IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Web 2.0

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 18: Línia 18:
 
==Rosa Ferrer==
 
==Rosa Ferrer==
 
===Fins arribar a la Web 2.0===
 
===Fins arribar a la Web 2.0===
La nova web és més interactiva i més útil que abans;
 
 
Fa uns deu anys que ja podíem visitar planes que només ens presentaven text i imatges fixes i, com a màxim, algun GIF animat.
 
Fa uns deu anys que ja podíem visitar planes que només ens presentaven text i imatges fixes i, com a màxim, algun GIF animat.
  

Revisió de 17:05, 18 maig 2006

Web2.0acdc.jpg

Contingut

Francesc Rul·lan

Què crec que és?

El web 2.0, més que un tipus de llenguatge, d'aplicacions o altres medis físics, és una idea, una manera de fer les coses. En el web 2.0 la informació s'actualitza constantment pels usuaris del mateix. Es busca el dinamisme de la informació, de manera que el contigut està permanentment modificat pels usuaris, on el treball es comunitari.

A més a més, el web 2.0 cerca que sigui accessible per tothom, sense cap necessitat d'insatal·lar algun tipus de hardware, l'usuari ha d emoder visualitzar, modificar i criticar el que veu amb un simple navegador web.

Aplicacions 2.0

Maria Munar

Carme Ventayol

És l'evolució que pareix la tecnologia des del format tradicional al format web. Aquest format permet una feina més col·lectiva i sense necessitat de devallar-se programes, sino a la pròpia web. És la manera de fer feina a internet.

Rosa Ferrer

Fins arribar a la Web 2.0

Fa uns deu anys que ja podíem visitar planes que només ens presentaven text i imatges fixes i, com a màxim, algun GIF animat.

Després va venir el Flash i l'HTML dinàmic, els sistemes que permeten gestionar el correu electrònic a través de la web (webmail) i les aplicacions més interactives que empren els applets Java o controls ActiveX. A més, el nivell d'interactivitat de la World Wide Web s'ha fet molt alt.

I finalment ens arriba la nova web, més interactiva i més útil que abans, la Web 2.0.

Adrià Bauzà

Fitxer:We 2.0.jpg

Olalla De Pedro

La web 2.0 és una nova representació de fer les aplicacions d'una web cap a un usuari final ( sempre lliure), ja que fins ara les aplicacions havien estat tradicionals. També és una nova manera de enfocar la web com una actitud per treballar de manera col·lectiva i amb una cooperació, no cap al terme tecnologic sinó d'actitud.

Perquè ens serveix?


Francesc Bassa

El Web 2.0 és un nou sistema de pàgines web que es basa en la lliure cooperació de les persones que el visiten, a més a més, sense la necesitat de instalar cap software sl teu ordinador, això el fa accesible desde qualsevol lloc del món, només amb una conexió a internet.

L'objectiu n'és el fàcil accés i una gran diversitat d'idees, opinions, etc.

Un exemple n'és el wiki, youtube, google, etc.

Web2.0fbassa.jpg

Damià Ramos

Què és?

He antés que el que és web 2.0, és una manera de crear webs. Es basa en el treball col·lectiu, intenta que les webs no siguin una capsa tancada, si no que tothom pugui accediri lliurement i colaborar. El nou sistema 2.0, intenta substituir al 1.0 (que consistia en webs estàtiques)per arribar a aquesta nova forma de fer, basada en els pròpis usuaris.

Web2.0colors.jpg

Relació amb el que feim

Aplicacions

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines