IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Walter Schirra

De Matawiki
(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(La seva història)
(Carrera en la NASA)
 
Línia 11: Línia 11:
 
== Carrera en la NASA ==
 
== Carrera en la NASA ==
 
<p align='justify'>   
 
<p align='justify'>   
En 1959 Schirra va ser assignat per la NASA, com un dels astronautes del grup original per al projecte Mercury, coneguts com els Mercury 7. El 3 d'octubre de 1962, es va convertir en el cinquè nord-americà en òrbita terrestre, a bord de la missió Mercury 8. El 15 de desembre de 1965 va volar de nou a l'espai en la missió Gemini 6A, de la qual era comandant, realitzant la primera maniobra d'acostament orbital (rendevous) entre dues naus tripulades nord-americanes, al costat del Gemini 7.  
+
El 1959 Schirra va ser assignat per la NASA, com un dels astronautes del grup original per al projecte Mercuri, coneguts com els Mercuri 7. El 3 d'octubre de 1962, es va convertir en el cinquè nord-americà en òrbita terrestre, a bord de la missió Mercuri 8. El 15 de desembre de 1965 va volar de nou a l'espai durant la missió Gemini 6A, de la qual era comandant, realitzant la primera maniobra d'apropament orbital (rendevous) entre dues naus tripulades nord-americanes, al costat del Gemini 7.  
  
El seu últim vol espacial va ser l'Apollo 7, a l'octubre de 1968. Durant el vol els astronautes van desenvolupar catarro, el que unit a un pèssim sentit de l'humor que els va mantenir discutint i barallant amb els tècnics del control de terra tot el temps, va servir perquè la NASA els separés dels futurs programes de vol.  
+
El seu últim vol espacial va ser l'Apollo 7, a l'octubre de 1968. Durant el vol els astronautes van desenvolupar una grip, el què unit a un pèssim sentit de l'humor els va mantenir discutint i barallant amb els tècnics del control de terra tot el temps, va servir perquè la NASA els separés dels futurs programes de vol.  
  
Schirra va abandonar la NASA en 1969, convertint-se en comentarista de temes espacials per a la CBS i iniciant-se en l'empresa privada.
+
Schirra va abandonar la NASA el 1969, convertint-se en comentarista de temes espacials per a la CBS i iniciant-se en l'empresa privada.
  
 
</p align>
 
</p align>
  
 
[[Categoria:The Right Stuff - Biografies]]
 
[[Categoria:The Right Stuff - Biografies]]

Revisió de 21:36, 13 març 2008

The Right Stuff - Biografies
Ernst Mach · Laika · Ham el ximpanzé · Iuri Gagarin · Chuck Yeager · John Glenn
Gordon Cooper· Gus Grissom · Alan Shepard · Walter Schirra · Donald Slayton · Scott Carpenter


Walter Schirra com astronauta del programa Mercury (1962).

La seva història

Walter Schirra (12 de març de 1923 – 3 de maig de 2007) va ser un pilot de la Marina dels Estats Units i astronauta dels programes Mercuri, Gemini i Apollo. Va passar un total de 295 hores i 15 minuts a l'espai.

Carrera en la NASA

El 1959 Schirra va ser assignat per la NASA, com un dels astronautes del grup original per al projecte Mercuri, coneguts com els Mercuri 7. El 3 d'octubre de 1962, es va convertir en el cinquè nord-americà en òrbita terrestre, a bord de la missió Mercuri 8. El 15 de desembre de 1965 va volar de nou a l'espai durant la missió Gemini 6A, de la qual era comandant, realitzant la primera maniobra d'apropament orbital (rendevous) entre dues naus tripulades nord-americanes, al costat del Gemini 7. El seu últim vol espacial va ser l'Apollo 7, a l'octubre de 1968. Durant el vol els astronautes van desenvolupar una grip, el què unit a un pèssim sentit de l'humor els va mantenir discutint i barallant amb els tècnics del control de terra tot el temps, va servir perquè la NASA els separés dels futurs programes de vol. Schirra va abandonar la NASA el 1969, convertint-se en comentarista de temes espacials per a la CBS i iniciant-se en l'empresa privada.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines