IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Emule

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Història)
Línia 9: Línia 9:
 
== Algunes funcions disponibles ==
 
== Algunes funcions disponibles ==
 
* Es poden utilitzar diverses xarxes per a crear una xarxa fiable (eD2K, Intercanvi de fonts, Kad). Des de les versions 0.42 l'eMule és capaç d'utilitzar Kad.
 
* Es poden utilitzar diverses xarxes per a crear una xarxa fiable (eD2K, Intercanvi de fonts, Kad). Des de les versions 0.42 l'eMule és capaç d'utilitzar Kad.
* El sistema de cues i crèdits de l'emule contribueix a garantir que tots aconsegueixin l'arxiu que busquen donant preferència a aquells que aporten arxius a la xarxa.
+
* El sistema de cues i crèdits de l'eMule contribueix per a què tots aconsegueixin l'arxiu que busquen però, donant preferència a aquells que aporten arxius a la xarxa.
* L'Emuli és totalment gratis i no conté absolutament gens d'adware, spyware o similars. Ens mouen la diversió i les ganes d'aprendre, no els diners.
+
* L'Emule és totalment gratuït i no conté absolutament gens d'adware, spyware o similars.
* Tots els arxius són comprovats al llarg del procés de descàrrega per a evitar l'aparició d'arxius corruptes.
+
* Els arxius són comprovats al llarg del procés de descàrrega per a evitar l'aparició d'arxius corruptes. És així que el Control Intel·ligent de Corrupció (ICH) de l'eMule, accelera la correcció de les parts corruptes.
* El Control Intel·ligent de Corrupció (ICH) de l'Emuli accelera la correcció de les parts corruptes.
+
* El sistema de prioritats automàtic i el control de fonts, et permeten iniciar múltiples descàrregues sense que s'hagi de monitoritzar.  
* El sistema de prioritats automàtic i el control de fonts et permeten iniciar múltiples descàrregues sense que s'hagi de monitoritzarles.  
+
* Hi ha una funció de ''Previsualitzar''. Aquesta et permet veure els teus vídeos i arxius abans que s'hagi completat la seva descàrrega.  
* La funció "Previsualitzar" et permet veure els teus vídeos i arxius abans que s'hagi completat la seva descàrrega. Per a previsualitzar arxius de vídeo es recomana al client de VLC VideoLan.  
+
* L'eMule inclou serveis de web i un servidor de web que permeten un ràpid i còmode accés cap a Internet.  
* L'Emule inclou serveis de web i un servidor de web que permeten un ràpid i còmode accés des de i cap a Internet.  
+
* A més a més, pots crear categories per a organitzar les teves descàrregues.  
* Pots crear categories per a organitzar les teves descàrregues.  
+
* Per a trobar l'arxiu que cerques, l'eMule t'oferix una àmplia gamma de possibilitats de recerca, com per exemple ''Servidors'', ''Basats en web'' i ''Kad (encara en versió de proves)''.  
* Per a trobar l'arxiu que cerques, l'emule t'oferix una àmplia gamma de possibilitats de recerca, com per exemple "Servidors" (tant en recerca local com global), "Basats en web" (Filedonkey) i "Kad" (encara en versió de proves).  
+
* L'eMule també et permet usar recerques booleanes molt complexes perquè les teves recerques siguin molt més flexibles.
* L'Emule també et permet usar recerques booleanes molt complexes perquè les teves recerques siguin molt més flexibles.
+
* El sistema de missatgeria i el d'amics et permeten enviar missatges a altres clients i afegir-los com amics on aleshores, veus si estan conectats o no.  
* El sistema de missatgeria i el d'amics et permeten enviar missatges a altres clients i afegir-los com amics. Una dels avantatges de la teva llista d'amics és que en ella sempre es pot veure si els teus amics estan connectats.
+
* L'Emule incorpora un client IRC amb el qual es pot  xatejar amb altres usuaris de tot el món.
+
  
 
==Enllaços==
 
==Enllaços==

Revisió de 12:15, 9 juny 2006

Contingut

Què és?

L'eMule és un dels més grans i segurs clients de compartició "usuari a usuari" (peer-to-peer) del món. Gràcies a la seva política de codi obert, diversos programadors poden contribuir amb el projecte, fent que la xarxa sigui més eficient a cada versió.

Emuleicon.jpg

Història

Va nàixer el 13 de maig del 2002 quan Hendrik Breitkreuz (conegut com Merkur) es va rebel·lar contra l'eDonkey creant un programa semblant anomenat eMule. Més endavant 7 desarrolladors es varen unir a la seva causa, sortint per primera vegada el 6 de juliol del mateix any la versió 0.02.

Actualment el projecte està format per setze persones.

Algunes funcions disponibles

 • Es poden utilitzar diverses xarxes per a crear una xarxa fiable (eD2K, Intercanvi de fonts, Kad). Des de les versions 0.42 l'eMule és capaç d'utilitzar Kad.
 • El sistema de cues i crèdits de l'eMule contribueix per a què tots aconsegueixin l'arxiu que busquen però, donant preferència a aquells que aporten arxius a la xarxa.
 • L'Emule és totalment gratuït i no conté absolutament gens d'adware, spyware o similars.
 • Els arxius són comprovats al llarg del procés de descàrrega per a evitar l'aparició d'arxius corruptes. És així que el Control Intel·ligent de Corrupció (ICH) de l'eMule, accelera la correcció de les parts corruptes.
 • El sistema de prioritats automàtic i el control de fonts, et permeten iniciar múltiples descàrregues sense que s'hagi de monitoritzar.
 • Hi ha una funció de Previsualitzar. Aquesta et permet veure els teus vídeos i arxius abans que s'hagi completat la seva descàrrega.
 • L'eMule inclou serveis de web i un servidor de web que permeten un ràpid i còmode accés cap a Internet.
 • A més a més, pots crear categories per a organitzar les teves descàrregues.
 • Per a trobar l'arxiu que cerques, l'eMule t'oferix una àmplia gamma de possibilitats de recerca, com per exemple Servidors, Basats en web i Kad (encara en versió de proves).
 • L'eMule també et permet usar recerques booleanes molt complexes perquè les teves recerques siguin molt més flexibles.
 • El sistema de missatgeria i el d'amics et permeten enviar missatges a altres clients i afegir-los com amics on aleshores, veus si estan conectats o no.

Enllaços

 • Pàgina oficial d'Emule: És la pàgina principal del client original de l'Emule
 • MobileMule: Petit subprojecte de l'eMule, que us permet controlar el vostre

Emule amb un telèfon mòbil amb Java.

 • Kademlia-Skins: Ofereix una àmplia varietat d'aparences per personalitzar l'Emule.

Descàrrega

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines