IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure

(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
(Diverses pàgines)
Línia 54: Línia 54:
 
N'he creat una per gravetat ja que crec que es un concepte elemental que hem de definir. El podeu trobar a la plantilla de navegació.
 
N'he creat una per gravetat ja que crec que es un concepte elemental que hem de definir. El podeu trobar a la plantilla de navegació.
 
Si creis necessari crear més pàgines a mesura que aneu recollint informació, les creau i desprès editau la plantilla [http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/Template:Gravetat aquí] per tal de que en totes les pàgines del treball es pugui accedir facilment.--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 19:32 29 nov, 2007 (CET)
 
Si creis necessari crear més pàgines a mesura que aneu recollint informació, les creau i desprès editau la plantilla [http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/Template:Gravetat aquí] per tal de que en totes les pàgines del treball es pugui accedir facilment.--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 19:32 29 nov, 2007 (CET)
 
+
----
 +
Alots! amem..al final de lo que ha dit na Carme que fem?ens repertim cada apartat qui farà que, o cadascu fa el que li va be?[[Usuari:Jferrer|Jferrer]] 21:21 1 des, 2007 (CET)
  
 
== Plantilla de navegació==
 
== Plantilla de navegació==

Revisió de 22:21, 1 des 2007

Bé, ja he creat la pàgina de La Gravetat i la Caiguda lliure. Per poder fer-ho he posat talment ("copia enganxa") el que posa la viquipèdia sobre la gravetat. Llevau-ho i posau-hi coses més convenients. Bona feina a tots!--De Bello Gallico 16:09 27 nov, 2007 (CET)

PD: A dins la mateixa matawiki hi ha una pàgina que fa referència molt breument a Isaac Newton.

Contingut

Disseny i parts del treball:

carme:crec que ens podríem posar d'acord amb quins apartats hauria de tenir la feina i aixi cada un,ens podrem distribuir millor la feina. be, jo genteta vaig a estudiar mates...


Jo també crec que podríem primer dissenyar un poc aquesta pàgina, almenys per seguir uns criteris de presentació. Que en pensau? Crec que ha de ser una pàgina amb moltes fotografies, esquemes... perquè sigui molt visual i que faci el temari més entretingut.

Un exemple seria:

  • Introducció
  • Definició del concepte
  • Historia
  • Aplicacions
  • Glossari
  • Altres?

Ja xerram!--Oferrer 17:00 27 nov, 2007 (CET)


Hi estic d'acord, però crec que hauriem de crear una altra pàgina anomenada curiositats o algo parescut, per a que no tot sigui un totxo. --Raül Olmos 18:33 28 nov, 2007 (CET)


Mar: Estic d'acord amb les parts, he trobat un vídeo de constants universals, la primera part fa referència a la gravetat, ho explica molt breument, però crec que les idees principals hi són. Mireu-lo i ja direu cosetes--Mbaleta 19:42 28 nov, 2007 (CET)


A mem, a part de sa definició, aplicacions etc. quins apartats més hem de posar, perque he trobat informació de sa llei de sa gravitació, però no se s'hi m'hos interesa per es treball o no?? i s'acceleració de sa gravetat?? hauriem de pensar quins punts ha de tenir especificament, es una proposta!!! adeu!! --Mbaleta 18:52 29 nov, 2007 (CET)


jo estic dacod amb na mar, crec que auriem de parlar també de conceptes més concrets però auriem de crear-ne un petit "apartat" on explicar-los, no? o petits subtitols dins els que ja hem creat. --nanat 19:00 29 nov, 2007 (CET)


Una cosa, crec que hauríem de revisar, un poc més s'ha presentació, ma donat s'afecta, que estava tot un poc enredat, hi he trobat molt interessant els dibuixos de na Natàlia, crec que fan molt atractiu aquell apartat. Que en trobau?--Oferrer 23:08 29 nov, 2007 (CET)Oferrer


Perquè vegeu una discussió un poc més ordenada: http://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Catalunya. Pau · Discussió 14:25 30 nov, 2007 (CET)


Anau ben alerta!!! M'he trobat a un parell de pàgines temes dedins d'un mateix tema (subapartats) que tenien el títol escrit amb dos "=" a cada banda.

==Els dos iguals només són pels temes==.

Els dos guions s'utilitzen a la wiki per a títols de temes de relevància, per als títols dels subapartats és fan servir tres "=":

===D'aquesta manera===.

La wiki està feta amb el format així i crec que això ajuda tant a l'organització esquemàtica com a la presentació de les pàgines--Raül Olmos 20:32 30 nov, 2007 (CET)Diverses pàgines

Si trobau que la cosa ha de quedar més arreglada amb diverses pàgines, podeu crear-les. Podeu prendre com a referència Electromagnetisme. Pau · Discussió 21:55 28 nov, 2007 (CET)


Estic creant noves pàgines per poder organitzar millor l'informació. N'he creat una per gravetat ja que crec que es un concepte elemental que hem de definir. El podeu trobar a la plantilla de navegació. Si creis necessari crear més pàgines a mesura que aneu recollint informació, les creau i desprès editau la plantilla aquí per tal de que en totes les pàgines del treball es pugui accedir facilment.--De Bello Gallico 19:32 29 nov, 2007 (CET)


Alots! amem..al final de lo que ha dit na Carme que fem?ens repertim cada apartat qui farà que, o cadascu fa el que li va be?Jferrer 21:21 1 des, 2007 (CET)

Plantilla de navegació

He creat una plantilla molt senzilla per tal d'organitzar millor la informació. Si algú te una idea per millorar l'estètica d'aquesta que m'ho digui.

Carme, per firmar el que has de fer es pitjar el penúltim botó de la dreta. I per borrar el que vaig possar has d'anar a editar i llavors suprimir-ho. --De Bello Gallico 17:26 29 nov, 2007 (CET)


Vos he tirat un cable amb la plantilla de navegació que vos farà d'índex. No fa falta "pintar-la" cada vegada, basta "cridar-la". Un altre avantatge és que si la modificau, es modificarà a totes les pàgines. Podeu modificar-la a Template:Gravetat. Per posar-la a qualque pàgina, usau {{Gravetat}}. Si teniu dubtes, digau-m'ho. Pau · Discussió 18:04 29 nov, 2007 (CET)


a la plantilla hi he afegit una part que sigui caiguda lliure, ja que el treball es sobre la gravetat i la caiguda lliure, i encara no haviem post un apartat per a la C.LL. . He trobat una teòria que va fer Einstein per explicar la caiguda lliure dels cossos, he pensat que és interesant posar-la. Ara la traduiré i la resumiré i la posaré, ja me diureu que vos pareix! percert, despres de cada comentari podriem posar una barra d'aquestes, perque sinó s'ajunta molt tot i s'embullen una mica.--nanat 20:09 29 nov, 2007 (CET)


Pàgina introducció

carme: se pot llevar sa definicio de gravetat que va posar en maties a nes principi? P.D: me diureu que no en tenc ni idea, pero seguesc sense sebre com fimar per cert: sa força gravitatoria es sa mes desconeguda de totes?


--Lvaquer 17:49 29 nov, 2007 (CET)

Hola a tots! He llegit sa discussió i he mirat també es treball al final pensau fer dues pàginess? Be com que s'unic apartat que veig que no hi ha res es temps que tenc començare a escriurer-lo vos pareix bé? podeu modficar-ho tant com volgueu, que un cap no pensa tant com 20 I una cosa demà miram de repartirmos apartats? així que cada persona cerqui informació d'alguna cosa. Bé començaré a fer això de s'introducció adeu!!


Pàgina gravetat

us pareix be que posem La Teoria de la gravetat de Newton? deis coses!

--Edalmau 11:50 1 des, 2007 (CET)


si esteu acord deis coses!o com volgueu!

--Edalmau 12:11 1 des, 2007 (CET)


Elena jo ja ho tenia apunt per penjar la teoria de la gravetat, podem fer una cosa: tu la penges i jo després si veig que falten coses ho retoc. OK! --Oferrer 18:38 1 des, 2007 (CET)


jo crec que la png de "ISC NEWTON" que hi ha a la pagina de la gravetat no es prou seria, per el treball que intuesc que volem fer, hi ha colca persona que estigui d'acord amb jo?--Oferrer 18:42 1 des, 2007 (CET)

Pàgina caiguda lliure

Pàgina aplicacions

Anteriorment heu fet referència a les forces d'acceleració, potser no es per es treball pero millor posaro i si en pau diu que no ido s'elimina i ja està.

També comentarvos que he trobat una cosa sobra la variacio de la gravetat en les diferents parts de la terra si o trobau interessant digau-ho i ho penjo. Janitow^^

Pàgina curiositats

Conceptes

He creat un nou apartat a la introducció, perquè encara no haviem fet esment a la caiguda lliure, si no vos agrada ja sabeu que ho podeu treure, si ho voleu moure igualment. Sobretot afegiu coses que m'ha qedat un poc coix!!

Referent a lo des conceptes, propos que anem diguent coses que pensem que podriem possar al treball i entre tots anà mirant a quins apartats podria encaixar. Jo com he dit abans no se si són referent al tema que noltros esteim treballant però, la llei de la gravitació i la gravitació, tot això entraria? Adeu --Mbaleta 19:10 29 nov, 2007 (CET)


jo crec que posaria lo de sa gravitació. percert, he anat posant les formules de la caiguda lliure--nanat 19:16 29 nov, 2007 (CET)


percert, ja que hem creat apartats sobre la caiguda lliure i la gravetat, podriem possar les definicions cada una al seu apartat corresponent i no deixar-les a ala introducció, no trobau?--nanat 20:11 29 nov, 2007 (CET)


no trobau que entram massa directament en que vol dir cada cosa? pens que abans de les definicions hauriem pe posar una miqueta d'introduccio!--Edalmau 11:27 1 des, 2007 (CET)


tinc una petita introduccio per la caiguda lliure, la penjare, si no vos agrada la podeu llevar i reemplaçar-la per una de millor. --Edalmau 11:40 1 des, 2007 (CET)


he canviat la mida de l'imatge "isc newton" que havia a la pàgina de la caiguda lliure. ok--Oferrer 18:45 1 des, 2007 (CET)

Discussió alumnes

Hola genteta!! de moment aixo rutlla benissim! pero crec i estic d'acord amb n'alba en que dema podriem repartir tasques per a tots!! si alguna cosa falla o queda un poc coixa anau retocant. PD: aixo no vols dir que un no fasi res, o simplement copia-enganxa i els altres li fasin ok? b, ja direuu!! jo de moment anire penjant i completant algunes cosetes! i ja sabeu! si alguna cosa no vos agrada ho deis ok? ens ha de quedar un treball conjunt al gust de tothom!! =) adeuu!----martaa!


PD: Marta no importa que diguis " podriem posar tambe la condicio de que si alguna cosa falla o queda un poc coix un altre ho pugui retocar " D'això mateix es tracta el treball que esteim fent. --De Bello Gallico 19:32 29 nov, 2007 (CET)


ho se, se que el treball es tracta d'aixo. Nomes era recordar de que aqui participa tothom per molt que les tasques estiguin repartides. PD: podria haver-hi algu que li caigues malament que li suprimissin lo seu. De totes maneres, ja esta rectificat.martaa!


Ok. Per això no trob que s'hagin de repartir les tasques, ja que sa wiki facilita un feina molt agil. Me referesc que si trobes una cosa interesant i la vols penjar, ho fas rapidament. En canvi, si mos repartim lo que hem de fer, si trobam una cosa que no es de la nostra part que ens toca no hem farem cas quan podria ser una cosa realment interesant. Per aixo mateix crec que no ens hem de repartir les feines.--De Bello Gallico 20:07 29 nov, 2007 (CET)


--Rbosch 20:19 29 nov, 2007 (CET)ei! fa estona q estic mirant pàgines, hi ha un munte d'informació, no se ni x on comensar! se podria fer una pàgina diferent per a cada concepte! volia demanar amem si podiem fer un enllas de la història, on parlem més ampliament dels grans pensadors i en aquesta deim les quatre coses més importants que van dur a la demostració de la gravetat. Que en pensau? Mentres, mirare de fer un resum de l'història.


Rosa ses pàgines ja estan fetes, pots navegar per elles a través de sa plantilla. Natalia estic d'acord amb tu, crec que les definicions sobren a l'introducció.--De Bello Gallico 20:22 29 nov, 2007 (CET)


--Rbosch 22:14 29 nov, 2007 (CET) be, tenia més informació per posar a la història, però ja és la segona vegada que se me bloquetja s'ordenador avans d'haver guardat, així que ja ho afegiré demà. per ara he vist bona feina. anam be!


Oriol he mogut lo que havies posat a aplicacions a gravetat, ja que sa gravetat que hi ha a en es altres planetes no es una aplicació de sa gravetat sinó una data d'ella mateixa. Què en trobes?--De Bello Gallico 22:18 29 nov, 2007 (CET)

Maties estic d'acord. OK --Oferrer 23:08 29 nov, 2007 (CET)Oferrer


Jo crec que s'hauria d'explicar millor les formules, o sigui per què serveixen, entre altres coses, que en trobau Pplanas


Natàlia m'han agradat molt els teus dibuixos, però un té una errada. Posa V quan hauria de ser A, d'acceleració.--Raül Olmos 20:32 30 nov, 2007 (CET)


he intentat distribuir totes les discussions en parrells d'apartats per facilitar la discussió.--Oferrer 20:56 30 nov, 2007 (CET)oferrer


no creis que hauriem de posar algun exemple sobre la caiguda lliure? dir que s'ha de fer en el buit perque sino el rocament de l'aire retura uns cossos...--Edalmau 11:14 1 des, 2007 (CET)


ei que vos pareix si pos un apartat que se digi links de videos des youtube esk e trobat molts de videoss! podria dividir l'apartat en caiguda lliur ei gravetat! ok?¿--Ebanal 16:04 1 des, 2007 (CET)


repetesc podriem posar un apartat amb links de videos de youtube k e trobat son una mica antigons pero son divertits ( i tot el k rutlli k passi!)puk fero jo pero nessesit alguna aprovacio i k me digeu on vos aniria be!

alguna feina a fer per jo?¿ a part..

--Ebanal 19:24 1 des, 2007 (CET)


Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines