IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Videojocs

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Benvinguts al Món dels Jocs Virtuals, preparau-vos perquè l'emoció no és petita...

Contingut

Prince of Persia Las 2 coronas

És un joc molt divertit i a més, hi ha molts nivells que cada vegada es fan més dificils i el personatge que hi ha, té moltes skills (habilitats). No us explicaré res més, millor us el comprau i a veure si hi jugau!

Price of persia.jpg

Manuel Serrano

Ragnarök

Rogame.jpg

Introducció

És possible que molts del RO (Ragnarök) només sapigueu que és aquell odiós joc al qual estàn tan viciats alguns de la classe. Per que d'una vegada sapigueu que és us explicarem tot el que pugui i de la manera més resumida i més fàcil d'entendre possible.

Explicació

Bé, el RO és un joc online koreà de pagament en el que cada persona es fa un personatge (i, com sempre, en tria el nom i una mica la seva estètica) i el va pujant de nivell. La gràcia d'aquest joc a diferència d'altres són els seus gràfics, ja que combinen 3d i 2d, d'aquesta manera, els personatges, tant jugadors com NPCs (jugadors controlats per la màquina), estan en 2d i els entorns, que per cert gaudeixen de bastanta qualitat i moltes textures, que fan que l'experiència de joc és torni més agradable i divertida.

I ara, pel que fa al funcionament i temàtica del joc:

Com ja hem dit abans, el pesonatge que tu crees i anomenes va pujant de nivell, matant monstres que et donen experiència, necessària per pujar nivells i que va augmentant la necessària a mesura que es pugen els nivells i també tiren objectes, que ens servirán més tard per fer diners.

Però no només ser nivell alt i tenir diners ens serveix per ser més bons; també necessitem equip. L'equip és la indimentària que porta el nostre personatge, i pot dur moltíssims objectes diferents. Aquests objectes ens ajuden a que el nostre personatge tingui més atac, més defensa, i... Les Cartes. Al Ragnarok hi ha Cartes, que juntament equipades amb el nostre equip incrementarán el poder del nostre personatge notablement. Cada carta és d'un monstre determinat, X monstre amolla la carta X i cada carta té les seves habilitats que al aplicar aquesta carta X donarà les habilitats a l'arma, armadura, casc ... que hagis posat. Són molt útils. Per que us fageu una idea: Una persona de nivell 80 amb bon equip guanyarà sense gaire problemes a una altra de nivell 90 sense bon equip.

Un Blacksmith, els forjadors de Rune Midgard

A tot el món de Ragnarök, Rune Midgard, hi ha tota una sèria de ciutats, masmorres i mapes on hi podrem trobar tots aquests monstres que necessitam matar per pujar nivells, els quals variaran de dificultat. Per moure's entre les ciutats podem utilitzar un NPC que en transporta, pagant una petita quantitat de diners, a gairebé totes les ciutats de Rune Midgard.

Al joc hi ha Guilds (aliances), que consisteixen en un grup de gent que es fa un clan, fomentant la relació entre aquests i que s'uneixen per aconseguir un Castell. Els Castells se situen a la majoria de les ciutats (les més importants) i els fets pels quals la gent lluita per un castell són:

 • Ens proporciona objectes bons gratuits.
 • El símbol de la nostra Guild apareix en les banderes de la ciutat, el que fa que la Guild sigui respectada.
 • Per la diversió que comporta competir contra altres jugadors.


A més a més, també tenim moltres altres possibilitats dins el Ragnarok, però el principal és això.

Jobs

Les jobs són les "feines" que pots ser. No et passes tota la vida amb el mateix personatge. A mesura que avances el nivell pots anar escollint un camí o un altre. Evidentment com més nivell, més bo el personatge i millors habilitats.

Al joc es tenen dos tipus de nivells, el Base seria el nivell del personatge que quan puges et permet pujar els stats (vendria a ser la "forma física" del teu personatge), són:

 • Agilitat
 • Força
 • Destresa
 • Vitalitat
 • Inteligència
 • Sort

Els altres són els Job, els que permeten pujar els skill points (els skill points són els punts que tens per escollir les habilitats del teu personatge, variaran segons la job) i quan els puges et permeten que quan arribis a un nivell determinat puguis cambiar de feina.

A continuació, una imatge que mostra els camins que pots seguir segons la job que ets i el teu gust.

1st jobs, quan ets nivell 10 pots triar la job que més t'agradi
2nd jobs, un cop arribat a nivell 50 de job tornes a canviar de feina, en aquest cas en tens dues per triar, però se suposa que ja sabies quina series ja que els stats es pujen diferents (ja que cada una té habilitats diferents)
advanced jobs, quan ets nivell 99, reneixes siguent High Novice i quan tocaria triar la 2nd job, ja tries l'advanced que és la darrera job que se pot ser i la millor.

GW o WoE

Les GW (Guild Wars) o WoE (War of Emperium) són molt fàcils d'explicar, però molt difícils de guanyar. Per començar estaria bé saber que per fer una guild (aliança) és necessari un objecte anomenat emperium (que l'amollen uns monstres determinats amb un percentatge determinat, conclusió: no cau del cel). Quan es té la guild montada s'ha de reclutar gent (com més millor i per suposat tota aquesta gent que entri dins la teva guild són altres persones que tenen un pj (personatge) com tu) Una vegada tens l'exèrcit montat i amb un nivell considerable pots anar a les WoE!!!. Són unes guerres que es lluiten entre diferents guilds (també hi ha aliances entre guilds) per aconseguir uns castells que quan els aconcegueixes al final de la WoE (en general duren una hora) en donen premis d'alt valor.


Nosaltres al RO

Els de la classe que juguem som:

 • Damià Ramos. Nick: Kyo-san i PachinKO. Jobs: Assasin i Alchemist. Sexe: M.
 • Francesc Bassa. Nick: NeCrOnO i PotaniKO. Job: Bard i Alchemist. Sexe: M.
 • Andreu Ferrer. Nick: Daisuke-kun. Job: Monk. Sexe: M.
 • Manuel Serrano. Nick: Na$tir i Kiko Banani. Job: Assassin i Crussader Baby. Sexe: M.
 • Francesc Rul·lan. Nick: Khorn i Lady Khorn. Job: Priest Full Support i Blacksmith. Sexe: F.

Levels de cada pj: ---Kyo-san:93. ---Daisuke-kun:76. ---NeCrNo:85. ---Khorn II:91 ---Na$tir:91

En conjunt, en Damia, en Bassa, n'Andreu i en Rul·lan formam part d'una mateixa Guild: Insanity, de la qual som els líders. Actualment tenim domini d'un castell juntament amb els nostres aliats, entre els quals hi ha la Guild de Manu:Soul Breaker*s. - El tema és molt interessant ja que tant a la nostra com a la Guild d'en Manu hi ha gent d'arreu d'Espanya i Sud-Amèrica i normalment, amb un programa, parlem amb ells pel micròfon. Molt divertit.

Screens del joc

Una GW molt intensa
Nosaltres i la nostra Aliança
En Manu
Khorn i amics
Abans d'una GW
Molta gent, Khorn
PachinKO
Khorn BS
Foto de victoria!
Selebracio Marck advanced

Insanity & Soul Breaker*s

Los Sims

Los Sims és un videojoc que es tracta de contruïr, per començar, una casa per una família, per una persona, etc. els quals triats per tu, conviurà o conviuran en un barri junts. Ja hi ha diferents extencions del joc, com ara: Sims de vacacions, primera cita, etc. A continuació, una imatge:

Imatge del videojoc

Rosa Ferrer


Hi ha dos jocs d'aquesta col·lecció: Els Sims 1 i Els Sims 2. Cada un consta de moltes extensions, encara que de Els Sims 1 ja no se'n faran més. Aquestes són les extensions dels jocs:

SIMS 1

 • Los sims más vivos que nunca
 • Los sims primera cita
 • Los sims de vacaciones
 • Los sims magia potagia
 • Los sims animales a raudales

SIMS 2

 • Los sims universitarios
 • Los sims noctámbulos
 • La proxima extensió es dirà Los sims abren negocios


Els Sims 2 és un joc molt millor que la seva primera entrega, incorpora moltes coses més: Els sims tenen expressions facials, pots modificar els sims amb molt detall (fins i tot els trets de la cara), les dones es queden embaraçades, els sims creixen (edats: recién nascut, infant, nin, adolescent, adult i vell) i es moren, hi ha moltes més interaccions per fer entre ells, diferencien entre familia i companys de pis, també hi ha personatges no humans (extraterrestres i a Los sims noctámbulos vampirs)...

Neus Sureda

Final Fantasy

El Final Fantasy 7 Final Fantasy 7 és una de les millors histories que per primera vegada han introduït el 3D en joc i no només en video.Cloud,Tifa,Barret,Red XIII,Cait Sith,Yuffie,Cid,Vincent i Aeris seran els protagonistes d'aquesta història en la que consistira en un tema general en el perill de la terra.
El final fantasy 8 és una de les millors històries en el tema d'amor i l'amistat,però de història en general també és bona.Squall,Rinoa,Zell,Quistis,Selphie i Irvine són els protagonistes, en la que tot junts impediran que el futur del seu mon no sigui dominat per una bruixa molt poderosa.
El Final Fantasy 9 és una història basada en l'epoca mediaval amb un toc de fantasia que fa que sigui més interesant.En la que una princesa s'escapa de la seva vida amargada de ser una princesa,que coincideix amb el dia en el que uns lladres l'han de raptar,la reina te planejat destruir moltes ciutats amb els poders ocults de la seva filla,cosa que el que l'hagin raptat ha impedit que aconsegueixi completar els seus plans de dominar el món,però el vertader terror de la història encara està per veure.
El Final Fantasy 10 és pura fantasia, amb monstres fantastics,essers de força sobrehumana,paissatges fantàstics,ciutats fantàstiques(una mescla de ciutat antiga amb futurística) i cultures inventades de gran interés.La història tracta sobre la persona que ha de aconseguir derrotar al temible Sinh,un monstre enorme que aterroritza les ciutats,les destruintles i causant moltes victimes,la persona indicada ha de ser un invocador...


Final fantasy és un joc de roll i estrategia, que desde el número 1 fins els actuals jocs en venta,tenen una gran història molt densa i detallada ,amb gràfics sorprenents en el que no hi falta detall.

 • És un món en el que hi ha magia , monstres tan com mitològics com d'inventats i alguna dosis d'amor.
 • Tindràs que aventurarte poc a poc en la història de cada final fantasy,apendre a manejar els sistemes de lluita contra els monstres que et trobaràs pel camí i també a pendre les decisions correctes per que la història pugui continuar.
 • A mesura que transcurreix el temps et vas adaptant als sistemes de batalla que et posen a cada fina fantasy.
 • Lo més important...Tens més d'una llàgrima assegurada.


Aquí teniu els Jocs més coneguts i nous:

S'han fet els següents Final Fantasys:

 • Final Fantasy I (PS1)
 • Final Fantasy II (PS1)
 • Final Fantasy III (PS1)
 • FInal Fantasy IV (PS1)
 • Final Fantasy V (PS1)
 • Final Fantasy VI (PS1)
 • Final Fantasy VII (PS1)
 • Final Fantasy VIII (PS1)
 • Final Fantasy IX (PS1)
 • Final Fantasy X(PS2)
 • FInal Fantasy X-2 (PS2)
 • Final Fantasy XI (PS2)
 • Final Fantasy XII (en producció)
 • FF I i II (GBA)
 • Final Fantasy Tactics(GBA / PS2)
 • FFVII (vincent)(PSP)
 • S'ha fet la Primera pel·licula de Final Fantasy(no te res a veure amb els jocs.

(Final Fantasy La força Interior).

 • La segona pel·licula(Final Fantasy VII Advent Children).
 • Aquí un enllaç a la pàgina web original on hi trobareu tràilers i imatges FF7 AD

està relacionada amb el joc de Final Fantasy 7,de una excelent qualitat, és la continuació de el joc.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines