IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Tecnologia GrupA

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
('''<font color="orange">Eines</font>''')
('''<font color="orange">Objectes Construits</font>''')
Línia 140: Línia 140:
  
 
*Vam construïr 2 llits, un de matrimoni i un individual, els dos els férem igual però amb diferents mides. Per començar tallarem la fusta amb les mesures ja marcades damunt la fusta i un cop tallat amb el phorexpan farèm les potes dels llits aferrant-los amb cola blanca. Llavors aferrarem cotó a tota la part superior del llit i ho cobrirem amb un tros de tela. Finalment per a fer les coixineres agafarem un o dos cotons i amb cola blanca aferrarem la tela cobrint totalment el tros de cotó. Quan la cola es sequi tant sols aurèm de aferrar la coixinera a la superfície del llit i tornar a posar el resultat a secar.
 
*Vam construïr 2 llits, un de matrimoni i un individual, els dos els férem igual però amb diferents mides. Per començar tallarem la fusta amb les mesures ja marcades damunt la fusta i un cop tallat amb el phorexpan farèm les potes dels llits aferrant-los amb cola blanca. Llavors aferrarem cotó a tota la part superior del llit i ho cobrirem amb un tros de tela. Finalment per a fer les coixineres agafarem un o dos cotons i amb cola blanca aferrarem la tela cobrint totalment el tros de cotó. Quan la cola es sequi tant sols aurèm de aferrar la coixinera a la superfície del llit i tornar a posar el resultat a secar.
 +
 +
*Per a la construcció dels sofàs i butaques utilitzàrem el fil calent i tallarem el phorexpan donant la forma del sofà desitjat, després es aferrem el cotó i la tela al damunt.
 +
 +
*Per a construïr la dutxa vam tallar 4 trossos iguals de metacrilat i els juntàrem per mitjà de 4 varilles dels mateixos centímetres de llargada que el metacrilat. Amb la cola termofusíble juntarem les 4 varilles (cantons de la dutxa) amb els cuatre trossos de metrecrilat formant un prisma quadrangular.
  
 
== '''<font color="orange">Memória</font>''' ==
 
== '''<font color="orange">Memória</font>''' ==

Revisió de 21:07, 15 juny 2006

Contingut

Pàgina pel projecte del grup A

Abans de Començar

Als alumnes de 2 ESO s'ens ha posat l'objectiu de construir un habitatge, sense cap mena de impediments, amb l'unica condició de que aques tengui un petit i senzill circuit eléctric. Com és slógic, la nostra feina s'ha fet amb dues parts: Amb l'habitatge en forma material, i la memória, on hem escrit el nostre dia a dia, els materials que em utilitzat...Ara mateix, tú estas lletgint aquesta memória. Ens han donat tres maneres per entregar el treball: Fer-lo amb paper, utilitzant l'eina informàtica MATAWIKI o fer una mescla de les dues coses.

Introducció

Aquest treball l'ha efectuat en/a: Natalia Mota, Alba Vaquer, Llorenç Bauzà, Elisa Banal, Maties Pons i Francesca Amengual. Hem intentat fer-lo clar i bo d'entendre, sense extendrens amb massa informació innecessària (ja que el temps que tenim per fer-lo no és massa ampli). Hem utilitzat el recurs de la matawiki un projecte innovador i en estat de proves que creim que en el futur aribarà a ésser alguna cosa important o almenys una eina més que els alumnes (i no alumnes) de Mata de Jonc la podran fer servir. Amb això vull dir que ens agradaria molt que els cursos que vindran al llarg dels anys puguin tenir com a referècia aquest treball. Així doncs el fet de penjar aquest treball a la matawiki ens serveix per engrandri-la, i també per fer un treball més plenament de tecnologia (ja que tecnologia està format per informàtica i taller). Tot el grup esperam que us agradi aquest treball i que pogueu extreure'n l'informació que buscàveu.


Càrrecs

 • Natàlia Mota Coordinadora
 • Elisa Banal Documentació
 • Francesca Amengual Material
 • Alba Vaquer Eines
 • Maties Pons Netetja
 • Llorenç Bauzà +1

Idees personals

Abans de començar a muntar cadascú tenia un projecte diferent, el qual el va exposar a la resta del grup. Les idees eren bastants parescudes i intentaven mostrar cases normals i modernes. Aquests eren els projectes:

Proposta elisabanal.JPG Proposta francescaamengual.JPG Proposta llorençbauza.JPG Proposta maties.JPG Proposta nataliamota.JPG Lvaker.JPG|-
Proposta Elisa Banal Proposta Francesca Amengual Proposta Llorenç Bauzà Proposta Maties Pons Proposta Natalia Mota Proposta Alba Vaquer
 • Elisa Banal Es tractava de una casa quadrangular, amb dos pisos. La caracteritzava perquè tenia un tall transvensal de vértex a vértex.
 • Alba Vaquer Es tractava d'una casa rural i senzilla, amb un pati interior.
 • Natàlia Mota Simplement una casa moderna.
 • Maties Pons Es tractava d'un adosat estàndart d'un pis, i amb pati exterior.
 • Francesca AmengualEs tractava d'un pis normal i corrent a una ciutat.

Finalment no vàrem triar cap idea, vàrem optar per dissenyar-ne una entre tots. Vàrem decidir construïr una casa musulmana, amb un pati interior i forma quadrangular, peró que es caracteritza per tenir 4 torres en els cantons. Vàrem investigar sobre les cases musulmanes amb l'ajuda d'Internet i el llibre de Geografia Historia.

Material de Construcció

Primer vàrem haver de fer una llista de material. En aquesta llista vàrem posar el material necessari, en la que hi constaven els materials dels quals ja disposavem i els que encara no teniem

 • Capses de cartró
 • Padaços
 • Cotó
 • Copinyes
 • Fimo
 • Porexpan (aquest el vàrem trobar a l'aula)
 • Pintura negra, blanca, verda, marró i vermella (aquest el vàrem trobar a l'aula)
 • Anou
 • varilles d'un cm de gruix (aquest el vàrem trobar a l'aula)
 • fusta de 55x55cm (aquest el vàrem trobar a l'aula)
 • Metacrilat (aquest el vàrem trobar a l'aula)

Eines

Per fer aquest projecte hem fet servir:

 • Martell Per clavar les tatxes que uneixen la base amb l'estructura
 • Paper de vidre Per arreglar les imperfeccions en el tall de la fusta
 • Cola Blanca Per construïr estructura i mobles
 • Regles Per tenir una major presicció en les línies rectes
 • Cargol Per subjectar la fusta a l'hora de tallar
 • Serjant També per subjectar la fusta a l'hora de tallas
 • Alicates
 • Cola Termofusible Per a la construcció de l'estructura i mobles
 • Escuadre Per traçar bé els angles de 90º
 • Tisores Per a la construcció de mobles
 • Cutex Per la construcció de mobles també
 • Fil calent Per tallar el phorexpan
 • Arquets Per tallar les finestres

Plànols

Hs3d.jpg

Plànols disenyat amb el programa "Floorplan Plus"


Akeeeeeeeeeest2.JPG Akeeeeeeeeeest4.JPG Akeeeeeeeeeest5.JPG

Objectes Construits

Els objectes que hem construit son objectes que podriem trobar a qualsevol casa:

Water.JPG Llit bó.JPG
Un Vàter Un Llit
Sofà.JPG Banyera.JPG
Un Sofà Una Banyera
Forn.JPG Nevera.JPG
Un Forn Una nevera
 • Per construïr el vàter utilitzarem fimo, el moldejarem fins que agafi la forma que desitgem i el calentarem al microones per solidificar el material i quedi més dur i compacte.
 • Vam construïr 2 llits, un de matrimoni i un individual, els dos els férem igual però amb diferents mides. Per començar tallarem la fusta amb les mesures ja marcades damunt la fusta i un cop tallat amb el phorexpan farèm les potes dels llits aferrant-los amb cola blanca. Llavors aferrarem cotó a tota la part superior del llit i ho cobrirem amb un tros de tela. Finalment per a fer les coixineres agafarem un o dos cotons i amb cola blanca aferrarem la tela cobrint totalment el tros de cotó. Quan la cola es sequi tant sols aurèm de aferrar la coixinera a la superfície del llit i tornar a posar el resultat a secar.
 • Per a la construcció dels sofàs i butaques utilitzàrem el fil calent i tallarem el phorexpan donant la forma del sofà desitjat, després es aferrem el cotó i la tela al damunt.
 • Per a construïr la dutxa vam tallar 4 trossos iguals de metacrilat i els juntàrem per mitjà de 4 varilles dels mateixos centímetres de llargada que el metacrilat. Amb la cola termofusíble juntarem les 4 varilles (cantons de la dutxa) amb els cuatre trossos de metrecrilat formant un prisma quadrangular.

Memória

25 d'abril del 2006 Avui ens hem repartit per grups i hem decidit que l'habitatge tendrà un sol pis i que tendrà amb un pou i "gespa".

9 de maig del 2006 Avui decidim els materials i feim la llista del que necessitem, distribuim les tasques i començam els plànols a escala 1:3 i també, començam a dissenyar els mobles. Decidim com seràn i les mides de les portes i finestres. Feim la distribució de les habitacions i acabam els plànols.

12 de maig del 2006 Avui ens reunim per grups i decidim quins materials portarà cada moble. També consultam un llibre que ha duit en Joan. Decidim que en el circuit elèctric hi haurà quatre bombetes, una a cada torre i un foc (amb bombeta) al pati.

16 de maig del 2006 Avui començam l'estructura i els mobles, també tallam el metacrilat necessari per a fer la dutxa. També començam els mobles, i els que són de porespà i fimo els modelam. Dues de les parets de l'estructura estan fetes.

30 de maig del 2006 Avui hem seguit pintant i construint els mobles i acabant de construir l'estructura.


6 de juny del 2006 Avui hem construit els mobles de la cuina amb porexpan (el forn, la gelera...) i els hem començat a pintar. Hem acabat de tallar i llimar les finestres. Hem alternat una i dues finestres cada paret, amb l'objectiu d'aprofitar al màxim la llum solar. Hem fet les parets interior amb cartró perque no quedava més fusta. Finalment hem començat a ajuntar les parets exteriors i fer l'estructura principal, mitjançat el sistema que ens ha dit en Joan: Hem clavat unes tatxes i n'hem tret el cap i després hem fet pressió amb l'altre paret, d'aquesta manera no es veuen les tatxes i queda força subjecte.

13 de juny del 2006 Hem acabat de pintar els mobles de la cuina. Hem construit una butaca amb porexpan i l'hem folrada amb tela. També hem construït una petita taula de fusta. Hem acabat d'ajuntar les parets exteriors i hem col·locat les parets interiors. Després hem ajuntat les parets amb la base, mitjançant cola i tatxes. Hem pintat: el terra, d'un color violeta; el pati interior, verd; les parets exteriors, amb una mescla d'entre marró i morat i la gespa de l'exterior. Finalment, hem distribuït els mobles.

Investigació

A l'ivestigació hem posat els diferents habitatges que hi pot haver:


Calatrava

CALATRAVAFOTO.jpgSantiago Calatrava Valls (28 de juliol de 1951) és un arquitectura|arquitecte i enginyeria|enginyer nascut a Benimàmet, L'Horta Nord(País Valencià). Es graduà com a arquitecte a l'escola d'Arquitectura de València, ara part de la Universitat Politècnica de València, on també cursà un postgrau en urbanisme. Santiago Calatrava Valls Famós per la seva forma de contruir els edifis, i conegut arreu del mòn per que i té construccions emblemàtiques com podien ser:

Calatrava1.jpg Calatrava.jpg Calatrava3.jpg
El tuning torso (un edifici contruit a Malmö, Suècia que dona els 360 graus damunt seu, amb una altura de 190 m i que quan fa molt de vent és pot torçar 30 cm sense cap problema) La ciutat de les ciéncies (Està a València i és un macromuseu, també està creat per en Santiago Calatrava.) La ciutat de les ciénciesCases Japoneses

La forma de construir en la cultura japonesa, es veu "afectada" (per dir-ho d'alguna manera per la seva cultura. L'arquitectura manté una relació amb la vida conceptual i espiritual dels pobles, l'herencia i la história.

Característiques de l'arquitectura japonesa:

 • És una evilució de l'esdin xinés que construeix els edificis de nivells varis i totalment de fusta
 • Edifiquen temples budistes, rodetjats de muralles, tenen l'entrada en el costat sud i consten d'una "padoga", un pavelló, el dormitori dels monjos, el refectori i una sala de descans i lectura.
 • En els voltants de les construccions hi ha grans jardins on es planten arbres de tot tipus amb un caràcter simbolic o religiós
 • El material principal de construcció é sla fusta, amb elements d'unions i fixaciño també de fusta.
 • Les muralles son elements divisoris que separen arees utilitzables i es fan de diversos materials lleugeris, fisn i tot a partir de paper encerats, uns materials molt adequats per un país que està situat en una zona sísmica
 • Els espais arquitectonics es divideixen amb esterilles i biombs.
 • L'estructura estè feta de tal forma que serveix d'adorn a la construcció.
 • Les teulades son elements estetics molt importants i son molt variats en el seu disseny.
 • Els colors utilitzats solen esser naturals
 • El mobiliare és molt característic. En general és escàs i de poca altura, utilitzant freqüentment el pis per jeure, dormir, menjar...sobre coixins o moquetes
Casa k linterior.jpg Xasa kawarabuki.jpg Xasa tradicional.jpg
casa Per L'interior casa Kawarabuki Casa Tradicional

Cases Musulmanes

Les cases musulmanes es construeixen apartir de la seva cultura on hi està molt implicada la religió que practiquen.

Les cases musulmanes normalment tenen dos pisos i les habitacions es distribueixen al voltant d'un gran pati. Les parets i el terra estan decorats amb les rajoles típiques del país. Els arcs que envolten el pati donen a les habitacions situades a ambdós pisos. Les finestre són poques i reduïdes de mida, i les que hi ha tan sols poden tenir la visió de dins cap a fora, i de fora no poden veure el què hi ha dins. Les cases estan constuides de ciment, pedra i fusta bàsicament, però després li afageixen els detalls estètics com les rajoles típiques del país o els mosaics dels arcs i portes.

Com ja hem dit abans les cases musulmanes estan construides a base de la seva religió l'Islam.

Inconveniets

El principal inconvenient que hem tengut ha estat la manca de temps material per poder acabar el projecte en si, per la qual cosa hem hagut de eliminar les quatre torres principals. Uns dels altres inconvenients principals que hem tingut ha estat la manca de materials per la qual cosa hem hagut de fer les parets interiors de carto.

Opinió Personal

Natalia MotaEl grup en principi ha funcionat, i el resultat ha estat satisfactori. Aquest treball ens ha motivat, i malgrat no hem pogut acabar-lo, hem disfrutat amb aquesta experiéncia.

Maties PonsTot es te que dir, cadescú s'ha esforçat (alguns més que d'altres) al final però l'esfors realitzat al llarg dels pocs dies que hem estat al taller, s'ha quedat reflectit en el treball, tot i que no l'hem pogut finalitzar en el cent per cent hem estat el grup que ens endinsat més en la construcció. Al final crec que el resultat ha estat satisfactori per a tots i estic content d'haver fet feina amb aquest grup de persones.

Francesca Amengual Encara que no hem pogut acabar-lo crec que ens ha agradat fer-lo a tots. No ens hi hem esforçat per igual, però ens hem posat d'acord hi ha acabat sent una mescla d'idees. A mi m'ha agradat fer aquest projecte i esper-ho que als meus companys també.

Opinió General

Aquest projecte es interesant des del punt de vista arquitectònic (pel simple fet de ser de construcció) , informàtic (pel coningut expost a la matawiki) i artístic (pel decorament que hi ha a defora). Tots els membres del grup estem d'acord que el llarg esforç que hem realitzat a valgut la pena si miram el resultat que n'hem obtingut. La valoració general és bastant alta, el que vol dir que tots estem contents en la feina que hem fet durant el tercer trimestre.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines