IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Web 2.0

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Què és?)
Línia 56: Línia 56:
  
 
==Relació amb el que nostre wiki==
 
==Relació amb el que nostre wiki==
El wiki que em fet nosaltres és una web amb el sistema 2.0 ja que ens permet anar actualitzant dia a dia i ens permet discutir i aconsellar als altres usuaris. Amb aquet sistema podiem fer la feina desde casa i a la vegada estar en contace en tot moment amb el professor, cosa que ens ha pogut resoldre molts problemes.
+
El wiki que em fet nosaltres és una web amb el sistema 2.0 ja que ens permet anar actualitzant dia a dia la nostre pàgina.  
  
 
+
Cal destacar que ens permet discutir, aconsellar, podem agafar apunts amb l'ordinador que llavors queden publicats a internet, podem fer suggeriments, etc. i gràcies a tot això, facilita la feina en grup que aquesta, quedarà publicada a internet. Com que és feina de classe feta en horari lectiu o no, ens permet estar en contacte en tot moment amb el professor a fi de resoldre els nostres problemes, de proposar noves idees, etc.
 
+
 
+
És així què el wiki que nosaltres hem anat fent durant tot segon i tercer trimestre n'és un exemple de Web 2.0!
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
Tambe he entes que l'ussuari pot optar per un model de pagament per subscripció, un model gratuït finançat per publicitat, o bé serveis 100% gratuïts, que segurament n'hi haurà com n'hi ha actualment, creats i recolzats per empreses, associacions i fins i tot particulars.
+
 
+
És a dir:
+
*Un lloc a on la informació ha de poder-se introduir i extreure fàcilment
+
*Els usuaris haurien de controlar la seva pròpia informació
+
*A on tuthom pogues cooperar, debatre i complementar la informació dels altres ussuaris.
+
  
 
== ExempleS: ==
 
== ExempleS: ==

Revisió de 12:04, 19 maig 2006

Web2.0acdc.jpg

Contingut

Introducció

La tecnologia ha evolucionat molt des de fa deu anys, ja que antes amb prou feines podíem visitar paguines que només ens presentaven text i imatges fixes i, com a màxim, algun GIF animat que era lo mes modern amb tecnologia a la World Wide Web. Després va venir els sistemes que permeten enviar i rebre el correu electrònic a través de la web (webmail). I com que es nivell d'interactivitat de la World Wide Web s'ha fet tan alt que són sa gent xerra de una innovació o un "renaixement" d'aquesta eina, la Web 2.0 . El 2.0 es un futur en el qual els usuaris no dependrien d'una màquina en concret, si no que podrien usar qualsevol màquina ja que tots els seus documents i recursos residirien a la Xarxa. N'es un exemple el Google Talk, ara unificats en un sol producte que ens permet consultar el correu electrònic i xatejar amb els nostres contactes des de qualsevol ordinador a qualsevol lloc del món.

La web 2.0 és una nova representació de fer les aplicacions d'una web cap a un usuari final (sempre lliure), ja que fins ara les aplicacions havien estat tradicionals. També és una nova manera de enfocar la web com una actitud per treballar de manera col·lectiva i amb una cooperació, no cap al terme tecnològic sinó d'actitud.

Què és?

Aquest format permet una feina més col·lectiva i sense necessitat de devallar-se programes, sino a la pròpia web. És la manera de fer feina a internet i intenta que les webs no siguin una capsa tancada, si no que tothom pugui accediri lliurement i col·laborar.

Fa uns deu anys que ja podíem visitar planes que només ens presentaven text i imatges fixes i, com a màxim, algun GIF animat.

Després va venir el Flash i l'HTML dinàmic, els sistemes que permeten gestionar el correu electrònic a través de la web (webmail) i les aplicacions més interactives que empren els applets Java o controls ActiveX. A més, el nivell d'interactivitat de la World Wide Web s'ha fet molt alt.

I finalment ens arriba la nova web, més interactiva i més útil que abans, la Web 2.0.

Aquest nou sistema és el present i futur de la web, i a mesura que passi el temps, anirà prenent més importancia i coneixença, no només per la seva simplicitat i facilitat d'utilització, sinó també per les seves diverses aplicacions.

La ideologia

El web 2.0, més que un tipus de llenguatge, d'aplicacions o altres medis físics, és una idea, una manera de fer les coses. En el web 2.0 la informació s'actualitza constantment pels usuaris del mateix. Es busca el dinamisme de la informació, de manera que el contigut està permanentment modificat pels usuaris, on el treball es comunitari.

A més a més, el web 2.0 cerca que sigui accessible per tothom, sense cap necessitat d'insatal·lar algun tipus de hardware, l'usuari ha de poder visualitzar, modificar i criticar el que veu amb un simple navegador web.

Aplicacions

Una de les aplicacions més importants es el servei de Gmail i de Google Talk, que ara estan unificats en un sol producte, i això ens permet consultar el correu electrònic i xatejar amb els nostres contactes desde qualsevol ordinador i qualsevol lloc del món.

Web 1.0 Web 2.0
DoubleClick Google AdSense
Ofoto Flickr
Akamai BitTorrent
mp3.com Napster
Britannica Online Wikipedia
Pàgines personals Bitàcores
Evite upcoming.org i EVDB

Relació amb el que nostre wiki

El wiki que em fet nosaltres és una web amb el sistema 2.0 ja que ens permet anar actualitzant dia a dia la nostre pàgina.

Cal destacar que ens permet discutir, aconsellar, podem agafar apunts amb l'ordinador que llavors queden publicats a internet, podem fer suggeriments, etc. i gràcies a tot això, facilita la feina en grup que aquesta, quedarà publicada a internet. Com que és feina de classe feta en horari lectiu o no, ens permet estar en contacte en tot moment amb el professor a fi de resoldre els nostres problemes, de proposar noves idees, etc.

És així què el wiki que nosaltres hem anat fent durant tot segon i tercer trimestre n'és un exemple de Web 2.0!

ExempleS:

Exemples de sistemes que utilitzen 2.0:

  • 24SevenOffice
  • del.icio.us, el servei d'etiquetas.
  • Flickr.com: Un servei per compartir fotografies i imatges en linea
  • Google: Navegador
  • Netvibes.com: Servei de pàgina d'inici.
  • Vimeo.com: Servei per compartir videos en linea
  • Wikipèdia: Veiem això clarament representat al nostre wiki, una feina comú, actualitzada dia a dia mitjançant el treball dels mateixos usuaris (nosaltres) i que només utilitzem un navegador per accedir-hi. És com el comunisme a internet. Entre tots i tots per igual.


És l'evolució que pareix la tecnologia des del format tradicional al format web. Aquest format permet una feina més col·lectiva i sense necessitat de devallar-se programes, sino a la pròpia web. És la manera de fer feina a internet.


Fins arribar a la Web 2.0

Evolució de la web, fin arribar a web 2.0

L'entorn de la Web ha evolucionat tant que ja podem parlar d'una nova versió, la web 2.0

La nova web és més interactiva i més útil que abans; fa deu anys amb prou feines podíem visitar planes que només ens presentaven text i imatges fixes. Després aparegueren algun GIf animat dins les pàgines però ja era lo màxim que podia haver dins la tecnologia, però ha canviat molt les coses i a més molt ràpidament. Ha arribat a un moment, a hores d'ara, en que utilitzant les coses més bàsicques, com: Messenger, correu electrònic instantani, ... Ja estarem entrat en el futur de la nova pàgina web, la web 2.0!
El Web 2.0 és un nou sistema de pàgines web que es basa en la lliure cooperació de les persones que el visiten, a més a més, sense la necesitat de instalar cap software sl teu ordinador, això el fa accesible desde qualsevol lloc del món, només amb una conexió a internet.

L'objectiu n'és el fàcil accés i una gran diversitat d'idees, opinions, etc.

Un exemple n'és el wiki, youtube, google, etc.

Web2.0fbassa.jpg


Què és?

He antés que el que és web 2.0, és una manera de crear webs. Es basa en el treball col·lectiu, intenta que les webs no siguin una capsa tancada, si no que tothom pugui accediri lliurement i colaborar. El nou sistema 2.0, intenta substituir al 1.0 (que consistia en webs estàtiques)per arribar a aquesta nova forma de fer, basada en els pròpis usuaris.

Web2.0colors.jpg Jo crec que el sistema 2.0 és una nova manera de fer pàgines webs dinàmiques, de manera que la pàgina vagi canviant constant ment gràcies a l'acció dels usuaris. Totalment el contrari del sistema anterior. Amb aquest nou sistema, hi ha molta més comunicació entre els usuaris i facilita el progres de la web.

Relació amb el que feim

Què és, des del meu punt de vista?

Antigament (és a dir fa molts pocs anys), s'utilitzava els sistema web 1.0 i les pàgines eren normalment fixes i sense cap renovació. Però ara s'utilitza la Web 2.0 que permet actualitzar la pàgina constantmen, convidant als usuaris a millorar la pàgina, sense la necessitat de devallar-se cap programa ni la seva instal·lació.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines