IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Ernst Mach

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

The Right Stuff - Biografies
Ernst Mach · Laika · Ham el ximpanzé · Iuri Gagarin · Chuck Yeager · John Glenn
Gordon Cooper· Gus Grissom · Alan Shepard · Walter Schirra · Donald Slayton · Scott Carpenter

Ernst Mach

Ernts Mach,(18 de febrer de 1838 - 19 de febrer de 1916) fou un destacat físic austríac a mes de filòsof i psicòleg. Va establir importants principis per la òptica, la acústica i la mecànica. Mach, estudià la universitat de Viena i va rebre el seu doctorat en física l’any 1860. Va treballar en la ensenyança de la física fins l’any 1864 com a catedràtic a la universitat de Graz, durant aquesta època, va descobrir el fenomen fisiològic conegut com: bandes de mach, que consisteix en la tendència que te la vista humana a considerar com brillants o obscures les franges que hi ha en els límits de les àrees intensament il·luminades. Mes tard va acceptar un altre plaça de docència a la universitat de Praga on hi va estar durant vint-i-vuit anys. A Praga Mach va començar els seus estudis sobre la percepció cinètica, la sensació associada al moviment i l’acceleració. Entre els anys 1873 i 1893 desenvolupà les tècniques òptiques i fotogràfiques de mediació i propagació de les ones acústiques. Però va centrar la majoria de la seva feina a l’estudi de l’aerodinàmica, a les velocitats superiors a les del so, descobrint, així el con que du el seu nom( una ona de pressió de forma cònica que surt del cossos que es mouen a velocitats superiors a les del so) La relació entre la velocitat d’un cos i la velocitat del so s’anomena Mach. Els seus treballs sobre la mecànica newtoniana van tenir una gran importància ja que amb ells va rebatre en part dita teoria i en particular el concepte de d’espai absolut.


Les seves tesis van fonamentar un paper molt important en la formulació de la teoria especial de la relativitat per part d’Albert Einstein a l’any 1905. Aquest principi implica que la existència de forces inercials depèn de la existència d’altres cossos amb els que interaccionar.


Com a filòsof de la natura, va refusar de forma contundent tota metafísica i religiositat convertint-se per això en un dels representants més destacats del positivisme.

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines