IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Primer

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca
1r de primària
1r primària.jpg
Nom Rates Pinyades
Curs 1995-1996
Edats 6 anys
Tutor/a Júlia
Altres Professors Catalina Llobera

Bel Sintes

Tòfol

Magdalena Cabot

Teresa Llompart

Antonia Torres

Xesc Barceló

Viatge/Sortida
Altes
Baixes
Fou l'any de... 1997


Contingut

Rates-pinyades

portada feines de les rata-pinyades!

Aquí tenc una comprovació de que a Primer de primària el nostre nom que ens posàrem de classe va ser: Rates-pinyades. Sempre el primer dia de classe ens fèien fer una portada pel que seria la portada de les nostres feines. Cada trimestre en fèiem una diferent, perquè els pares poguéssin veure la feinada que fèien els seus fills.

Olalla

Rates-pinyades a la branqueta

Cercant entre fulls i carpetes, he trobat la branqueta del curs 1996-1997, i en vista de que altes persones com n'Olalla han pogut comprovar que el nom de la classe era Rates-pinyades, m'he decidit a posar aquestes fotografies de la branqueta de Mata de Jonc edició núm. 20. No he pogut saber qui en concret va pintar les rates pinyades i qui va escriure el text, però esta clar que fou algú de la classe.

Els dibuixos i la claigrafia ho trob molt divertit.
A n'aquesta imatge, degut al text, es pot comprovar que ja desde primer feiem feina, i ens dedicavem a estudiar de valent
Vàrem estudiar també com eren i el que feien les rates-pinyades
Ens sabiem fins i tot les espècies de rates-pinyades que hi ha a Mallorca.

Adrià Bauzà

Anècdotes Generals

Érem els més petitons de l'etapa

Aaaaaaai... primer de Primària... sis cursos inacabables per davant. Ara que havíem aconseguit ser els més grans... Tornàvem a ser els més petits a "l'escola gran" Uns quants per Carnaval!

Rosa Ferrer

Circulars de l'època

Les circulars en aquells temps eren una mica diferents, una és de Nadal, que anunciava la jornada continuada (com cada any) i l'altre és un menú. Com sempre la graella dels plats que toquen menjar cada dia, un poc canviats d'ara, després uns dibuixos fets per alguna classe i finalment una recepta que normalment és típica d'aquell mes.

Olalla


Circulars.jpg
Circular2.jpg

Feina i diversió

A l'hora de posar-nos a la feina, era molt difícil, perquè a qui li agradava fer una mica de feina i pensar si la nostra tutora, na Júlia, ens contava cada dia una rondalla i ens ho passàvem molt bé jugant a l'estora... Però mai deixàrem de recordar els quadernets del "Set i mig" que ens fèien moure tant les neurones sense nosaltres adonar-nos-en perquè ens entreteníem molt amb els quaderns. Aquest és el primer de tots que férem.

Setimig22.jpg
Setimig11.jpg


Anècdotes Personals

El berenar

No sé ben bé quins cursos de primària van ser. Mon pare m'ha contat que cada vegada que em venia a buscar a l'escola ens trobava a mi i un parell (no sé qui exactament) asseguts en cercle compartint el berenar de l'horabaixa. Això tenia aspectes positius i negatius, quan et tocava o fruita o alguna cosa que no t'agradava, en menjaves poc, ja que ho comparties amb altres i en el millor dels casos ells et donaven un tros d'un berenar ben bo! Però si un dia et tocava "coca de sa padrina", també et tocava repartir...

Anònim

Ídoles: Spice Girls

Unes de les anècdotes que ens va marcar molt, tant com a Primer com a Segon, van ser les nostres ídoles: les Spice Girls. Ens passàvem tot el temps del pati jugant, cantant i ballant com elles. Cada dia una era l'encarregada de dur el seu radio-cassette. Encara que ens agradava molt, sempre hi éren els típics graciosos de la classe que venien i ens apagaven la música i per això ens empipavem molt... En realitat devíem fer molta gràcia ballant i imitant-les, però va ser una gran època!

A continuació teniu una taula de com eren elles i qui era cada una!

Fotografia Spice Girls Noms de les nines
Gery.jpg Maria Munar i Olalla
Mel-B.jpg Bàrbara
Mel-C.jpg Rosa Ferrer
Emma.jpg Maria Munar i Olalla
Victoria.jpg Carme i n'Aina Crespí

Olalla

L'excurció setmanal a l'Aigua Blava

D'esquerra a dreta: Neus Sureda, Maria, Olalla, Bàrbara i abaix en Pau.

Record que a primer anàvem una dia per setmana a nadar a la piscina de s'Aigua Blava. Eren dues hores de curset crec. El que em feia molta peresa era pujar la costa cap a la piscina... Si me'n fa molta ara, amb sis anys devia ser brutal, perquè la veia moooolt gran i llarga aquella costa! Tota una aventura. Aquí teniu una foto feta als vestuaris de la piscina.

Neus Suereda

Infantil Primària ESO

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines