IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Solucions simulacre

De Matawiki
Revisió de 18:08, 16 des 2006; Pau (Discussió | contribucions)
(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Pistes pels simulacre de prova. Idees per estudiar de cara a la prova de dimecres que ve.

1.Recorda simplement que tenim dues possibilitats: l'estrella i el ventall. Marge d'error, un milímetre.

2.Igual que la segona pregunta, només que per fer la base, hem de fer un hexàgon regular i això ho sabem fer amb un compàs; recorda que el radi d'una circumferència fa aproximadament sis vegades la seva longitud.

3.Recorda els conceptes de planta, perfil i alçat. La planta era la vista des de dalt, el perfil des d'un costat —imagina que es vegin dues cares laterals i la base no es podria veure— i l'alçat podria ser només la vista d'una de les cares laterals i prou.

4.Aquí es tracta de recordar el que diu el teorema d'Euler: C + V = A + 2. Si et fas un desenvolupament de la figura que vols treballar i una perspectiva, serà més fàcil. Pensa el que era cada cosa: cares, vèrtexs i arestes.

5.Pocs comentaris a fer, ho tens exactament a la fotocòpia resum.

6.Aquest només té una novetat respecte al que ja saps. Mira el llibre on surt la fórmula per trobar el volum d'una piràmide. En general, si a la prova de veres surt un prisma, per exemple, tendàs que has de multiplicar l'àrea de la base per l'altura i prou. En tens un bon exemple a l'exercici 8.

7.També pocs comentaris, els poliedres són 5 figures que s'han de conèixer. A la prova hi haurà frases que hauràs de dir si són vertaderes o falses. Exemple: Un octaedre és un ortòedre. Fals, perquè les cares laterals no formen 90º amb la base, les altres són semblants.

8.Primer calculam l'àrea de la base: 25 x 20= 500 m2. Pensa que el volum de la piscina serà aquesta base multiplicada per l'altura, diguem-li x. El volum serà, doncs 500·x. Ens han dit que conté 1,500.000 litres, o sigui, dm3 això, en cm3 són només 1,500 cm3 com que ja saps fer equacions... 500x= 1500. Si aïlles la x, queda que són 3 m. Ara posa-ho tu per escrit com ho feim sempre.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines