IMPORTANT: Si us voleu donar d'alta, escriviu-nos a wiki@matadejonc.cat

Discussió:La Gravetat i la Caiguda lliure

De Matawiki
(Diferència entre revisions)
Dreceres ràpides: navegació, cerca
 
(Hi ha 113 revisions intermèdies sense mostrar fetes per 16 usuaris)
Línia 1: Línia 1:
 +
'''NOVA PÀGINA'''
 +
He creat una nova pàgina on hi figuren algunes de les feines que tenim per fer, qui vulgui fer feina ja sap per on començar. La nova pàgina es troba [http://wiki.matadejonc.cat/index.php?title=La_Gravetat_i_la_Caiguda_lliure_-_Feines_a_fer&rcid=31749 aquí] --[[Usuari:Rolmos|Raül Olmos]] 17:59 3 des, 2007 (CET)
 +
 +
Voldria fer una petita reflecció, ja que volem tocar masses tecles amb una mà i no en tocam ni una de bé... Seria millor que les que toquessim almenys estesin bé... i ara m' explicare... anam des de sa cinemàtica a sa dinàmica, anam de un cosatat a s' altre i hi ha algunes coses que ja s'allunyen massa des temes principals que són LA GRAVETAT I LA CAIGUDA LLIURE!!--[[Usuari:Mbaleta|Mbaleta]] 19:18 10 des, 2007 (CET)
 +
 +
Exactament, apart d'aixo, esteim repetint les coses moltisimes vegades i esteim endinsant-mos dins els temes de les lleis deNewton, Einstein que encara NO HEM TREBALLADES. Perfavor, intentau possar coses que no siguin copiar i pegar, mirau-vos el que posau, no poseu una cosa simplement perque hgi vegeu la paraula gravetat...pensau que aquest treball és entre tot, i si no colaboram tots aixo no funciona...!--[[Usuari:Nmota|nanat]] 19:22 10 des, 2007 (CET)
 +
 +
 +
 +
 +
 +
 
Bé, ja he creat la pàgina de La Gravetat i la Caiguda lliure. Per poder fer-ho he posat talment ("copia enganxa") el que posa la viquipèdia sobre la gravetat.
 
Bé, ja he creat la pàgina de La Gravetat i la Caiguda lliure. Per poder fer-ho he posat talment ("copia enganxa") el que posa la viquipèdia sobre la gravetat.
 
Llevau-ho i posau-hi coses més convenients.
 
Llevau-ho i posau-hi coses més convenients.
Línia 5: Línia 17:
 
PD: A dins la mateixa matawiki hi ha una pàgina que fa referència molt breument a [[Isaac Newton]].
 
PD: A dins la mateixa matawiki hi ha una pàgina que fa referència molt breument a [[Isaac Newton]].
  
----
+
== Disseny i parts del treball:  ==
 
+
 
carme:crec que ens podríem posar d'acord amb quins apartats hauria de tenir la feina i aixi cada un,ens podrem distribuir millor la feina.
 
carme:crec que ens podríem posar d'acord amb quins apartats hauria de tenir la feina i aixi cada un,ens podrem distribuir millor la feina.
 
be, jo genteta vaig a estudiar mates...
 
be, jo genteta vaig a estudiar mates...
 
 
----
 
----
 
+
Jo també crec que podríem primer dissenyar un poc aquesta pàgina, almenys per seguir uns criteris de presentació. Que en pensau? Crec que ha de ser una pàgina amb moltes fotografies, esquemes... perquè sigui molt visual i que faci el temari més entretingut.
Jo també crec que podríem primer dissenyar un poc aquesta pàgina, almenys per seguir uns criteris de presentació. '''Que en pensau?'''Crec que ha de ser una pàgina amb moltes fotografies, esquemes... perquè sigui molt visual i que faci el temari més entretingut.
+
  
 
Un exemple seria:
 
Un exemple seria:
Línia 22: Línia 31:
 
*'''Altres?'''
 
*'''Altres?'''
 
   
 
   
Ja xerram!--[[Usuari:Oferrer|Oferrer]] 17:00 27 nov, 2007 (CET)oferrer
+
Ja xerram!--[[Usuari:Oferrer|Oferrer]] 17:00 27 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
Hi estic d'acord, però crec que hauriem de crear una altra pàgina anomenada curiositats o algo parescut, per a que no tot sigui un totxo. --[[Usuari:Rolmos|Raül Olmos]] 18:33 28 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
Mar: Estic d'acord amb les parts, he trobat un vídeo de constants universals, la primera part fa referència a la gravetat, ho explica molt breument, però crec que les idees principals hi són. Mireu-lo i ja direu cosetes--[[Usuari:Mbaleta|Mbaleta]] 19:42 28 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
A mem, a part de sa definició, aplicacions etc. quins apartats més hem de posar, perque he trobat informació de sa llei de sa gravitació, però no se s'hi m'hos interesa per es treball o no?? i s'acceleració de sa gravetat?? hauriem de pensar quins punts ha de tenir especificament, es una proposta!!! adeu!! --[[Usuari:Mbaleta|Mbaleta]] 18:52 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
jo estic dacod amb na mar, crec que auriem de parlar també de conceptes més concrets però auriem de crear-ne un petit "apartat" on explicar-los, no? o petits subtitols dins els que ja hem creat. --[[Usuari:Nmota|nanat]] 19:00 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
Una cosa, crec que hauríem de revisar, un poc més s'ha presentació, ma donat s'afecta, que estava tot un poc enredat, hi he trobat molt interessant els dibuixos de na Natàlia, crec que fan molt atractiu aquell apartat. Que  en trobau?--[[Usuari:Oferrer|Oferrer]] 23:08 29 nov, 2007 (CET)Oferrer
 +
----
 +
Perquè vegeu una discussió un poc més ordenada: http://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Catalunya. <font color="green">'''Pau'''</font> · [[Usuari Discussió:Pau|Discussió]] 14:25 30 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
Anau ben alerta!!!
 +
M'he trobat a un parell de pàgines temes dedins d'un mateix tema (subapartats) que tenien el títol escrit amb dos "=" a cada banda.
  
 +
'''<nowiki>==Els dos iguals només són pels temes==</nowiki>'''.
 +
 +
Els dos guions s'utilitzen a la wiki per a títols de temes de relevància, '''per als títols dels subapartats és fan servir tres "=":'''
 +
 +
<nowiki>===D'aquesta manera===</nowiki>.
 +
 +
La wiki està feta amb el format així i crec que això ajuda tant a l'organització esquemàtica com a la presentació de les pàgines--[[Usuari:Rolmos|Raül Olmos]] 20:32 30 nov, 2007 (CET)
 
----
 
----
 +
Amem senyors!jo no sé fer apartats a l'article!va be que posi l'història a l'introducció i algú que sàpiga fer apartats ho fa?perfavor deis coses!
 +
--[[Usuari:Jferrer|Jferrer]] 21:29 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
 +
----
 +
Hola genteta! Vos inform de que he revisat totes les faltes d'ortografia del treball i crec q està b... si algú més les vol revisar per si m'he colat alguna falta q ho faci! bon diumenge al.lotets!! =)  [[Usuari:Mfar|martaa!]] 12:39 2 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
ola una cosa crec q igual q em distrivuit el trevall en diferents pag la discusio sobre cada pag es podria fer a la discusio respectiva de cada pag i deixar lo espesific de s'introduccio i lo general aqui --[[Usuari:Poliver|Poliver]] 21:31 4 des, 2007 (CET)
 +
----
 +
'''Ortografia'''
 +
 +
Per lo que he vist no has prestat especial atenció en revisar les faltes d'ortografia a la pàgina de gravetat...Per cert, has revistat tot es treball? Que estrany jo només veig a s'historial que has canviat quatre coses a gravetat...Supòs que deu ser que a ses altres pàgines no hi ha cap error.
 +
A part de trobar faltes d'ortografia i de mecanografia hi ha alguns paràgrafs i frases que no tenen concordança.
 +
No se qui ha estat qui ha fet s'introducció de la gravetat, però crec que ho hauria de revisar. És opinió tansols meva però jo hi ha paràgrafs sensers que no entenc res.
 +
--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 20:58 2 des, 2007 (CET)
 +
 +
 +
----
 +
He vist que hi ha un contingut repetit en la pàgina de gravetat i en la pàgina de aplicacions, en concret, "La velocitat d'escapament".
 +
Ens hauriem de posar d'acord a on col·locar-lo.--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 20:26 3 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
Maties precisament el que en Pau ens aconsella es que facem la gravetat a la terra amb l'informació que hi ha a la pàgina d'aplicacions i de la gravetat, quan acabem de distribuïr s'informació en la pagina de la gravetat a la terra el que hem de fer és eliminar les anteriors pàgines--[[Usuari:Rolmos|Raül Olmos]] 20:59 3 des, 2007 (CET)
 +
 +
 +
----
 +
El que m'has dit havui de la plantilla ja esta solucionat. He posat les lletre en blau i és títol adequat. --[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 16:18 4 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
He tornat a editar la plantilla per tal de que quedès un poc ordenada. Posant la imatge al centre i adalt es poden reduir uns 100px. Si trobau que està bé sa quedarà així, en cas que no, modificau-ho al vostre gust.--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 20:46 4 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
posare una imatge a la pàgina principal, perquè faci més llegiguera. --[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 18:23 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
He organitzat un poc les fonts d'informació en: català, castellà i llibres. va be?
 +
I una altra cosa! q vos pareix si llevam es videos de fons d'informació??? esque no queda massa be deixarlos allà. Ja me contestara el primer que pugui. --[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 21:35 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
== Diverses pàgines ==
 +
 +
Si trobau que la cosa ha de quedar més arreglada amb diverses pàgines, podeu crear-les. Podeu prendre com a referència [[Electromagnetisme]]. <font color="green">'''Pau'''</font> · [[Usuari Discussió:Pau|Discussió]] 21:55 28 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
Estic creant noves pàgines per poder organitzar millor l'informació.
 +
N'he creat una per gravetat ja que crec que es un concepte elemental que hem de definir. El podeu trobar a la plantilla de navegació.
 +
Si creis necessari crear més pàgines a mesura que aneu recollint informació, les creau i desprès editau la plantilla [http://wiki.matadejonc.cat/mediawiki/Template:Gravetat aquí] per tal de que en totes les pàgines del treball es pugui accedir facilment.--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 19:32 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
Alots! amem..al final de lo que ha dit na Carme que fem?ens repertim cada apartat qui farà que, o cadascu fa el que li va be?[[Usuari:Jferrer|Jferrer]] 21:21 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
te contest amb un poc de retras. jo crec q cada un que vagi fent tira a tira. Ho hem fet fins ara així i esta funcionant.--[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 21:14 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
== Plantilla de navegació==
 +
 +
He creat una plantilla molt senzilla per tal d'organitzar millor la informació. Si algú te una idea per millorar l'estètica d'aquesta que m'ho digui.
 +
 +
Carme, per firmar el que has de fer es pitjar el penúltim botó de la dreta. I per borrar el que vaig possar has d'anar a editar i llavors suprimir-ho.
 +
--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 17:26 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
Vos he tirat un cable amb la plantilla de navegació que vos farà d'índex. No fa falta "pintar-la" cada vegada, basta "cridar-la". Un altre avantatge és que si la modificau, es modificarà a totes les pàgines. Podeu modificar-la a [[Template:Gravetat]]. Per posar-la a qualque pàgina, usau <nowiki>{{Gravetat}}</nowiki>. Si teniu dubtes, [[Usuari Discussió:Pau|digau-m'ho]]. <font color="green">'''Pau'''</font> · [[Usuari Discussió:Pau|Discussió]] 18:04 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
a la plantilla hi he afegit una part que sigui caiguda lliure, ja que el treball es sobre  la gravetat i la caiguda lliure, i encara no haviem post un apartat per a la C.LL. . He trobat una teòria que va fer Einstein per explicar la caiguda lliure dels cossos, he pensat que és interesant posar-la. Ara la traduiré i la resumiré i la posaré, ja me diureu que vos pareix!
 +
percert, despres de cada comentari podriem posar una barra d'aquestes, perque sinó s'ajunta molt tot i s'embullen una mica.--[[Usuari:Nmota|nanat]] 20:09 29 nov, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
He afegit una imatge a la pàgina principal.--[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 21:15 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
== Pàgina introducció ==
 +
 +
carme: se pot llevar sa definicio de gravetat que va posar en maties a nes principi?
 +
P.D: me diureu que no en tenc ni idea, pero seguesc sense sebre com fimar
 +
per cert: sa força gravitatoria es sa mes desconeguda de totes?
 +
----
 +
--[[Usuari:Lvaquer|Lvaquer]] 17:49 29 nov, 2007 (CET)
 +
 +
Hola a tots! He llegit sa discussió i he mirat també es treball
 +
al final pensau fer dues pàginess?
 +
Be com que s'unic apartat que veig que no hi ha res es temps que tenc
 +
començare a escriurer-lo vos pareix bé? podeu modficar-ho tant com volgueu, que un cap no
 +
pensa tant com 20
 +
I una cosa demà miram de repartirmos apartats? així que cada persona cerqui informació d'alguna cosa.
 +
Bé començaré a fer això de s'introducció adeu!!
 +
----
 +
 +
he llevat les definicions i les he posades cada una a l'apartat corresponent. Els videos van a crèdits.--[[Usuari:Nmota|nanat]] 20:07 2 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
he afegit una imatge--[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 21:16 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
== Pàgina gravetat ==
 +
 +
us pareix be que posem La Teoria de la gravetat de Newton? deis coses!
 +
 +
--[[Usuari:Edalmau|Edalmau]] 11:50 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
si esteu acord deis coses!o com volgueu!
 +
 +
--[[Usuari:Edalmau|Edalmau]] 12:11 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
Elena jo ja ho tenia apunt per penjar la teoria de la gravetat, podem fer una cosa: tu la penges i jo després si veig que falten coses ho retoc. OK! --[[Usuari:Oferrer|Oferrer]] 18:38 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
jo crec que la png de "ISC NEWTON" que hi ha a la pagina de la gravetat no es prou seria, per el treball que intuesc que volem fer, hi ha colca persona que estigui d'acord amb jo?--[[Usuari:Oferrer|Oferrer]] 18:42 1 des, 2007 (CET)
 +
----
 +
senyorets!a veure..a un apartat magradari posarli una imatge que he trobat que ajudaria a entendre un dels apartats del treball. no se com s'inserten imatges! se prega ajuda per aquest fenomeno de s'informatica.--[[Usuari:Jferrer|Jferrer]] 22:35 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
Primer baixa l'imatge al teu ordinador. Després en la barra de l'esquerra de la matawiki hi ha un link que posa carrega, cliques allí. Tot seguit cliques a examinar, cerques el lloc on havies quardat l'imatge, una vegada l'has trobada la selecciones. Poses un nom que t'en recordis i cliques a carrega.
 +
Una vegada estas dins s'article que vols penjar s'imatge, cliques a damunt el botó de la barra d'edició que té un quadre i sortira el seguent: <nowiki> [[Imatge:Example.jpg]]</nowiki> . Allà on posa exemple o reemplaces per el nom en que has quardat l'imatge.
 +
D'aquesta manera ja tendràs l'imatge carregada.
 +
Si la vols editar pots fer servir aquest codi <nowiki> [[Imatge:Example.jpg|300px|center|thumb| Descripció o dates d'interès]] </nowiki> . A on 300px es la mida de la imatge que pots variar, center es l'alineació de la imatge que també pots possar right o left, si poses thumb sortirà un requadre on podràs posar la descripció de l'imatge o dates d'interès. (un espècia de peu de foto).
 +
 +
PD: La | es fan pitjant alt-gr i 1
 +
 +
--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 10:28 2 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
He fet una taula de llegenda a '''formules''', així queda més clara cada terme. però se '''ΔV''' no se exactament q siginficava, es adir, era la resta entre velocita final i velocitat inicial però aquesta diferencia com se l'anomena???
 +
I també e posat els símbols de les formules com toca. Concretament els subs zeros. --[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 21:10 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
Rosa!sa AV vol dir increment de velocitat! es a dir ladiferència entre la velocitat inicial i la velocitat final.--[[Usuari:Jferrer|Jferrer]] 12:54 7 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
== Pàgina caiguda lliure ==
 +
 +
a la pàgina de caiguda lliure hi he posat un exemple per diferenciar la caiguda lliure i la gravetat. També he rectificat uns errors que hi havia i un error que hi havia a uns dels dibuixos --[[Usuari:Nmota|nanat]] 19:55 2 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
he afegit una nova definició de caiguda lliure, deixant algunes de les coses que ja hi havia i llevantne d'altres.
 +
Ara m'agradaria llevar s'exemple de na Natalia, ja que no s'acava de enendre perque tots els cossos, idiferentment de q siguin lleugers o pesants, cauen amb una acceleració igual. O si de cas explicaro un poc més.--[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 20:14 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
== Pàgina aplicacions ==
 +
Anteriorment heu fet referència a les forces d'acceleració, potser no es per es treball pero millor posaro i si en pau diu que no ido s'elimina i ja està.
 +
 +
També comentarvos que he trobat una cosa sobra la variacio de la gravetat en les diferents parts de la terra si o trobau interessant digau-ho i ho penjo.
 +
[[Usuari:Jserra|Janitow^^]]
 +
 +
----
 +
joanet!a mi me pareix bona idea això de la variació de la gravetat!pot ser interessant!--[[Usuari:Jferrer|Jferrer]] 12:55 7 des, 2007 (CET)
 +
 +
== Pàgina curiositats ==
 +
pens que la curiositat d'apple no té res a vore am la gravetat i la caiguda lliure, només te a vore am Newton. Pens que sobra, perque no esteim fent un treball de Newton, vosaltres que n'opinau?
 +
A la part de "òrbita llunar", hi falta una imatge. diu "Imatge:Llançament d'una poma ", perfavor, qui ho hagui fet que ho revisi.--[[Usuari:Nmota|nanat]] 15:00 9 des, 2007 (CET)
 +
 +
==Conceptes  ==
 +
 +
He creat un nou apartat a la introducció, perquè encara no haviem fet esment a la caiguda lliure, si no vos agrada ja sabeu que ho podeu treure, si ho voleu moure igualment. Sobretot afegiu coses que m'ha qedat un poc coix!!
 +
 +
Referent a lo des conceptes, propos que anem diguent coses que pensem que podriem possar al treball i entre tots anà mirant a quins apartats podria encaixar. Jo com he dit abans no se si són referent al tema que noltros esteim treballant però, la llei de la gravitació i la gravitació, tot això entraria? Adeu --[[Usuari:Mbaleta|Mbaleta]] 19:10 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
jo crec que posaria lo de sa gravitació.
 +
percert, he anat posant les formules de la caiguda lliure--[[Usuari:Nmota|nanat]] 19:16 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
percert, ja que hem creat apartats sobre la caiguda lliure i la gravetat, podriem possar les definicions cada una al seu apartat corresponent i no deixar-les a ala introducció, no trobau?--[[Usuari:Nmota|nanat]] 20:11 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
 +
no trobau que entram massa directament en que vol dir cada cosa? pens que abans de les definicions hauriem pe posar una miqueta d'introduccio!--[[Usuari:Edalmau|Edalmau]] 11:27 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
tinc una petita introduccio per la caiguda lliure, la penjare, si no vos agrada la podeu llevar i reemplaçar-la per una de millor.
 +
--[[Usuari:Edalmau|Edalmau]] 11:40 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
he canviat la mida de l'imatge "isc newton" que havia a la pàgina de la caiguda lliure. ok--[[Usuari:Oferrer|Oferrer]] 18:45 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
== Discussió alumnes ==
 +
Hola genteta!! de moment aixo rutlla benissim! pero crec i estic d'acord amb n'alba en que dema podriem repartir tasques per a tots!! si alguna cosa falla o queda un poc coixa anau retocant. PD: aixo no vols dir que un no fasi res, o simplement copia-enganxa i els altres li fasin ok? b, ja direuu!! jo de moment anire penjant i completant algunes cosetes! i ja sabeu! si alguna cosa no vos agrada ho deis ok? ens ha de quedar un treball conjunt al gust de tothom!! =) adeuu!----[[Usuari:Mfar|martaa!]]
 +
----
 +
PD: Marta no importa que diguis ''" podriem posar tambe la condicio de que si alguna cosa falla o queda un poc coix un altre ho pugui retocar "''
 +
D'això mateix es tracta el treball que esteim fent.
 +
--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 19:32 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
ho se, se que el treball es tracta d'aixo. Nomes era recordar de que aqui participa tothom per molt que les tasques estiguin repartides. PD: podria haver-hi algu que li caigues malament que li suprimissin lo seu. De totes maneres, ja esta rectificat.[[Usuari:Mfar|martaa!]]
 +
----
 +
Ok. Per això no trob que s'hagin de repartir les tasques, ja que sa wiki facilita un feina molt agil. Me referesc que si trobes una cosa interesant i la vols penjar, ho fas rapidament. En canvi, si mos repartim lo que hem de fer, si trobam una cosa que no es de la nostra part que ens toca no hem farem cas quan podria ser una cosa realment interesant.
 +
Per aixo mateix crec que no ens hem de repartir les feines.--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 20:07 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
--[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 20:19 29 nov, 2007 (CET)ei! fa estona q estic mirant pàgines, hi ha un munte d'informació, no se ni x on comensar! se podria fer una pàgina diferent per a cada concepte! volia demanar amem si podiem fer un enllas de la història, on parlem més ampliament dels grans pensadors i en aquesta deim les quatre coses més importants que van dur a la demostració de la gravetat. Que en pensau?
 +
Mentres, mirare de fer un resum de l'història.
 +
----
 +
Rosa ses pàgines ja estan fetes, pots navegar per elles a través de sa plantilla.
 +
Natalia estic d'acord amb tu, crec que les definicions sobren a l'introducció.--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 20:22 29 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
--[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 22:14 29 nov, 2007 (CET) be, tenia més informació per posar a la història, però ja és la segona vegada que se me bloquetja s'ordenador avans d'haver guardat, així que ja ho afegiré demà. per ara he vist bona feina. anam be!
 +
----
 +
Oriol he mogut lo que havies posat a aplicacions a gravetat, ja que sa gravetat que hi ha a en es altres planetes no es una aplicació de sa gravetat sinó una data d'ella mateixa. Què en trobes?--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 22:18 29 nov, 2007 (CET)
 +
 +
Maties estic d'acord. OK --[[Usuari:Oferrer|Oferrer]] 23:08 29 nov, 2007 (CET)Oferrer
 +
----
 +
Jo crec que s'hauria d'explicar millor les formules, o sigui per què serveixen, entre altres coses, que en trobau Pplanas
 +
----
 +
Natàlia m'han agradat molt els teus dibuixos, però un té una errada. Posa V quan hauria de ser A, d'acceleració.--[[Usuari:Rolmos|Raül Olmos]] 20:32 30 nov, 2007 (CET)
 +
----
 +
he intentat distribuir totes les discussions en parrells d'apartats per facilitar la discussió.--[[Usuari:Oferrer|Oferrer]] 20:56 30 nov, 2007 (CET)oferrer
 +
 +
----
 +
 +
no creis que hauriem de posar algun exemple sobre la caiguda lliure?
 +
dir que s'ha de fer en el buit perque sino el rocament de l'aire retura uns cossos...--[[Usuari:Edalmau|Edalmau]] 11:14 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
ei que vos pareix si pos un apartat que se digi links de videos des youtube esk e trobat molts de videoss!
 +
podria  dividir l'apartat en caiguda lliur ei gravetat! ok?¿--[[Usuari:Ebanal|Ebanal]] 16:04 1 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
repetesc podriem posar un apartat amb links de videos de youtube k e trobat son una mica antigons pero son divertits ( i tot el k rutlli k passi!)puk fero jo pero nessesit alguna aprovacio i k me digeu on vos aniria be!
 +
 +
alguna feina a fer per jo?¿ a part..
 +
 +
--[[Usuari:Ebanal|Ebanal]] 19:24 1 des, 2007 (CET)
 +
----
 +
 +
val perdo lo den es videos ja ho a fet na mar jo nafagire pro diu en pau k el sposem a Fontss! llegiu lo k a dit! --[[Usuari:Ebanal|Ebanal]] 13:21 2 des, 2007 (CET)
 +
 +
----</nowiki>
 +
 +
----
 +
 +
asenyalau a la llista d'en pau de coses per fer, allò q ja aguem fet. d'acord? --[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 21:22 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
be perdo, aquelles propostes d'en pau q aguem fet.--[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 21:24 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
Ara he aprofitat un moment per mirarme es treball he canviat aspectes d'estructura però no són molt importants per això no he demanat permís: espais entre paràgrafs,etc. perque se llegeixi millor. No vos preocupeu que quan sigui una csa més important ho diré. Molt bona feina a tots! --[[Usuari:Lvaquer|Lvaquer]] 11:21 7 des, 2007 (CET)
 +
 +
== La llei ==
 +
 +
He vist que heu creat una nova pàgina, la llei, si voleu puc començar a possar alguna informació que he trobat. Com sempre, si no va bé, ho canviau, però sempre per algo millor!O si no vos interesa ho borrau!--[[Usuari:Mbaleta|Mbaleta]] 20:31 3 des, 2007 (CET)
 +
 +
==Pàgina de història==
 +
 +
Ahir vaig mirar ses propostes de'n Pau i hi ha un punt va posar que podriem crear una nova pàgina la gravetat i la caiguda lliure història. Amb informació que estava dispersa per altres pàgines, informació de s'història de sa gravetat no l'he trobada, no se si es que no la tenim o que no le sabuda trobar. Si realment no la tenim, la puc cercar. --[[Usuari:Mbaleta|Mbaleta]] 10:31 8 des, 2007 (CET)
 +
 +
== fons d'informació  ==
 +
 +
He estructurat un poc ses fonts com be proposava en pau. anao a mirar amem si vos agrada. anau posant totes les fonts d'informació, q això no o a de fer cada un.--[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 21:38 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
== Propostes del professor (2 de desembre) ==
 +
 +
# Millor fer pàgines més curtes com [[La Gravetat i la Caiguda lliure - La gravetat a la terra]], [[La Gravetat i la Caiguda lliure - La constant de la Gravitació universal]] o [[La Gravetat i la Caiguda lliure - La llei de la Gravitació universal]]. Vos quedarà més ben estructurat.
 +
# [[La Gravetat i la Caiguda lliure - La gravetat a la terra]] ha de contenir informacions que actualment estan disperses per [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Gravetat]] i [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Aplicacions]].
 +
# A [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Fonts]] podeu posar-hi els vídeos del Youtube. Feis una selecció dels més apropiats.
 +
# Posau un enllaç a les vostres pàgines d'usuari a [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Crèdits]]. {{Fet}}
 +
# Jo faria un apartat de [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Història]] amb informacions de [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Curiositats]] i [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Gravetat]].
 +
# Deixaria [[La Gravetat i la Caiguda lliure]] com una pàgina d'introducció. Podeu posar-hi l'índex, per exemple. Mouria part dels continguts a [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Gravetat]] i [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Caiguda lliure]], respectivament.
 +
# Heu d'anar posant d¡on heu tret les informacions a [[La Gravetat i la Caiguda lliure - Fonts]]. En teniu un bon exemple a [[Fonts d'informació (hidrostàtica)]] {{Fet}}
 +
# Posau la [[:Categoria:Gravetat]] a tots els articles. {{Fet}}
 +
# Començau a fer repassades ortogràfiques.
 +
# Recordau que heu de posar un petit resum del que feis al camp de resum. Sinó, és molt complicat anar vigilant que fa cadascú. Exemples: ''Imatge de Newton afegida'', ''orto'', ''Afegit apartat sobre el valor de G''. Ara per ara tenc coses tan poc indicatives com: [http://wiki.matadejonc.cat/index.php?title=La_Gravetat_i_la_Caiguda_lliure&action=history aquesta] o [[Especial:Contributions/Oferrer|aquesta]].
 +
 +
Una bona manera que teniu per anar marcant quines coses ja heu fet de les que vos deman és posant la plantilla <nowiki>{{Fet}}</nowiki>. En podeu veure un exemple a [[Discussió:Introducció estàtica de fluids]]. Bona feina! <font color="green">'''Pau'''</font> · [[Usuari Discussió:Pau|Discussió]] 12:55 2 des, 2007 (CET)
 +
 +
== altres ==
 +
 +
he categoritzat totes les pàgines. si en veis alguna que no hi està posau-li
 +
--[[Usuari:Nmota|nanat]] 20:08 2 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
He acabat de posar sa plantilla gravetat a ses pàgines que no les tenien--[[Usuari:Mpons|De Bello Gallico]] 20:42 2 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
pau jo no he pensat a posar el q he fet en el resum, però ho e deixat escrit a les discusions. --[[Usuari:Rbosch|Rbosch]] 21:46 6 des, 2007 (CET)
 +
 +
----
 +
 +
a s'apartat de la gravetat a la Terra surt la gravetat a altres planetes caldria que ho eliminéssim a més també surt a la gravetat. Algu proposa un altre canvi respcte es problema? Deis coses, crec que no és s'única cosa repetida, ja miraré.--[[Usuari:Lvaquer|Lvaquer]] 20:58 9 des, 2007 (CET)
 +
 +
== Pàgina Constant de la gravitació ==
 +
 +
´canvii sa fórmula per una que he trobat més precisa i
 +
afegeix informació --[[Usuari:Lvaquer|Lvaquer]] 16:30 8 des, 2007 (CET)
 +
 +
 +
Encara no està canviat ho estic fent a nes meu ordenador i quan ho acabi ho penjaré.
 +
--[[Usuari:Lvaquer|Lvaquer]] 17:12 8 des, 2007 (CET)
 +
 +
Ja he afegit s'informació hi ha coses que no he modificat perque era lo mateix però amb diferents paraules. dew! --[[Usuari:Lvaquer|Lvaquer]] 20:45 9 des, 2007 (CET)

Revisió de 20:22, 10 des 2007

NOVA PÀGINA He creat una nova pàgina on hi figuren algunes de les feines que tenim per fer, qui vulgui fer feina ja sap per on començar. La nova pàgina es troba aquí --Raül Olmos 17:59 3 des, 2007 (CET)

Voldria fer una petita reflecció, ja que volem tocar masses tecles amb una mà i no en tocam ni una de bé... Seria millor que les que toquessim almenys estesin bé... i ara m' explicare... anam des de sa cinemàtica a sa dinàmica, anam de un cosatat a s' altre i hi ha algunes coses que ja s'allunyen massa des temes principals que són LA GRAVETAT I LA CAIGUDA LLIURE!!--Mbaleta 19:18 10 des, 2007 (CET)

Exactament, apart d'aixo, esteim repetint les coses moltisimes vegades i esteim endinsant-mos dins els temes de les lleis deNewton, Einstein que encara NO HEM TREBALLADES. Perfavor, intentau possar coses que no siguin copiar i pegar, mirau-vos el que posau, no poseu una cosa simplement perque hgi vegeu la paraula gravetat...pensau que aquest treball és entre tot, i si no colaboram tots aixo no funciona...!--nanat 19:22 10 des, 2007 (CET)
Bé, ja he creat la pàgina de La Gravetat i la Caiguda lliure. Per poder fer-ho he posat talment ("copia enganxa") el que posa la viquipèdia sobre la gravetat. Llevau-ho i posau-hi coses més convenients. Bona feina a tots!--De Bello Gallico 16:09 27 nov, 2007 (CET)

PD: A dins la mateixa matawiki hi ha una pàgina que fa referència molt breument a Isaac Newton.

Contingut

Disseny i parts del treball:

carme:crec que ens podríem posar d'acord amb quins apartats hauria de tenir la feina i aixi cada un,ens podrem distribuir millor la feina. be, jo genteta vaig a estudiar mates...


Jo també crec que podríem primer dissenyar un poc aquesta pàgina, almenys per seguir uns criteris de presentació. Que en pensau? Crec que ha de ser una pàgina amb moltes fotografies, esquemes... perquè sigui molt visual i que faci el temari més entretingut.

Un exemple seria:

 • Introducció
 • Definició del concepte
 • Historia
 • Aplicacions
 • Glossari
 • Altres?

Ja xerram!--Oferrer 17:00 27 nov, 2007 (CET)


Hi estic d'acord, però crec que hauriem de crear una altra pàgina anomenada curiositats o algo parescut, per a que no tot sigui un totxo. --Raül Olmos 18:33 28 nov, 2007 (CET)


Mar: Estic d'acord amb les parts, he trobat un vídeo de constants universals, la primera part fa referència a la gravetat, ho explica molt breument, però crec que les idees principals hi són. Mireu-lo i ja direu cosetes--Mbaleta 19:42 28 nov, 2007 (CET)


A mem, a part de sa definició, aplicacions etc. quins apartats més hem de posar, perque he trobat informació de sa llei de sa gravitació, però no se s'hi m'hos interesa per es treball o no?? i s'acceleració de sa gravetat?? hauriem de pensar quins punts ha de tenir especificament, es una proposta!!! adeu!! --Mbaleta 18:52 29 nov, 2007 (CET)


jo estic dacod amb na mar, crec que auriem de parlar també de conceptes més concrets però auriem de crear-ne un petit "apartat" on explicar-los, no? o petits subtitols dins els que ja hem creat. --nanat 19:00 29 nov, 2007 (CET)


Una cosa, crec que hauríem de revisar, un poc més s'ha presentació, ma donat s'afecta, que estava tot un poc enredat, hi he trobat molt interessant els dibuixos de na Natàlia, crec que fan molt atractiu aquell apartat. Que en trobau?--Oferrer 23:08 29 nov, 2007 (CET)Oferrer


Perquè vegeu una discussió un poc més ordenada: http://ca.wikipedia.org/wiki/Discussi%C3%B3:Catalunya. Pau · Discussió 14:25 30 nov, 2007 (CET)


Anau ben alerta!!! M'he trobat a un parell de pàgines temes dedins d'un mateix tema (subapartats) que tenien el títol escrit amb dos "=" a cada banda.

==Els dos iguals només són pels temes==.

Els dos guions s'utilitzen a la wiki per a títols de temes de relevància, per als títols dels subapartats és fan servir tres "=":

===D'aquesta manera===.

La wiki està feta amb el format així i crec que això ajuda tant a l'organització esquemàtica com a la presentació de les pàgines--Raül Olmos 20:32 30 nov, 2007 (CET)


Amem senyors!jo no sé fer apartats a l'article!va be que posi l'història a l'introducció i algú que sàpiga fer apartats ho fa?perfavor deis coses! --Jferrer 21:29 1 des, 2007 (CET)Hola genteta! Vos inform de que he revisat totes les faltes d'ortografia del treball i crec q està b... si algú més les vol revisar per si m'he colat alguna falta q ho faci! bon diumenge al.lotets!! =) martaa! 12:39 2 des, 2007 (CET)


ola una cosa crec q igual q em distrivuit el trevall en diferents pag la discusio sobre cada pag es podria fer a la discusio respectiva de cada pag i deixar lo espesific de s'introduccio i lo general aqui --Poliver 21:31 4 des, 2007 (CET)


Ortografia

Per lo que he vist no has prestat especial atenció en revisar les faltes d'ortografia a la pàgina de gravetat...Per cert, has revistat tot es treball? Que estrany jo només veig a s'historial que has canviat quatre coses a gravetat...Supòs que deu ser que a ses altres pàgines no hi ha cap error. A part de trobar faltes d'ortografia i de mecanografia hi ha alguns paràgrafs i frases que no tenen concordança. No se qui ha estat qui ha fet s'introducció de la gravetat, però crec que ho hauria de revisar. És opinió tansols meva però jo hi ha paràgrafs sensers que no entenc res. --De Bello Gallico 20:58 2 des, 2007 (CET)He vist que hi ha un contingut repetit en la pàgina de gravetat i en la pàgina de aplicacions, en concret, "La velocitat d'escapament". Ens hauriem de posar d'acord a on col·locar-lo.--De Bello Gallico 20:26 3 des, 2007 (CET)


Maties precisament el que en Pau ens aconsella es que facem la gravetat a la terra amb l'informació que hi ha a la pàgina d'aplicacions i de la gravetat, quan acabem de distribuïr s'informació en la pagina de la gravetat a la terra el que hem de fer és eliminar les anteriors pàgines--Raül Olmos 20:59 3 des, 2007 (CET)El que m'has dit havui de la plantilla ja esta solucionat. He posat les lletre en blau i és títol adequat. --De Bello Gallico 16:18 4 des, 2007 (CET)


He tornat a editar la plantilla per tal de que quedès un poc ordenada. Posant la imatge al centre i adalt es poden reduir uns 100px. Si trobau que està bé sa quedarà així, en cas que no, modificau-ho al vostre gust.--De Bello Gallico 20:46 4 des, 2007 (CET)


posare una imatge a la pàgina principal, perquè faci més llegiguera. --Rbosch 18:23 6 des, 2007 (CET)


He organitzat un poc les fonts d'informació en: català, castellà i llibres. va be? I una altra cosa! q vos pareix si llevam es videos de fons d'informació??? esque no queda massa be deixarlos allà. Ja me contestara el primer que pugui. --Rbosch 21:35 6 des, 2007 (CET)

Diverses pàgines

Si trobau que la cosa ha de quedar més arreglada amb diverses pàgines, podeu crear-les. Podeu prendre com a referència Electromagnetisme. Pau · Discussió 21:55 28 nov, 2007 (CET)


Estic creant noves pàgines per poder organitzar millor l'informació. N'he creat una per gravetat ja que crec que es un concepte elemental que hem de definir. El podeu trobar a la plantilla de navegació. Si creis necessari crear més pàgines a mesura que aneu recollint informació, les creau i desprès editau la plantilla aquí per tal de que en totes les pàgines del treball es pugui accedir facilment.--De Bello Gallico 19:32 29 nov, 2007 (CET)


Alots! amem..al final de lo que ha dit na Carme que fem?ens repertim cada apartat qui farà que, o cadascu fa el que li va be?Jferrer 21:21 1 des, 2007 (CET)


te contest amb un poc de retras. jo crec q cada un que vagi fent tira a tira. Ho hem fet fins ara així i esta funcionant.--Rbosch 21:14 6 des, 2007 (CET)

Plantilla de navegació

He creat una plantilla molt senzilla per tal d'organitzar millor la informació. Si algú te una idea per millorar l'estètica d'aquesta que m'ho digui.

Carme, per firmar el que has de fer es pitjar el penúltim botó de la dreta. I per borrar el que vaig possar has d'anar a editar i llavors suprimir-ho. --De Bello Gallico 17:26 29 nov, 2007 (CET)


Vos he tirat un cable amb la plantilla de navegació que vos farà d'índex. No fa falta "pintar-la" cada vegada, basta "cridar-la". Un altre avantatge és que si la modificau, es modificarà a totes les pàgines. Podeu modificar-la a Template:Gravetat. Per posar-la a qualque pàgina, usau {{Gravetat}}. Si teniu dubtes, digau-m'ho. Pau · Discussió 18:04 29 nov, 2007 (CET)


a la plantilla hi he afegit una part que sigui caiguda lliure, ja que el treball es sobre la gravetat i la caiguda lliure, i encara no haviem post un apartat per a la C.LL. . He trobat una teòria que va fer Einstein per explicar la caiguda lliure dels cossos, he pensat que és interesant posar-la. Ara la traduiré i la resumiré i la posaré, ja me diureu que vos pareix! percert, despres de cada comentari podriem posar una barra d'aquestes, perque sinó s'ajunta molt tot i s'embullen una mica.--nanat 20:09 29 nov, 2007 (CET)


He afegit una imatge a la pàgina principal.--Rbosch 21:15 6 des, 2007 (CET)

Pàgina introducció

carme: se pot llevar sa definicio de gravetat que va posar en maties a nes principi? P.D: me diureu que no en tenc ni idea, pero seguesc sense sebre com fimar per cert: sa força gravitatoria es sa mes desconeguda de totes?


--Lvaquer 17:49 29 nov, 2007 (CET)

Hola a tots! He llegit sa discussió i he mirat també es treball al final pensau fer dues pàginess? Be com que s'unic apartat que veig que no hi ha res es temps que tenc començare a escriurer-lo vos pareix bé? podeu modficar-ho tant com volgueu, que un cap no pensa tant com 20 I una cosa demà miram de repartirmos apartats? així que cada persona cerqui informació d'alguna cosa. Bé començaré a fer això de s'introducció adeu!!


he llevat les definicions i les he posades cada una a l'apartat corresponent. Els videos van a crèdits.--nanat 20:07 2 des, 2007 (CET)


he afegit una imatge--Rbosch 21:16 6 des, 2007 (CET)

Pàgina gravetat

us pareix be que posem La Teoria de la gravetat de Newton? deis coses!

--Edalmau 11:50 1 des, 2007 (CET)


si esteu acord deis coses!o com volgueu!

--Edalmau 12:11 1 des, 2007 (CET)


Elena jo ja ho tenia apunt per penjar la teoria de la gravetat, podem fer una cosa: tu la penges i jo després si veig que falten coses ho retoc. OK! --Oferrer 18:38 1 des, 2007 (CET)


jo crec que la png de "ISC NEWTON" que hi ha a la pagina de la gravetat no es prou seria, per el treball que intuesc que volem fer, hi ha colca persona que estigui d'acord amb jo?--Oferrer 18:42 1 des, 2007 (CET)


senyorets!a veure..a un apartat magradari posarli una imatge que he trobat que ajudaria a entendre un dels apartats del treball. no se com s'inserten imatges! se prega ajuda per aquest fenomeno de s'informatica.--Jferrer 22:35 1 des, 2007 (CET)


Primer baixa l'imatge al teu ordinador. Després en la barra de l'esquerra de la matawiki hi ha un link que posa carrega, cliques allí. Tot seguit cliques a examinar, cerques el lloc on havies quardat l'imatge, una vegada l'has trobada la selecciones. Poses un nom que t'en recordis i cliques a carrega. Una vegada estas dins s'article que vols penjar s'imatge, cliques a damunt el botó de la barra d'edició que té un quadre i sortira el seguent: [[Imatge:Example.jpg]] . Allà on posa exemple o reemplaces per el nom en que has quardat l'imatge. D'aquesta manera ja tendràs l'imatge carregada. Si la vols editar pots fer servir aquest codi [[Imatge:Example.jpg|300px|center|thumb| Descripció o dates d'interès]] . A on 300px es la mida de la imatge que pots variar, center es l'alineació de la imatge que també pots possar right o left, si poses thumb sortirà un requadre on podràs posar la descripció de l'imatge o dates d'interès. (un espècia de peu de foto).

PD: La | es fan pitjant alt-gr i 1

--De Bello Gallico 10:28 2 des, 2007 (CET)


He fet una taula de llegenda a formules, així queda més clara cada terme. però se ΔV no se exactament q siginficava, es adir, era la resta entre velocita final i velocitat inicial però aquesta diferencia com se l'anomena??? I també e posat els símbols de les formules com toca. Concretament els subs zeros. --Rbosch 21:10 6 des, 2007 (CET)


Rosa!sa AV vol dir increment de velocitat! es a dir ladiferència entre la velocitat inicial i la velocitat final.--Jferrer 12:54 7 des, 2007 (CET)


Pàgina caiguda lliure

a la pàgina de caiguda lliure hi he posat un exemple per diferenciar la caiguda lliure i la gravetat. També he rectificat uns errors que hi havia i un error que hi havia a uns dels dibuixos --nanat 19:55 2 des, 2007 (CET)


he afegit una nova definició de caiguda lliure, deixant algunes de les coses que ja hi havia i llevantne d'altres. Ara m'agradaria llevar s'exemple de na Natalia, ja que no s'acava de enendre perque tots els cossos, idiferentment de q siguin lleugers o pesants, cauen amb una acceleració igual. O si de cas explicaro un poc més.--Rbosch 20:14 6 des, 2007 (CET)

Pàgina aplicacions

Anteriorment heu fet referència a les forces d'acceleració, potser no es per es treball pero millor posaro i si en pau diu que no ido s'elimina i ja està.

També comentarvos que he trobat una cosa sobra la variacio de la gravetat en les diferents parts de la terra si o trobau interessant digau-ho i ho penjo. Janitow^^


joanet!a mi me pareix bona idea això de la variació de la gravetat!pot ser interessant!--Jferrer 12:55 7 des, 2007 (CET)

Pàgina curiositats

pens que la curiositat d'apple no té res a vore am la gravetat i la caiguda lliure, només te a vore am Newton. Pens que sobra, perque no esteim fent un treball de Newton, vosaltres que n'opinau? A la part de "òrbita llunar", hi falta una imatge. diu "Imatge:Llançament d'una poma ", perfavor, qui ho hagui fet que ho revisi.--nanat 15:00 9 des, 2007 (CET)

Conceptes

He creat un nou apartat a la introducció, perquè encara no haviem fet esment a la caiguda lliure, si no vos agrada ja sabeu que ho podeu treure, si ho voleu moure igualment. Sobretot afegiu coses que m'ha qedat un poc coix!!

Referent a lo des conceptes, propos que anem diguent coses que pensem que podriem possar al treball i entre tots anà mirant a quins apartats podria encaixar. Jo com he dit abans no se si són referent al tema que noltros esteim treballant però, la llei de la gravitació i la gravitació, tot això entraria? Adeu --Mbaleta 19:10 29 nov, 2007 (CET)


jo crec que posaria lo de sa gravitació. percert, he anat posant les formules de la caiguda lliure--nanat 19:16 29 nov, 2007 (CET)


percert, ja que hem creat apartats sobre la caiguda lliure i la gravetat, podriem possar les definicions cada una al seu apartat corresponent i no deixar-les a ala introducció, no trobau?--nanat 20:11 29 nov, 2007 (CET)


no trobau que entram massa directament en que vol dir cada cosa? pens que abans de les definicions hauriem pe posar una miqueta d'introduccio!--Edalmau 11:27 1 des, 2007 (CET)


tinc una petita introduccio per la caiguda lliure, la penjare, si no vos agrada la podeu llevar i reemplaçar-la per una de millor. --Edalmau 11:40 1 des, 2007 (CET)


he canviat la mida de l'imatge "isc newton" que havia a la pàgina de la caiguda lliure. ok--Oferrer 18:45 1 des, 2007 (CET)

Discussió alumnes

Hola genteta!! de moment aixo rutlla benissim! pero crec i estic d'acord amb n'alba en que dema podriem repartir tasques per a tots!! si alguna cosa falla o queda un poc coixa anau retocant. PD: aixo no vols dir que un no fasi res, o simplement copia-enganxa i els altres li fasin ok? b, ja direuu!! jo de moment anire penjant i completant algunes cosetes! i ja sabeu! si alguna cosa no vos agrada ho deis ok? ens ha de quedar un treball conjunt al gust de tothom!! =) adeuu!----martaa!


PD: Marta no importa que diguis " podriem posar tambe la condicio de que si alguna cosa falla o queda un poc coix un altre ho pugui retocar " D'això mateix es tracta el treball que esteim fent. --De Bello Gallico 19:32 29 nov, 2007 (CET)


ho se, se que el treball es tracta d'aixo. Nomes era recordar de que aqui participa tothom per molt que les tasques estiguin repartides. PD: podria haver-hi algu que li caigues malament que li suprimissin lo seu. De totes maneres, ja esta rectificat.martaa!


Ok. Per això no trob que s'hagin de repartir les tasques, ja que sa wiki facilita un feina molt agil. Me referesc que si trobes una cosa interesant i la vols penjar, ho fas rapidament. En canvi, si mos repartim lo que hem de fer, si trobam una cosa que no es de la nostra part que ens toca no hem farem cas quan podria ser una cosa realment interesant. Per aixo mateix crec que no ens hem de repartir les feines.--De Bello Gallico 20:07 29 nov, 2007 (CET)


--Rbosch 20:19 29 nov, 2007 (CET)ei! fa estona q estic mirant pàgines, hi ha un munte d'informació, no se ni x on comensar! se podria fer una pàgina diferent per a cada concepte! volia demanar amem si podiem fer un enllas de la història, on parlem més ampliament dels grans pensadors i en aquesta deim les quatre coses més importants que van dur a la demostració de la gravetat. Que en pensau? Mentres, mirare de fer un resum de l'història.


Rosa ses pàgines ja estan fetes, pots navegar per elles a través de sa plantilla. Natalia estic d'acord amb tu, crec que les definicions sobren a l'introducció.--De Bello Gallico 20:22 29 nov, 2007 (CET)


--Rbosch 22:14 29 nov, 2007 (CET) be, tenia més informació per posar a la història, però ja és la segona vegada que se me bloquetja s'ordenador avans d'haver guardat, així que ja ho afegiré demà. per ara he vist bona feina. anam be!


Oriol he mogut lo que havies posat a aplicacions a gravetat, ja que sa gravetat que hi ha a en es altres planetes no es una aplicació de sa gravetat sinó una data d'ella mateixa. Què en trobes?--De Bello Gallico 22:18 29 nov, 2007 (CET)

Maties estic d'acord. OK --Oferrer 23:08 29 nov, 2007 (CET)Oferrer


Jo crec que s'hauria d'explicar millor les formules, o sigui per què serveixen, entre altres coses, que en trobau Pplanas


Natàlia m'han agradat molt els teus dibuixos, però un té una errada. Posa V quan hauria de ser A, d'acceleració.--Raül Olmos 20:32 30 nov, 2007 (CET)


he intentat distribuir totes les discussions en parrells d'apartats per facilitar la discussió.--Oferrer 20:56 30 nov, 2007 (CET)oferrer


no creis que hauriem de posar algun exemple sobre la caiguda lliure? dir que s'ha de fer en el buit perque sino el rocament de l'aire retura uns cossos...--Edalmau 11:14 1 des, 2007 (CET)


ei que vos pareix si pos un apartat que se digi links de videos des youtube esk e trobat molts de videoss! podria dividir l'apartat en caiguda lliur ei gravetat! ok?¿--Ebanal 16:04 1 des, 2007 (CET)


repetesc podriem posar un apartat amb links de videos de youtube k e trobat son una mica antigons pero son divertits ( i tot el k rutlli k passi!)puk fero jo pero nessesit alguna aprovacio i k me digeu on vos aniria be!

alguna feina a fer per jo?¿ a part..

--Ebanal 19:24 1 des, 2007 (CET)


val perdo lo den es videos ja ho a fet na mar jo nafagire pro diu en pau k el sposem a Fontss! llegiu lo k a dit! --Ebanal 13:21 2 des, 2007 (CET)


</nowiki>

asenyalau a la llista d'en pau de coses per fer, allò q ja aguem fet. d'acord? --Rbosch 21:22 6 des, 2007 (CET)


be perdo, aquelles propostes d'en pau q aguem fet.--Rbosch 21:24 6 des, 2007 (CET)


Ara he aprofitat un moment per mirarme es treball he canviat aspectes d'estructura però no són molt importants per això no he demanat permís: espais entre paràgrafs,etc. perque se llegeixi millor. No vos preocupeu que quan sigui una csa més important ho diré. Molt bona feina a tots! --Lvaquer 11:21 7 des, 2007 (CET)

La llei

He vist que heu creat una nova pàgina, la llei, si voleu puc començar a possar alguna informació que he trobat. Com sempre, si no va bé, ho canviau, però sempre per algo millor!O si no vos interesa ho borrau!--Mbaleta 20:31 3 des, 2007 (CET)

Pàgina de història

Ahir vaig mirar ses propostes de'n Pau i hi ha un punt va posar que podriem crear una nova pàgina la gravetat i la caiguda lliure història. Amb informació que estava dispersa per altres pàgines, informació de s'història de sa gravetat no l'he trobada, no se si es que no la tenim o que no le sabuda trobar. Si realment no la tenim, la puc cercar. --Mbaleta 10:31 8 des, 2007 (CET)

fons d'informació

He estructurat un poc ses fonts com be proposava en pau. anao a mirar amem si vos agrada. anau posant totes les fonts d'informació, q això no o a de fer cada un.--Rbosch 21:38 6 des, 2007 (CET)

Propostes del professor (2 de desembre)

 1. Millor fer pàgines més curtes com La Gravetat i la Caiguda lliure - La gravetat a la terra, La Gravetat i la Caiguda lliure - La constant de la Gravitació universal o La Gravetat i la Caiguda lliure - La llei de la Gravitació universal. Vos quedarà més ben estructurat.
 2. La Gravetat i la Caiguda lliure - La gravetat a la terra ha de contenir informacions que actualment estan disperses per La Gravetat i la Caiguda lliure - Gravetat i La Gravetat i la Caiguda lliure - Aplicacions.
 3. A La Gravetat i la Caiguda lliure - Fonts podeu posar-hi els vídeos del Youtube. Feis una selecció dels més apropiats.
 4. Posau un enllaç a les vostres pàgines d'usuari a La Gravetat i la Caiguda lliure - Crèdits. Si.png Fet!
 5. Jo faria un apartat de La Gravetat i la Caiguda lliure - Història amb informacions de La Gravetat i la Caiguda lliure - Curiositats i La Gravetat i la Caiguda lliure - Gravetat.
 6. Deixaria La Gravetat i la Caiguda lliure com una pàgina d'introducció. Podeu posar-hi l'índex, per exemple. Mouria part dels continguts a La Gravetat i la Caiguda lliure - Gravetat i La Gravetat i la Caiguda lliure - Caiguda lliure, respectivament.
 7. Heu d'anar posant d¡on heu tret les informacions a La Gravetat i la Caiguda lliure - Fonts. En teniu un bon exemple a Fonts d'informació (hidrostàtica) Si.png Fet!
 8. Posau la Categoria:Gravetat a tots els articles. Si.png Fet!
 9. Començau a fer repassades ortogràfiques.
 10. Recordau que heu de posar un petit resum del que feis al camp de resum. Sinó, és molt complicat anar vigilant que fa cadascú. Exemples: Imatge de Newton afegida, orto, Afegit apartat sobre el valor de G. Ara per ara tenc coses tan poc indicatives com: aquesta o aquesta.

Una bona manera que teniu per anar marcant quines coses ja heu fet de les que vos deman és posant la plantilla {{Fet}}. En podeu veure un exemple a Discussió:Introducció estàtica de fluids. Bona feina! Pau · Discussió 12:55 2 des, 2007 (CET)

altres

he categoritzat totes les pàgines. si en veis alguna que no hi està posau-li --nanat 20:08 2 des, 2007 (CET)


He acabat de posar sa plantilla gravetat a ses pàgines que no les tenien--De Bello Gallico 20:42 2 des, 2007 (CET)


pau jo no he pensat a posar el q he fet en el resum, però ho e deixat escrit a les discusions. --Rbosch 21:46 6 des, 2007 (CET)


a s'apartat de la gravetat a la Terra surt la gravetat a altres planetes caldria que ho eliminéssim a més també surt a la gravetat. Algu proposa un altre canvi respcte es problema? Deis coses, crec que no és s'única cosa repetida, ja miraré.--Lvaquer 20:58 9 des, 2007 (CET)

Pàgina Constant de la gravitació

´canvii sa fórmula per una que he trobat més precisa i afegeix informació --Lvaquer 16:30 8 des, 2007 (CET)


Encara no està canviat ho estic fent a nes meu ordenador i quan ho acabi ho penjaré. --Lvaquer 17:12 8 des, 2007 (CET)

Ja he afegit s'informació hi ha coses que no he modificat perque era lo mateix però amb diferents paraules. dew! --Lvaquer 20:45 9 des, 2007 (CET)

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Escola
Imprimeix/exporta
Eines