IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Usuari Discussió:Mpons

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Discussió:Geometria maties De Matawiki

Maties, la teva aportació a la geometria és bona però no segueix l'esperit cooperatiu del wiki.

Amb això vull dir que la gràcia d'aquesta eina és fer-la millor entre tots, mal només sigueu 3, fer una pàgina cada vegada millor, no que cada un competesqui a meam qui la fa més bona.

Esper que prenguis nota d'aquest consell i optis per incloure el contingut d'aquesta pàgina a la dels altres i esborrar una cosa tan individualista, tanmateix, la feina de cada un queda reflectida a l'hisotrial i això ningú no t'ho qüestionarà. Pensa-hi. Jaume (parlem-ne) 10:10 9 jun, 2006 (CEST)

Jaume quan a l'encapçalament de la pàgina hi posa que està creada per 3 usuaris no vol dir que competim entre nosaltres, tot el contrari des del principi l'hem intentat fer conjunta, i continuam fent-ho.

Contingut

El nou vàndal

Hola Maties, i gràcies per l'avís. Ja he bloquejat directament el tal Fusesot. --Pau 21:23 27 jul, 2006 (CEST)

En Pitàgores

Hola Maties,

Ningú ha vandalitzat la pàgina d'en Pitàgores. La tens aquí: Teorema de Pitàgores. Un acosa que te recoman és que redireccionis teorema de pitàgores cap a Teorema de Pitàgores. --Pau 17:40 28 jul, 2006 (CEST)

Articles científics - Viquipèdia

Hola Maties, he vist que te dediques a fer articles sobre temes científics. Estaria molt bé que els posassia a la Viquipèdia, així, tendrien més difusió. Si necessites ajuda, demana-me-la. --Pau 00:37 4 ago, 2006 (CEST)

T'he escrit a la Viquipèdia

Hola Maties, t'he escrit a la pàgina de discussió del teu usuari a la Viquipèdia. --Pau 17:50 6 ago, 2006 (CEST)

Dues coses

 1. Ja he bloquejat el vàndal (quines poques feines...)
 2. T'he fet la taula taxonòmica del teu article de l'oblada. Ha quedat bastant bé. Potser en podries fer un altre basant-te en l'estructura d'aquest, no? Ara que ja en saps ... --Pau 16:04 8 ago, 2006 (CEST)

Registra't amb el teu nom

Ah, una altra cosa! He vist que fas feina sense registrar-te a la Viquipèdia. Seria millor que et registrassis amb el nom que triares (Goras), ja que així apareix que la feina l'has feta tu, i no qualsevol anònim d'internet (sinó, apareix la teva adreça IP, però ja saps que pot anar canviant). Si no vols haver de registrar-te cada vegada, diga-li a la Viquipèdia que et recordi la contrasenya (tal com segurament fas a Matawiki). --Pau 16:15 8 ago, 2006 (CEST)

Vàndals

Hola Maties,

Si en Pep Bonnín m'ha de dir alguna cosa, ja sap on som. Que m'ho digui ell.

Si he bloquejat els usuaris és perquè es dedicaven a insultar. Si creen nous usuaris i respecten la normativa, no té perquè haver-hi cap problema.

--Pau 19:43 8 ago, 2006 (CEST)

Maties, no has de fer més d'intermediari. Em pot trobar aquí. --Pau 21:01 9 ago, 2006 (CEST)

Dues coses (més)

 1. Les categories no són immutables. Pots crear les categories que vulguis penjant-les d'alguna de les categories principals. Per crear una categoria, simplement assignes un article a aquesta categoria, deses els canvis i quan et surti (a baix) la categoria en vermell, la deses posant-li a quina categoria superior vols que pertanyi. Per exemple: Oblada, el col·locaria a una categoria nova: Categoria:Biologia, que podia estar dins la categoria superior Categoria:Matèries. De totes formes, si has de fer articles dispersos, jo els faria a la Viquipèdia. Allà arribaran a molta més gent i t'ajudaran a fer-los.
 2. Un atzucac és un camí sense sortida. Aplicat al wiki, són les pàgines que no tenen cap enllaç a d'altres pàgines del wiki.

--Pau 23:08 11 ago, 2006 (CEST)

Categories

Com ja has vist, he creat la Categoria:Ciències Naturals i hi he posat el raor i l'oblada. Per cert, que l'article del raor està bastant ben fet, el podries dur a la Viquipèdia (fes-li una repassada ortogràfica abans) ... --Pau 22:15 14 ago, 2006 (CEST)

Els científics

Crec que seria molt interessant que, com a mínim, copiassis els articles que fas sobre grans científics a la Vqiuipèdia. Alguns, no tenen ni entrada ... --Pau 19:55 20 ago, 2006 (CEST)


Correu matadejonc.cat

 • Idò me sap greu Maties, però no serà possible. No tenim prou comptes de correu disponibles per tots els alumnes, ni tan sols per tots els alumnes d'eso. Tenim els justos pels professors i prou. Potser més endavant ... Pau · Discussió 19:27 8 nov, 2006 (CET)

Nou usuari

Sí, ja ho he vist. Però no ha fet cap intervenció. Pots seguir les seves intervencions aquí: Especial:Contributions/Kami-sama. Si hi ha res de nou, avisau-me tot d'una. Pau · Discussió 21:54 15 nov, 2006 (CET)

SFTP

Prova de substituir http://www.matadejonc.cat per www.matadejonc.cat o bé per 80.26.116.161. Crec que de les dues maneres t'ha de funcionar. Pau · Discussió 18:47 24 nov, 2006 (CET)

No entenc el que me dius. Pau · Discussió 23:49 25 nov, 2006 (CET)
Això que tu fas no es diu "escriptori remot". És una simple connexió per ftp (sftp en aquest cas). Si vols connectar-te al teu ordinador per ftp, has d'instal·lar un servidor de ftp com el Filezilla Server (no te confonguis: el client és un programa equivalent al WinSCP, el que tu necessites és el servidor). El Filezilla, a més, és lliure. L'únic problema que pots tenir és que Ono o Telefónica te donin una IP dinàmica i no sàpigues a quin número t'has de connectar. Com que a l'escola tenim una IP fixa (80.26.116.161) i, a més, www.matadejonc.cat apunta cap allà, tot és més senzill. Pau · Discussió 12:13 26 nov, 2006 (CET)

Estadístiques i servidor ftp

Estadístiques? aquestes? A quines te refereixes?

Servidor FTP: aquí tens unes quantes receptes:

Pau · Discussió 22:34 28 nov, 2006 (CET)

Al ranking

Només dirte que, no sé que pasa pero tu no estas al ranking de les pàgines més populars per molt que tocaria que hi fossis, pegali una ullada [a ses pagines més populars]

Project

Hola maties no se si als altres components vulguin saber on es troba el projecte d'anglès però a mi si. Quant puguis donam la direcció on es troba que amb el matacerca ja ho e probat tot. Posam sa direcció a nes meu espai de la wiki, gracis :D adeu! Usuari Discussió:lvaquer

Geometria

He parlat amb en Pau sobre ses pàgines de geometria que vareu crear i m'ha fet comunicarvos que ha decidit:

 1. Llevar "Aquesta és una pàgina formada principalment per en Joan Serra, n'Oriol Ferrer i en Maties Pons x" i llevar "SEMPRE QUE VOLGUEU PODREU MODIFICAR AQUESTA PÀGINA AMB BON CRITERI" ja el primer desmotiva i fa venir ganes de no treballar a la pàgina perquè el mèrit serà només vostre i perque no importa escriure això, j que a l' historial queda reflectit qui ha fet més feina i el segon perquè es implícit.
 2. Ja que ja no necessitau aquest positiu per geometria i el que heu fet no coincideix amb l'esperit del matawiki heu de pasar el contingut de geometria joan i geometria maties a una mateixa pàgina (Geometria) també per una millor organització i perquè no importa qui editi les pàgines sino la qualitat del seu continguti el seu contingut.

Esper que realitzeu aqusts pasos i d'eliminar Geometria Joan i Geometria Maties ja se n'encarregaran els administradors quan el seu contingut sigui a Geometria. Teniu un mes.--rolmos 16:12 30 des, 2006 (CET)

Linux

 • No existeix cap programa especial per ajudar-te a instal·lar programes? Tot s'ha de fer des de la shell?
 • El programa existeix i es diu yast. Hi pots accedir a través del menú KDE, Sistema i posant-hi la contrasenya de root.


 • A l'escola tenim més programes ja sigui d'editors d'imatges, jocs, reproductors... Vares instalar-los un per un o vares descargar un pack?
 • Per descarregar i instal·lar més programes, pots fer-ho també amb el YAST. La recepta i els repositoris addicionals. • Des de Linux puc accedir a la partició de windows però no ho puc fer viceversa. Hi ha alguna manera d'arreglar-ho? Gràcies per les teves respostes.
 • Uf. Complicat: el windows no veu linux. Ho pot fer de qualque manera, però el que jo te recoman és fer una partició per dades en FAT perquè hi puguin llegir i escriure els dos sistemes operatius.


PS Recomanat: http://www.softcatala.org/wiki/PMF_per_a_nouvinguts

Pau · Discussió 18:34 30 gen, 2007 (CET)

Centre de control de KDE (menú KDE), Regional i accessibilitat, País/Regió i idioma, Afegeix idioma. Pau · Discussió 20:14 1 feb, 2007 (CET)

Per si no l'has vista ja

Maties això te pot interesar --Raül Olmos 22:01 24 abr, 2007 (CEST)

MANUAL GIMP

Maties la raó per la qual no s'hauria d'escriure *Podem veure el seu codi.*El podem millorar junt i a la mateixa línia com veig que has fet es per que una cosa no implica necessàriament l'altra, no implica que tothom pugui veure la millora i per tant no el pot millorar. Trob que està millor així.--Raül Olmos 21:21 1 mai, 2007 (CEST)

Manual gimp

és possible que no ho fessis intencionadament pero si compares la última versió de la segona "tanda" de canvis que vares fer amb l'últim canvi anterior meu (després de que acabessis s'últim tutorial) veuràs que sí.--Raül-Disfruta 22:10 2 mai, 2007 (CEST)

Imatges

Ja funcionen les imatges. Pau · Discussió 17:02 30 ago, 2007 (CEST)

Canviar categories

Bones Maties. Si vols em podries ajudar a canviar les categories de les feines de tota l'ESO, així que les de 4t anirien a Exalumnes, les de 3r a 4t...així succesivament. Si estàs interessant a colaborar pots contectar amb jo a la meva discussió, també si penses que algú més estaria disposat a ajudar li pots demanar. Salutacions. --Lvives 12:38 1 set, 2007 (CEST)

He llegit la teva resposta, primer, li pots demanar ajuda a qualsevol persona que creguis que estiguis interessada, quan més serem més ràpid acabarem. A veure la feina es senzilla però n'hi ha molta, es tracta de canviar les categories de tots els articles de eso, és a dir, per exemple, el teu usuari canviar-lo Categoria:3reso, per Categoria 4teso...i així succesivament. (recorda que les categories van enmig de [[ ]]) Bé jo em posaré a fer feina, ja em diràs coses. Salutacions. --Lvives 22:58 4 set, 2007 (CEST)


Molt bona feina Maties! Ara ja no ens queda res pràcticament, jo he passat els articles de 4teso a Feines de la quinta 1991 i la feina ja s'ha acabat ràpid. Moltes gràcies per la teva col·laboració ;). PS. He posat els articles personals de 4teso a una subcategoria perquè trobava que estèticament era millor, esper que et sembli bé la idea. --Lvives 16:04 5 set, 2007 (CEST)

ajuda pel treball

Molt important. Guies per continuar amb el treball. Pegau un bot a Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure#Propostes del professor (2 de desembre). Pau · Discussió 13:16 2 des, 2007 (CET)

Més indicacions

Queda poc per acabar la feina i encara no té la forma que hauria de tenir. És molt important que us el llegiu i mireu de trobar-li una coherència. No pot ser que sembli un conjunt de peces que no s'avenen gaire: ha de ser un treball complet i tenir una continuïtat. No hi pot haver llacunes ni es poden repetir coses (usau els enllaços interns si fa falta). No tengueu por de fer canvis d'estructura si creis que milloren el treball.

Crec que, per por (o per un respecte malentès a la feina dels companys), no us atreviu a canviar certes coses que es veu d'enfora que no funcionen. Això és un wiki: canviau sense por tot el que faci falta. En tot cas, sempre es pot tornar al que ja teníem, no?

Us he deixat unes quantes indicacions per a cada pàgina a les respectives pàgines de discussió (Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure - La gravetat a la terra, Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure - Caiguda Lliure, Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure - Història, Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure - Curiositats, Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure - La llei de la Gravitació universal, Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure - La constant de la Gravitació universal, Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure - Fonts). Mirau de tenir-les en compte juntament amb les què us vaig donar a Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure. Usau la plantilla {{Fet}} per indicar als vostres companys que la feina està feta. Pau · Discussió 18:54 9 des, 2007 (CET)

Les pàgines de biografies

No hi tenc cap inconvenient en què modifiqueu l'estructura que us vaig comentar del treball, sempre que sigui més o manco coherent. Jo modificaria la plantilla per encabir-hi un apartat de biografies. Ah, i les deixaria a pàgines independents perquè sinó sortiran pàgines massa llargues. Comenta-ho als teus companys copiant i aferrant aquest text a una pàgina de discussió. Pau · Discussió 20:17 27 feb, 2008 (CET)


Pràctiques d'urgència

Ja he creat sa pàgina per sa memòria de s'experimentació : Magnesi i zinc amb HCl --Oferrer 18:01 4 jun, 2008 (CEST)

Fórmules

Idò al matawiki no hi ha el mòdul de fórmules. Era un de les coses pendents, però haurem d'esperar l'any que ve. Les haureu de fer com a imatge i pujar-les. Ok? Pau · Discussió 21:57 10 jun, 2008 (CEST)

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines