IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

APM

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Correu electrònic

1. Seguretat i privadesa

  1. Si utilitzau ordinadors de l'escola o els compartiu, per tal d'entrar i sortir del correu de forma correcta i segura, l'opció següent no ha d'estar seleccionada:

Stay.jpg

  1. En sortir, ho heu de fer amb el botó:

Signout.jpg

2. eliminar contactes que no existeixen

Els diferents professionals que van passant per l'escola, els proporcionam una adreça matadejonc.cat. Quan se'n van, al cap d'un temps, els eliminam el compte de correu (tenim un nombre limitat), però cada usuari el contínuareu veient al vostre correu.

Contactes.jpg


Si voleu "fer dissabte" als vostres contactes i eliminar aquells que ja no existeixen, heu de seguir els passos següents. Clicar a "tots els contactes", marcar els que volgueu eliminar, clicar a "suprimeix aquest contacte", i finalment podeu tornar a la safata d'entrada.

12.jpg

Observareu que el contacte ha desaparegut.

Nohies.jpg

3. dirigir altres adreces a matajonc

Imatges

  1. reduir
  2. copiar d'un lloc web
  3. recordatori càmera

Sistema Operatiu

  1. linux-ubuntu-lucid

Bateria portàtils

  1. com allargar la vida

Videoprojectors

  1. Instruccions bàsiques

Desar els arxius

  1. Llocs on podem arxivar:

a) al disc dur de l'ordinador amb el qual estam treballant. Aquesta opció té l'avantatge que no necessita la xarxa, però té l'inconvenient que si volem accedir als arxius desats, només ho podrem fer des del mateix ordinador.

b) a algun aparell de memòria, per exemple un pen drive usb. Aquesta opció té els avantatges que no necessita xarxa i és transportable. Té l'inconvenient que es pot perdre o espatllar.

c) al servidor. Té l'avantatge que es fa una còpia de seguretat cada mes (només perdriem la feina del darrer mes), i s'hi pot accedir des de qualsevol ordinador, fins i tot des de casa (instruccions més avall). Els inconvenients són quan no hi ha xarxa o aquesta va lenta.

  1. Ordre:

Hem de tenir en compte que en el cas de desar els nostres arxius al disc dur de l'ordinador amb el qual estam treballant, les hem de deixar en un lloc dins la carpeta de documents, amb un nom que especifiqui a qui pertany o a quin departament, classe, etc, per tal de no crear confusió entre altres usuaris potencials. No és recomanable deixar carpetes a l'escriptori, ja que creen confusió i són fàcils de moure o esborrar per accident.

Per altra banda, en el cas de desar arxius al servidor, hem de tenir en compte que el servidor està composat per moltes carpetes i subcarpetes. Per exemple secretaria, equip directiu, alumnes, professors, i també una carpeta personal per a cada usuari (per exemple pbusquets, pcabot, etc). Pensau on és més convenient desar l'arxiu i recordau on l'heu desat per qual el torneu a necessitar. No és gens convenient que deseu documents i carpetes a lloure per dins les carpetes comunes, per exemple professors. Abans de desar un arxiu dins una carpeta comuna, mirau primer per si ja hi ha creada una carpeta que us pugui servir.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines