemple el beatbox amb armonica (vegeu aquí)

  • Enllaços:

Cançons i interpretacions:

``If your mather only knew´´

Cançons conegudes

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines