IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Ecologia

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Línia 9: Línia 9:
 
Grups com el [http://www.gobmallorca.com GOB] o [http://www.greenpeace.org/espana/ Greempeace]tenen com objectius  la defensa del medi natural.
 
Grups com el [http://www.gobmallorca.com GOB] o [http://www.greenpeace.org/espana/ Greempeace]tenen com objectius  la defensa del medi natural.
  
                                                                                [[Oriol ferrer]] 2ESO
 
  
 
                                    
 
                                    

Revisió de 22:15, 7 juny 2006


Si cerquem la definició d’ecologia al diccionari trobem: “ L’ecologia és la part de la biologia que estudia les relacions entre els éssers vius i el medi on viuen.” Prové de la paraula grega oikos que significa casa o lloc per viure, així és l’estudi dels organismes a la seva casa al seu medi. Va ésser Ernst Haeckel l’any 1869 que va proposar el terme, però molts de conceptes relacionats tenien ja segles d’història. L'Ecologia és una ciència que té un ventall molt ampli de qüestions i de nivells d'estudi. Pot interessar-se pel que li passa a un microorganisme o bé pel funcionament de tot el planeta en conjunt. Tant objecte de l'ecologia és conèixer la desaparició del ferreret, com l’urbanització del Trenc, com l'efecte del vessament de petroli a les illes Galápagos, o la relació entre la disminució de la capa d'ozó i la desaparició de les granotes dels llacs de muntanya. Avui tot el que està relacionat amb l’ecologia sembla que ven i està de moda, però el que és evident es que la destrucció del medi que ens enrevolta és una realitat i més en el cas de Mallorca, per tot on anem veiem obres i autopistes noves. Grups com el GOB o Greempeacetenen com objectius la defensa del medi natural.        Gob.jpg Ecologia.jpg Greenpeace.jpg 

Pàgines relacionades:

    -Plateforma salvem mallorca
    -Plateforma no al segon cinturó 
    -Plateforma salvem la real
    -Plateforma autovia no
    -Plateforma pel Parc de les Vies
Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines