IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

The Right Stuff

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 20: Línia 20:
 
'''Repartiment'''
 
'''Repartiment'''
  
[[Imatge:161616.jpg| 250px|left|thumb| La majoria del repartiment protagonista (falta Sam Shepard)]]
+
[[Imatge:161616.jpg| 250px|center|thumb| La majoria del repartiment protagonista (falta Sam Shepard)]]
  
 
''Protagonistes:''
 
''Protagonistes:''

Revisió de 08:21, 13 març 2008

The Right Stuff

La Velocitat del So · La Carrera Espacial · Biografies · Fonts d'informació · Viquipèdia


Elegidos para la gloria
Therightstufffff.jpg
Títol Original The right Stuff
Director Philip Kaufman
Productor Irwin Winkler
Guió Philip Kaufman (guió de Tom Wolfe)
Estrena 21 d'octubre de 1983
Durada 193 minuts
País Estats Units

Des de sempre, l'home s’ha intentat apoderar de tot allò que se li ha creuat al seu pas, fent guerres i conquerint països per tal de dominar la Terra. Fa un temps se li va quedar petita, no en tenia prou, volia obrir les seves frontereres. Començaren a volar i a dominar la gravetat, allunyant-se cada cop més i a l'hora apropant-se al seu objectiu. Volien ser els reis del cel i de l'espai, volien tocar la lluna amb les mans. Dons bé, aquí teniu en les vostres mans la història de com l'home conquerí el cel i la lluna. És un treball basat en la pel·lícula "the right stuff", escollits per a la glòria, que vam mirar a classe de física. La feina que tota la classe hem fet és precisament una ampliació física d'una serie de conceptes que sortien reflectits a la pel·lícula, com ara la barrera de so, el Projecte Mercury...


El film

Sinopsi

La pel·lícula The Right Stuff, està basada principalment a la Amèrica del Nord dels anys 50. Per una part relata la història del primer home que va traspassar la barrera del so Chuck Yeager amb l'avió X-1 i també relata les seves majors competències. Aquest punt ens ajuda a entendre les dificultats i el perill que suposaren per a Yeager el decidir de voler superar als altres pilots. Parla de l'evolució des de que es traspassà la barrera del so, fins al moment en que Estats Units comença a plantejar-se l'enlairament de l'home a l'espai. La segona i major part del film, tracta des dels inicis del Projecte Mercury fins al seu objectiu final d'arribar a posar un home en òrbita terrestre. Aquesta segona part, inclou la història dels set homes que van ser elegits com els primers astronautes del continent americà, que pilotaven les naus Mercury (alguns aconseguits ser posats en òrbita), fent abans tot un seguit de proves que realitzaren a les naus abans d'enlairar-se per tal de comprovar la seva seguretat. Tot aquest seguit d'esdeveniments donaren pas per poder iniciar l'anomenada " carrera espacial" (contínua competició entre els EEUU i la URSS per conquerir dominar l'espai)... Dintre de tot això podem veure les proves que hagueren de realitzar els pilots. També ens explica la competència que hi havia entre els americans i els soviètics a l'hora de ser el primer en aconseguir posar en òrbita a un home, ja que això podia demostrar el domini d'uns sobre els altres. Ens explica cronològicament el que passà amb cada un d'aquests pilots en els seus enlairaments i el que va suposar per a les seves famílies.

Els actors representant l'equip al complet vestits d'astronautes
Els pilots


Repartiment

La majoria del repartiment protagonista (falta Sam Shepard)

Protagonistes:Secundaris:

  • Barbara Hershey (Dennis Yeager)
  • Veronica Cartwright (Betty Grissom)
  • Pamela Reed (Trudy Cooper)
  • Mary Jo Deschanel (Annie Glenn)
  • Kathy Baker (Louise Shepard)


Premis del film

Aquest film va guanyar els premis de l'acadèmia, més coneguts com a Oscars, per millor montatje, millor montatje de so, millor banda sonora original, i millor so. També va ser nominada per a les categories de millor actor secundari (Sam Shepard), millor decorat, millor cinematografia i millor fotografia.


Alumnes 4t ESO Física i Química

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines