IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Primera animació Flash

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Les animacions en flash,són simplement una seqüencia de fotogrames un darrera l'altre,que transcorren a velocitat de fotogrames per segon(FPS).

Aquest serà és primer tutorial hon s'apendrà a fer una senzilla animació. L'animació serà aquesta:(encara no se com posar un gif animat,tindre que descartar-ho). Fitxer:Bolanimacio.gif

Passes:

  • 1-Primer de tot obrir el programa flash,quan el tinguem obert,clicam sobre l'eina de dibuix del cercle(òval).


  • 2-Dibuixam un cercle a l'esquerra dins l'àrea de visualització.

(En la línia de temps vorem com el fotograma clau enmagatzema el dibuix). (no importa si a la imatge,l'àrea de visualització té altres mesures).

ツトリアルボール.jpg

  • 3-Ara pitjarem un pic la tecla (F6) per crear un fotograma clau amb el mateix contingut que l'anterior.
  • 4-En el següent pas em de clicar damunt l'eina de (Fletxa) i seguidament seleccionam el cercle per complet.

クレーとフレーム.jpg

  • 5-El cercle una vegada seleccionat, amb les tecles o amb el ratolí arrosegam cap a la dreta,nomès un poc,sinò no dona sensació de moviment.
  • 6-Quant l'hem acabat de moure,és torna a pitjar la tecla (F6) per crear un altre fotograma, s'arrossega el cercle de nou i així successivament.
  • 7-Quan aguem fet la nostra petita animació,ara hem de veure com a quedat.Si vol pot provar la pel·licula de manera directa pitjant simplement la tecla (ENTER).

També es pot fer pitjant les tecles (Ctrl + ENTER),durà la seva animació a una finestra nova,que mostra definitivament la seva animació repetidament.(Es possible que d'aquesta manera guardi l'arxiu automàticament a hon vosté tengui desat l'arxiu de treball de la seva animació(si la guardada,en cas contrari no passaria res).

Aquesta serà la finestra nova que s'obrirà.
  • 8-Si vol reproduïr la seva animació com es degut,ha d'anar a l'apartat arxius,exportar i guardar-ho amb format "SWF"(pel·licula flash).

També es pot guardar en altres formats,gif animats,seqüencies de Jpg, AVI...etc.

Aquí teniu el procediment d'exportació.
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines