IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Els sis sentits

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Contingut

Els sentits

Els cinc sentits del cos humà són:la vista, l'oïda, l'olfacte, el gust i el tacte. Però curiosament la cosa no va quedar només amb aquets 5, sinó que de sobte es va nombrar un 6è sentit. Al principi, quan es va donar a coneixer el 6è sentit havia molts rumors de que era impossible tenir-ne un altre, però resulatava que sense voler ja tots l'havien passat: és el sisè sentit d'un bebé.


El sisè sentit del bebé. Encara no s'identifica massa sobre aquest sentit, però tal vegada com un atribut molt primitiu i animal, els bebés diferencien l'estat anímic de la mare i reaccionen amb ell. Quan la mare està molt nerviosa el bebé també ho estarà, generalment i respondrà igual que ella ho fa fins que la mare es tranquilitzi, aleshores ell es calmarà. Es podria dir que en realitat esteim xerrant d'un sisè sentit?


Vista

Resultats 1 - 10 d'aproximadament 406.000.000 per a vista. (0,08 segons)

UNA CURIOSITAT

AmeriCorps Others serve in AmeriCorps*VISTA (Volunteers in Service to America) and AmeriCorps*NCCC (the National Civilian Community Corps). After their term of service ... www.americorps.org/ - 56k - 28 maig 2006 - Còpia en memòria - Pàgines semblants


VISITA-HO Vista a la viquipèdia


Una imatge val més que mil paraules

Vsta.jpg

Els ulls són els òrgans del sentit de la vista. La llum entra a l'ull a través de la pupil·la i el cristal·lí, una lent que projecta la imatge sobre la retina. La informació de la imatge s'envia a l'encèfal a través del nervi òptic.

Els mecanismes de la visió: Els rajos de llum que projecta el llapis arriben a l'ull. El cristal·lí desvia els rajos que, després de creuar-se, projecten una imatge més petita i invertida sobre la retina.

Els defectes de la visió:

Algunes persones, però, tenen defectes de visió. Alguns d'aquests defectes són:

Miopia
Statta.jpg
-----------------------------------------------Hipermetropia
Viista.jpg


Il·lusions òptiques

exercicis de visions:

- Contempla la bombilla apagada durant 30 segons, després mira a la pared i parpadetja molt ràpid . Podràs comprovar que la bombilla està ensesa
Bmbeta.jpg


- Concentra la teva mirada en els cuatre punts centrals durant 30 segons, després mira a la pared ràpidament i parpadetja. Què veus?.............. C R I S T
Cristte.jpg


Vst1.jpg Vst2.jpg Vst3.jpg
Vst4.jpg Vst5.jpg Vst6.jpg

Tacte

Resultats 1 - 10 d'aproximadament 109.000 per a Tacte. (0,32 segons)

UNA CURIOSITAT

TACTESM - Texas Association Of College Technical Educators These two TACTESM conferences are conducted – one in the early Fall (usually the first ... At the TACTESM conferences special sessions are planned that : ... www.tacte.org/public/conference.asp - 14k - Còpia en memòria - Pàgines semblants

TOCA-HO Tacte a la viquipèdia


El procés va del tacte a la paraula

Tcte.jpg

La pell és l'òrgan del sentit del tacte. Està formada per dues capes: l'exterior o epidermis i la interior o derma. A la derma hi ha les glàndules sudorípares i els receptors sensorials de la pressió i la temperatura. La informació que capta és enviada, a través dels nervis, a la medul·la espinal i a l'encèfal.

La pell està en contacte amb el món exterior i transmet al cervell tota la informació que li arriba. Sent la calor i el fred. Amb la pell de les mans i diferents parts del cos toquem les coses i passem la informació de com són: flonges, dures, rugoses, calentes, etc.
Llenguatge Braille

El llenguatge Braille fa servir sis punts en relleu en diferents posicions, que seran aquells que representaran les lletres i els números de manera que els cecs els puguin reconéxer de l'alfabet. És important destacar que no es un idioma, sinó un còdi.L'utilitzen les persones amb un grau molt alt de discapacitat visual. El tamany i la distribució dels 6 punts és anomenat Signe Generat, és un invent que el va crear Louis Braille per la seva experiència.


Brill1.jpg Brill2.jpg Brill3.jpg

Les terminaciosn del rovell del dit estan capacitades per captar aquest tamany en particular cap al sistema nerviós.


ONCE Aquí podeu trobar la pàgina oficial de l'Organització Nacional dels Cecs Espanyols

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines