IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Aparcament perfecte 3

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

--Cfiol --Gserra, Víctor Cañella, --Lsansaloni 16:58, 10 març 2010 (UTC) --Asolomando introducció ( clara fiol )

FÓRMULA DE PITÀGORES

Pitàgores de Samos (582 aC - 496 aC), va ser un filòsof i matemàtic grec, molt conegut pel Teorema de Pitàgores,per això se l'anomena el "pare dels nombres". Va néixer en l'illa de Samos al Dodecanès. Sent molt jove va viatjar a Mesopotàmia, Egipte i molt possiblement a l'Índia, on va rebre els seus estudis bàsics i on possiblement va fundar la seva primera escola.

Durant aquestos viatges assimilà coneixements matemàtics, astronòmics i religiosos.

La seva escola de pensament afirmava que l'estructura de l'univers era aritmètica i geomètrica, a partir de tot això les matemàtiques es van convertir en una disciplina fonamental per a tota investigació científica. De fet, el lema de l'escola pitagòrica era el de "tot és nombre".

Pitàgores pot ser considerat la persona més influent de la història universal, passa per ser l'introductor de pesos i mesures, descobridor de la teoria musical, inventor de la geometria i l'aritmètica teòrica; el primer a sostenir la forma esfèrica de la terra, a parlar de "teoria" i de "filòsofs", a postular el buit, a canalitzar el fervor religiós en fervor intel·lectual, a usar el racionament i la definició, a considerar que l'univers era una obra només desxifrable per mitjans matemàtics.

El teorema que té associat el nom de Pitàgores procedeix dels babilonis, però s'ha suggerit, com a justificació del seu nom que els pitagòrics van ser els primers a donar una demostració, encara que açò no es pot comprovar.

El teorema de Pitàgores estableix que en un triangle rectangle la suma dels quadrats dels catets és igual al quadrat de la hipotenusa.

Expressat matemàticament:

a2 = b2 + c2

Pitagores.gif Pitagores 3.jpg

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines