IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Virgil I. Grissom

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Virgil Ivan "Gus" Grissom (Mitchell, Indiana, 3 d'abril de 1926 - 27 de gener de 1967) va ser un pilot i astronauta nord-americà.

"Gus" Grissom va ser el segon astronauta nord-americà enviat a l’espai durant els vols del Projecto Mercury, i una de les tres primeres víctimes de la carrera espacial nord-americana, al costat de Edward White i Roger Chaffee en l'incendi del Apollo 1. Entre les coses més importants que va fer es troba que va ser el primer home que va volar dues vegades més enllà del límit acceptat de l'espai en una càpsula espacial.

Gusgrisom.jpg

Les tragèdies de Grissom

Un vol suborbital el 21 de juliol de 1961, realitzat per l'astronauta Virgil I. Grissom, gairebé acaba en tragèdia. La portella lateral de la càpsula Mercury es va obrir massa aviat després de l'aterratje a l'Oceà Atlàntic, i la nau ràpidament es va omplir d'aigua. Grissom va poder escapar nedant.

1967. Primer accident mortal de la carrera espacial. El 27 de gener, els nord-americans Virgil Grissom, Edward White i Roger Chaffee van morir en un simulacre de llançament de l'Apol·lo I, els astronautes van ser carbonitzats en 16 segons. Les versions de l'Apollo qual van ser millorades fins a aterrar en la Lluna al 1969.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines