IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Iuri Gagarin

De Matawiki
Revisió de 12:08, 1 març 2008; Nmota (Discussió | contribucions)
(dif) ←Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova→ (dif)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Iuri Gagarin

Contingut

La seva vida

El 12 d'abril de 1961m Gagarin va convertir-se en el primer ésser humà que viatjà a l'espai a bord de la nau Vostok 1, en un vol d'una òrbita a laterra (1 hora i 48 minuts) a una altitud de 315 km.

El 1960 després d'un procés de selecció, el programa espacial soviètic va seleccionar a Gagarin d'entre uns altres 20 cosonautes. Va ser sotmés a una sèrie d'experiments.

El vol

El vol va ser totalment automatic, ja que el panell de control estava bloquetjat. Durant el vol, les autoritats soviètiques creien que tenia més possiblitats de morir en el descens que de sobreviure, ja que el mòdul d'equipaments no va separar-se de la càpsula al final de la misió i va provocar una situació crítica quan va cremarse durant la reentrada. De retorn a la terra (per mitjà d'un paracaigudes), Gagarin es convertí en l'èsser humà més famós

Després del vol

Monument a Moscou

Després del vol, Gagarin va viatjar al voltant del món. Va intentar adaptar-se a la fama però no ho va aocnseguir; els seus problemes matrimonials i la sva nova situació el portaren a començar a beure. Des del 1962 va treballar com a diputat en el Soviet Suprem. El 1967 fou seleciconat per participar en el primer llançametn d'una nau Souiz.

Mort

Gagarin morí el 27 de març de 1968 quan pilotava un Mig-15 en un vol rutinari i s'estrellà prop de Moscou

Frases mítiques

  • Aquí no veig cap Déu
  • La terra és blava
  • Cedre (en rus: Кедр), la seva paraula de pas
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines