IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

WiFi

De Matawiki
Revisió de 07:12, 13 juny 2006; Fbassa (Discussió | contribucions)
(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Què és?

Wifi.jpg

És l'acrònim de Wireless Fidelity (Fidelitat sense fils) és una marca que permet la conexió en xarxa sense fils (WLAN). Encara que ara estesa fora de les xarxes locals per donar accés a internet des de qualsevol lloc del món, això ha estat possible degut a que algunes companyies telefòniques ho han adaptat per donar aquest servei, o bé via satèl·lit o amb antenes (com les dels mòbils) instal·lades a les ciutats.

Les comunicacions són a través d'ones de ràdio de curt abast (poca frequència), que pel fet d'estar codificades no interfereixen entre si, i la seva potencia és molt baixa.

Exemple

  • Un exemple d'això n'és l'iniciativa de l'ajuntament de Bilbao:

Air Bites, una petita empresa amb seu a Barcelona, ha ofert a l'ajuntament de Bilbao la possibilitat de connexió a Intertet de banda ample via WIFI, en algunes zones de la ciutat. Air Bites realitza l'instalació del software i d'una targeta inalàmbrica al domicili del client. Les antenes repetidores es situaran en punts estratègics de la ciutat.

  • El Güifi és una iniciativa d'una pàgina web catalana que racauda donacions per establir xarxes wifi a diversos llocs de catalunya.
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines