IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Walter Schirra

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

The Right Stuff - Biografies
Ernst Mach · Laika · Ham el ximpanzé · Iuri Gagarin · Chuck Yeager · John Glenn
Gordon Cooper· Gus Grissom · Alan Shepard · Walter Schirra · Donald Slayton · Scott Carpenter


Walter Schirra com astronauta del programa Mercury (1962).

La seva història

Walter Schirra (12 de març de 1923 – 3 de maig de 2007) va ser un pilot de la Marina dels Estats Units i astronauta dels programes Mercury, Gemini i Apollo. Va passar un total de 295 hores i 15 minuts en l'espai.

Carrera en la NASA

En 1959 Schirra va ser assignat per la NASA, com un dels astronautes del grup original per al projecte Mercury, coneguts com els Mercury Seven. El 3 d'octubre de 1962, es va convertir en el cinquè nord-americà en òrbita terrestre, a bord de la missió Mercury 8. El 15 de desembre de 1965 va volar de nou a l'espai en la missió Gemini 6A, de la qual era comandant, realitzant la primera maniobra d'acostament orbital (rendevous) entre dues naus tripulades nord-americanes, al costat del Gemini 7.

El seu últim vol espacial va ser l'Apollo 7, a l'octubre de 1968. Durant el vol els astronautes van desenvolupar catarro, el que unit a un pèssim sentit de l'humor que els va mantenir discutint i barallant amb els tècnics del control de terra tot el temps, va servir perquè la NASA els separés dels futurs programes de vol.

Schirra va abandonar la NASA en 1969, convertint-se en comentarista de temes espacials per a la CBS i iniciant-se en l'empresa privada.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines