IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure - Història

De Matawiki
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Aquest apartat necessita mà de metge. Crec que ningú se l'ha llegit. No està ben estructurat i té moltes faltes. Pau · Discussió 11:31 9 des, 2007 (CET)


les faltes estan corregides! si algu vol pegar.li una miradeta q ho faci de totes maneres! --martaa! 21:36 11 des, 2007 (CET)


creis q l'apartat "els planetes" fa gaire falta aqui dins?? el llevara xo el fico a la discusió per si algu el troba necesari i el vol ficar. --Edalmau 17:44 12 des, 2007 (CET)


Els planetes

Els primers descobriments de l'univers eren "geocèntriques" (consideraven la terra en el centre de l'univers amb els planetes i estrelles girant al seu voltant). Aquest model "ptolomètic" de l'univers va dominar el pensament científic per molts de segles, fins que el treball d'astrònoms com Tycho Brahe, Nicolaus Copernicus, Galileo Galilei i Johannes Kepler varen localitzar el sol com el centre del sistema solar i als planetes en l'orbita al seu voltant. Aquest important canvi en la percepció va centrar les bases per que Newton comencés a pensar sobre la gravetat i la seva relació amb el moviment dels planetes.

--Edalmau 17:44 12 des, 2007 (CET)

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines