IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Emule

De Matawiki
(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
 
(Hi ha 17 revisions intermèdies sense mostrar fetes per 3 usuaris)
Línia 1: Línia 1:
 
== Què és? ==
 
== Què és? ==
 +
L'eMule és un dels més grans i segurs clients de compartició "usuari a usuari" (''peer-to-peer'') del món. Gràcies a la seva política de codi obert, diversos programadors poden contribuir amb el projecte, fent que la xarxa sigui més eficient a cada versió.
 +
[[Imatge:Emuleicon.jpg|thumb|100px|right|]]
 +
==Història==
 +
Va nàixer el 13 de maig del 2002 quan Hendrik Breitkreuz (conegut com Merkur) es va rebel·lar contra l'eDonkey creant un programa semblant anomenat eMule. Més endavant 7 desarrolladors es varen unir a la seva causa, sortint per primera vegada el 6 de juliol del mateix any la versió 0.02.
  
 +
Actualment el projecte està format per setze persones.
  
En la matinada del 13 de maig de 2002, un tipus anomenat  Merkur es va adonar del poc que li satisfeia el seu client original eDonkey2000 i va arribar al convenciment que era capaç de millorar-lo. I ho va fer. Va treballar en col·laboració amb altres desenvolupadors i va néixer el Projecte emule. El seu principal propòsit va ser el de crear un nou client que continués el deixant del ja famós eDonkey, afegint-li un munt de funcions noves i un interfície gràfic agradable. Ni s'imaginaven la impressió que anava a causar el seu treball...  
+
== Algunes funcions disponibles ==
A dia d'avui, emule és potser el major i més fidedigne client d'intercanvi d'arxius del tipus "peer-to-peer" (d'amic a amic) en tot el món. Gràcies a la seva política de codi obert, són molts els desenvolupadors que s'animen a contribuir amb el projecte, el que converteix a la xarxa en alguna cosa que es fa més eficaç amb cada nou llançament.
+
* Es poden utilitzar diverses xarxes per a crear una '''xarxa fiable''' (eD2K, Intercanvi de fonts, Kad). Des de les versions 0.42 l'eMule és capaç d'utilitzar Kad.
 
+
* El '''sistema de cues i crèdits''' de l'eMule contribueix per a què tots aconsegueixin l'arxiu que busquen però, donant preferència a aquells que aporten arxius a la xarxa.
 
+
* L'Emule és totalment '''gratuït''' i no conté absolutament gens d'adware, spyware o similars.
 
+
* Els '''arxius són comprovats''' al llarg del procés de descàrrega per a evitar l'aparició d'arxius corruptes. És així que el Control Intel·ligent de Corrupció (ICH) de l'eMule, accelera la correcció de les parts corruptes.
 
+
* El '''sistema de prioritats automàtic''' i el '''control de fonts''', et permeten iniciar múltiples descàrregues sense que s'hagi de monitoritzar.  
 
+
* Hi ha una funció de '''Previsualitzar'''. Aquesta et permet veure els teus vídeos i arxius abans que s'hagi completat la seva descàrrega.
 +
* L'eMule inclou '''serveis de web''' i un '''servidor de web''' que permeten un ràpid i còmode accés cap a Internet.  
 +
* A més a més, pots crear '''categories''' per a organitzar les teves descàrregues.  
 +
* Per a trobar l'arxiu que cerques, l'eMule t'oferix una '''àmplia gamma de possibilitats de recerca''', com per exemple ''Servidors'', ''Basats en web'' i ''Kad (encara en versió de proves)''.
 +
* L'eMule també et permet usar '''recerques booleanes''' molt complexes perquè les teves recerques siguin molt més flexibles.
 +
* El '''sistema de missatgeria i el d'amics''' et permeten enviar missatges a altres clients i afegir-los com amics on aleshores, veus si estan connectats o no.
  
 +
==Enllaços==
 +
*Pàgina oficial d'[http://www.eMule-Project.net Emule]: És la pàgina principal del client original de l'Emule
 +
*[http://mobil.emule-project.net MobileMule]: Petit subprojecte de l'eMule, que us permet controlar el vostre
 +
Emule amb un telèfon mòbil amb Java.
 +
*[http://www.kademliaskins.net Kademlia-Skins]: Ofereix una àmplia varietat d'aparences per personalitzar l'Emule.
 +
==Descàrrega==
 +
* Des de [http://www.softcatala.org Softcatalà], [http://www.softcatala.org/prog148.htm aquí].
 
[[Categoria:Web 2.0]]
 
[[Categoria:Web 2.0]]

Revisió de 12:22, 9 juny 2006

Contingut

Què és?

L'eMule és un dels més grans i segurs clients de compartició "usuari a usuari" (peer-to-peer) del món. Gràcies a la seva política de codi obert, diversos programadors poden contribuir amb el projecte, fent que la xarxa sigui més eficient a cada versió.

Emuleicon.jpg

Història

Va nàixer el 13 de maig del 2002 quan Hendrik Breitkreuz (conegut com Merkur) es va rebel·lar contra l'eDonkey creant un programa semblant anomenat eMule. Més endavant 7 desarrolladors es varen unir a la seva causa, sortint per primera vegada el 6 de juliol del mateix any la versió 0.02.

Actualment el projecte està format per setze persones.

Algunes funcions disponibles

 • Es poden utilitzar diverses xarxes per a crear una xarxa fiable (eD2K, Intercanvi de fonts, Kad). Des de les versions 0.42 l'eMule és capaç d'utilitzar Kad.
 • El sistema de cues i crèdits de l'eMule contribueix per a què tots aconsegueixin l'arxiu que busquen però, donant preferència a aquells que aporten arxius a la xarxa.
 • L'Emule és totalment gratuït i no conté absolutament gens d'adware, spyware o similars.
 • Els arxius són comprovats al llarg del procés de descàrrega per a evitar l'aparició d'arxius corruptes. És així que el Control Intel·ligent de Corrupció (ICH) de l'eMule, accelera la correcció de les parts corruptes.
 • El sistema de prioritats automàtic i el control de fonts, et permeten iniciar múltiples descàrregues sense que s'hagi de monitoritzar.
 • Hi ha una funció de Previsualitzar. Aquesta et permet veure els teus vídeos i arxius abans que s'hagi completat la seva descàrrega.
 • L'eMule inclou serveis de web i un servidor de web que permeten un ràpid i còmode accés cap a Internet.
 • A més a més, pots crear categories per a organitzar les teves descàrregues.
 • Per a trobar l'arxiu que cerques, l'eMule t'oferix una àmplia gamma de possibilitats de recerca, com per exemple Servidors, Basats en web i Kad (encara en versió de proves).
 • L'eMule també et permet usar recerques booleanes molt complexes perquè les teves recerques siguin molt més flexibles.
 • El sistema de missatgeria i el d'amics et permeten enviar missatges a altres clients i afegir-los com amics on aleshores, veus si estan connectats o no.

Enllaços

 • Pàgina oficial d'Emule: És la pàgina principal del client original de l'Emule
 • MobileMule: Petit subprojecte de l'eMule, que us permet controlar el vostre

Emule amb un telèfon mòbil amb Java.

 • Kademlia-Skins: Ofereix una àmplia varietat d'aparences per personalitzar l'Emule.

Descàrrega

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines