IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

The Right Stuff

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Sinopsis del film)
(Sinopsi del film)
Línia 9: Línia 9:
 
==Sinopsi del film==
 
==Sinopsi del film==
  
La pel·lícula ''The Right Stuff'', està basada principalment en l'Amèrica del Nord dels anys 50. Per una part relata la història del primer home que va traspassar la barrera del so ([http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/Charles_Elwood_Yeager Chuck Yeager]) amb l'avió [http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/La_Velocitat_del_So#Bell_X-1 X-1] i també relata les seves majors competències.
+
La pel·lícula ''The Right Stuff'', està basada principalment en l'Amèrica del Nord dels anys 50. Per una part relata la història del primer home que va traspassar la barrera del so ([http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/Charles_Elwood_Yeager Chuck Yeager]) amb l'avió [http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/La_Velocitat_del_So#Bell_X-1 X-1] i també relata les seves majors competències. Aquí podem entendre les dificultats que suposaren per a Yeager i el perill en que es va exposar en el moment de voler superar als altres pilots. Parla de l'evolusió des de que es traspassà la barrera del so, fins al moment en que Estats Units comença a reaccionar sobre l'enlairament de l'home a l'espai.
La segona i major part del film, tracta des dels inicis del [http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/La_Carrera_Espacial#El_projecte_Mercuri Projecte Mercury] fins al seu objectiu final d'arribar a posar un home en òrbita terrestre. Aquesta segona part, inclou la història dels set homes que van ser elegits com els primers astronautes del continent americà, que pilotaves les naus Mercury (alguns aconseguits ser posats en òrbita), fent abans tot un seguit de proves que realitzaren a les naus abans d'enlairar-se per tal de comprovar la seva seguretat,per poder iniciar l'anomenada "[[La Carrera Espacial| carrera especial]]" (contínua competició entre els EEUU i la URSS per conquerir dominar l'espai)...
+
La segona i major part del film, tracta des dels inicis del [http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/La_Carrera_Espacial#El_projecte_Mercuri Projecte Mercury] fins al seu objectiu final d'arribar a posar un home en òrbita terrestre. Aquesta segona part, inclou la història dels set homes que van ser elegits com els primers astronautes del continent americà, que pilotaven les naus Mercury (alguns aconseguits ser posats en òrbita), fent abans tot un seguit de proves que realitzaren a les naus abans d'enlairar-se per tal de comprovar la seva seguretat,per poder iniciar l'anomenada "[[La Carrera Espacial| carrera especial]]" (contínua competició entre els EEUU i la URSS per conquerir dominar l'espai)... Dintre de tot això podem veure les proves que hagueren de ralitzar els pilots. També ens explica la competència que hi havia entre els americans i els soviètics a l'hora de ser el primer en aconseguir posar en òrbita a un home, ja que això podia demostrar el domini d'uns sobre els altres.
 +
Ens explica cronològicament el que passà amb cada un d'aquests pilots en els seus enlairaments i el que va suposar per a les seves famílies.  
 
[[Imatge:lalala.jpg| 200px|left|thumb|Els actors representant l'equip al complet vestits d'astronautes]][[Imatge:9991.jpg| 200px|center|thumb|Els pilots]]
 
[[Imatge:lalala.jpg| 200px|left|thumb|Els actors representant l'equip al complet vestits d'astronautes]][[Imatge:9991.jpg| 200px|center|thumb|Els pilots]]
  

Revisió de 19:02, 11 març 2008

The Right Stuff

La Velocitat del So · La Carrera Espacial · Biografies · Fonts d'informació · Viquipèdia


Elegidos para la gloria
Therightstufffff.jpg
Títol Original The right Stuff
Director Philip Kaufman
Productor Irwin Winkler
Guió Philip Kaufman (guió de Tom Wolfe)
Estrena 21 d'octubre de 1983
Durada 193 minuts
País Estats Units

Des de sempre, l’home s’ha intentat apoderar de tot allò que se li ha creuat al seu pas, fent guerres i conquerint països per tal de dominar la Terra. Fa un temps se li va quedar petita, no en tenia prou, volia obrir les seves frontereres. Començaren a volar i a dominar la gravetat, allunyant-se cada cop més i a l’hora apropant-se al seu objectiu. Volien ser els reis del cel i de l’espai, volien tocar la lluna amb les mans. Dons bé, aquí teniu en les vostres mans la història de com l’home conquerí el cel i la lluna. És un treball basat en la pel•lícula “the right stuff”, escollits per a la glòria, que vam mirar a classe de física. La feina que tota la classe hem fet és precisament una ampliació física d'una seria de conceptes que sortien reflexats a la pel·lícula, com ara la barrera de so, el Projecte Mercury...


Sinopsi del film

La pel·lícula The Right Stuff, està basada principalment en l'Amèrica del Nord dels anys 50. Per una part relata la història del primer home que va traspassar la barrera del so (Chuck Yeager) amb l'avió X-1 i també relata les seves majors competències. Aquí podem entendre les dificultats que suposaren per a Yeager i el perill en que es va exposar en el moment de voler superar als altres pilots. Parla de l'evolusió des de que es traspassà la barrera del so, fins al moment en que Estats Units comença a reaccionar sobre l'enlairament de l'home a l'espai. La segona i major part del film, tracta des dels inicis del Projecte Mercury fins al seu objectiu final d'arribar a posar un home en òrbita terrestre. Aquesta segona part, inclou la història dels set homes que van ser elegits com els primers astronautes del continent americà, que pilotaven les naus Mercury (alguns aconseguits ser posats en òrbita), fent abans tot un seguit de proves que realitzaren a les naus abans d'enlairar-se per tal de comprovar la seva seguretat,per poder iniciar l'anomenada " carrera especial" (contínua competició entre els EEUU i la URSS per conquerir dominar l'espai)... Dintre de tot això podem veure les proves que hagueren de ralitzar els pilots. També ens explica la competència que hi havia entre els americans i els soviètics a l'hora de ser el primer en aconseguir posar en òrbita a un home, ja que això podia demostrar el domini d'uns sobre els altres. Ens explica cronològicament el que passà amb cada un d'aquests pilots en els seus enlairaments i el que va suposar per a les seves famílies.

Els actors representant l'equip al complet vestits d'astronautes
Els pilots

Repartiment

La majoria del repartiment protagonista (falta Sam Shepard)


Protagonistes:


Secundaris:

  • Barbara Hershey (Dennis Yeager)
  • Veronica Cartwright (Betty Grissom)
  • Pamela Reed (Trudy Cooper)
  • Mary Jo Deschanel (Annie Glenn)
  • Kathy Baker (Louise Shepard)


Premis del film

Aquest film va guanyar els premis de l'acadèmia, més coneguts com a Oscars, per millor montatje, millor montatje de so, millor banda sonora original, i millor so. També va ser nominada per a les categories de millor actor secundari (Sam Shepard), millor decorat, millor cinematografia i millor fotografia.

Fonts d'informació

En català

En castellà


En anglès


Alumnes 4t ESO Física i Química

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines