IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Nil

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Països)
Línia 41: Línia 41:
 
==Països==
 
==Països==
  
*'''[[Egipte]]'''
+
*'''Egipte'''
  
  
 
[[categoria:AcirfA]]
 
[[categoria:AcirfA]]

Revisió de 08:48, 2 maig 2006

Nil
Nilmap.jpg
Llargada 6.695 km
Altitud del naixement 1.134m
Cabal mitjà, 2.830 m³/s
Àrea de conca 3.400.000 km²
Naixement Llac Victòria
Desembocadura Mar Mediterrani
Territoris Conca d'Uganda,Sudan, Etiopia i Egipte

Durant molts d'anys es pensava que el Nil naixia al llac Victòria, però ara es ben sabut que el gruix d'aigua (85% en èpoques de pluja) surt d'un altre país, quin? Què creus que podria passar si aquest país tancàs l'accés de l'aigua als altres o en volgués cobrar massa diners? I si aquesta fos la seva única riquesa natural?

El riu Nil (del grec Nelios, vall de riu), és el més llarg del món, amb una longitud de 6.802 Km. Des del seu naixement a Burundi fins a la seva desembocadura en el Mar Mediterrani, flueix a través d'Uganda, Sudan, Etiopia i Egipte.


Al nil (en àrab, nahr an-nil o bahr an-nil), riu que transcorre pel quadrant nord oriental d'Àfrica. És el curs fluvial de més longitud del món. Recorre una distancia de 5.584km,genaralment en sentit nord,des del llac Victòria,en Àfrica centre oriental,fins el mar Meditrrani,travessant Uganda,Sudan i Egipte. Des del seu més remot naixement el el riu Luvironza (Ruvironza), que trenscorre per Burundi, la seva longitud taisosotal és de 6.695km. La seva conca ocupa una àrea de aproximadament de 3.350.000km2. El seu cabal mitjà és de 3,1 milions de litres per segon.

Països

  • Egipte
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines